Collega-schrijvers over Jan Cremer (84): “Dat rebelse imago maakte hem internationaal enorm groot, maar daardoor is hij als schrijver te veel onderschat”

Nederlands schrijver en schilder Jan Cremer is woensdagochtend op 84-jarige leeftijd overleden. Collega-auteurs Herman Brusselmans en Tom Lanoye reageren aangeslagen op het triestige heengaan van een groot schrijver en dierbare collega. “Al op jonge leeftijd drukte hij zijn stempel op de Nederlandse literatuur. Hij heeft de boel eens goed door elkaar geschud. Dat zijn dé grote schrijvers, hè.”

 

Meer krantenkoppen in België

Dan toch geen Nederland op EK-finale: Engeland wint halve finale met 1-2 

Engeland heeft Nederland met 1-2 verslagen en plaatst zich zo voor de finale van het EK voetbal. Ollie Watkins kon voor Engeland in de laatste minuut de beslissende goal maken. Op zondag zal de EK-finale dus uitgevochten worden tussen Engeland en Spanje, dat gisteren Frankrijk heeft verslagen met 2-1. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

Flyball voor balgekke hondenin De Zandstuivers

Flyball is een hondensport die eind de jaren 80 naar België kwam overgewaaid. Sinds kort kunnen baasjes met hun hond hiervoor terecht in Lichtervelde.
The post Flyball voor balgekke hondenin De Zandstuivers appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Na een paar dagen aan een zwembad denk ik al: dit kan je ook thuis doen”: Midzomernachten met Goose-frontman Mickael Karkousse

Goose viert dit jaar al zijn twintigste verjaardag: een uitroepteken achter een uitzonderlijk verhaal van een West-Vlaamse elektrorockband. Van een uitzonderlijke band, letterlijk en figuurlijk. De frontman van de Kortrijkse Fab Four heet Mickael Karkousse. Naar eigen zeggen dwaalt er constant “van alles” in zijn hoofd. Creatieve processen. Een ontspannend gesprek over niét werken wordt niet evident. Al heeft Karkousse

Lees meer »

KIJK – Jonge bever gespot aan het Minnewater in Brugge

Er is een bever gespot aan het Minnewater in Brugge. Stijn Verstraete bemerkte het dier en maakte er een filmpje van. Een unicum? Volgens Kris Decleer van Natuurpunt breidt de beverpopulatie zich uit in Vlaanderen.
The post KIJK – Jonge bever gespot aan het Minnewater in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie

Op de laatste schooldag werd er tijdens een receptie in de pastorie hulde gebracht aan de afscheidnemende leerkracht Sylvie Dupont en aan Mieke Berghman, directeur van de Middenschool in Ingelmunster.
The post Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Historisch moment in Blankaart Diksmuide: eerste arendjong vliegt uit

In natuurgebied de Blankaart in Diksmuide is het eerste jong uitgevlogen van de Europese Zeearenden die er gevestigd zijn. Recent werden in het natuurgebied 2 jongen geboren. Dat was een primeur voor ons land, want nooit eerder was er bewijs dat zeearenden bij ons hebben gebroed. Volgende week is er een babyborrel gepland voor de jonge zeearenden.

Lees meer »