China ‘verchineest’ namen van honderden Oeigoerse dorpen en steden

China heeft de voorbije jaren honderden Oeigoerse dorpen en steden hernoemd om culturele en religieuze verwijzingen uit te wissen. Dat blijkt uit een rapport van de ngo Human Rights Watch. Oeigoerse plaatsnamen worden systematisch vervangen door namen die de ideologie van China’s communistisch regime weerspiegelen. De Oeigoerse minderheid in de westelijke provincie Xinjiang wordt al jaren onderdrukt door de Chinese autoriteiten. 

Meer krantenkoppen in België

Dagopvang Matthijs opent nieuw speelterras: “Fijne plek om buiten te spelen”

Dagopvang voor kinderen en jongeren met een beperking Matthijs in Ieper, een onderdeel van de Lovie, opende onlangs een nieuw speelterras. Dankzij giften kon het geheel worden afgewerkt en kunnen kinderen nu veilig en alleen buiten spelen met nieuwe speeltoestellen.
The post Dagopvang Matthijs opent nieuw speelterras: “Fijne plek om buiten te spelen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

75 procent van gecontroleerde websites misleiden consumenten met ‘dark patterns’: hoe werkt het?

Bij een wereldwijde actie werden bij meer dan 75 procent van de gecontroleerde handelaren ‘dark patterns’ teruggevonden op hun websites en applicaties. Dat zijn technieken die consumenten misleiden, denk bijvoorbeeld aan een abonnement dat wordt afgesloten zonder dat je het zelf beseft. Ook alle gecontroleerde Belgische websites uit de test bevatten zulke ‘dark patterns’.

Lees meer »

“Nu kan ik m’n verjaardag op het EK vieren!”: Lamine Yamal (16) kroont zich op weergaloze wijze tot jongste doelpuntenmaker ooit

16 jaar, 11 maanden en 27 dagen. Binnen vier dagen wordt Lamine Yamal zeventien, maar het beste verjaardagscadeau heeft hij zichzelf al bezorgd. Op weergaloze wijze kroonde het Spaanse wonderkind zich tegen Frankrijk tot jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. “En nu is het belangrijkste de titel,” klinkt het bij een ambitieuze Yamal.

Lees meer »

“Proefaflevering ‘Het eiland’ werd met de grond gelijkgemaakt”: acteur Tom Van Dyck is cultureel erfgoed als Alain Vandam

“We waren een bende speelvogels. Als je die samenzette, onder de anarchistische maar briljante leiding van Jan Eelen, kreeg je blijkbaar toch iets speciaals.” Zo blikt Tom Van Dyck (52) in ‘Primo’ terug op het legendarische programma ‘Het eiland’. De verjaardagsspecial met daarin een reünie van Alain Vandam, Michel Drets en Frankie Loosveld is vanaf donderdag te bekijken op Streamz.

Lees meer »

Stierenrennen in Pamplona: een massa volk en twaalf stieren

Ondanks protest tegen het dierenleed blijven de jaarlijkse stierenrennen op de San Fermínfeesten razend populair. Het concept is simpel: twaalf stieren worden losgelaten in de smalle straten van het Spaanse Pamplona, tussen honderden, meestal jonge mensen. Ook dit jaar raakten al tientallen mensen gewond.

Lees meer »

Norbert Bethune rouwt om zuster Lucie Morren (89): “Ze moest niet onderdoen voor zuster Jeanne Devos”

Lucie Morren, de zuster die Nicaragua bergen werk verzette voor de kindmoeders, is overleden. Ze werd jarenlang gesteund door ‘t Atelier, de geloofsgemeenschap van Norbert Bethune die zichzelf omschrijft als gehuwd en uitgedreven priester van het bisdom Brugge. “Wij werden als eersten op de hoogte gebracht. Voor mij hoeft zuster Lucie niet onder te doen voor Jeanne Devos.”
The

Lees meer »

Serieuze streep door nu al getergde rekening van Belgische voetbalbond: Bel­gië-Is­raël zal in het buitenland gespeeld worden

De voetbalinterland tussen België en Israël op 6 september zal in het buitenland plaatsvinden, zo verneemt onze redactie. Geen enkele stad wil de wedstrijd organiseren wegens politiek gevoelig en nood aan (te) veel veiligheidsmaatregelen. De bond overlegt met UEFA over alternatieve locaties. En ondertussen blijft het evaluatieproces van bondscoach Domenico Tedesco lopen.

Lees meer »

Britse controversiële influencer Andrew Tate en broer beschuldigd van grootschalige belastingontduiking

De Britse controversiële influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan worden beschuldigd van grootschalige belastingontduiking in het Verenigd Koninkrijk. Zo zouden ze jarenlang samen met een derde persoon belastingen hebben ontdoken op een bedrag van bijna 25 miljoen euro inkomsten uit hun internetactiviteiten. De Britse politie heeft een civiele procedure tegen de drie aangespannen.

Lees meer »