CEO Boeing excuseert zich in Amerikaanse Senaat bij familie van slachtoffers vliegtuigcrashes

Dave Calhoun, de CEO van het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartbedrijf Boeing, heeft zich publiekelijk verontschuldigd bij enkele nabestaanden van de Boeing 737-slachtoffers. De CEO legde in een hoorzitting van de Amerikaanse Senaat verantwoording af over de kwaliteit van de Boeingvliegtuigen. De afgelopen jaren waren er verschillende ongelukken en voorvallen met de Boeing 737, een van de populairste toestellen van de vliegtuigbouwer. "Met de slachtoffers in gedachten, blijven we ons volop inzetten voor de veiligheid", verdedigt hij zich. 

Meer krantenkoppen in België

Big Jump in de Schelde in Avelgem voor springlevend water

Zondag 14 juli om klokslag 15 uur nodigen de Avelgemse sportdienst, dienst jeugd en cultuur, Natuurpunt en de vzw GoodPlanet Belgium alle omwonenden uit om in Avelgem te komen springen.
The post Big Jump in de Schelde in Avelgem voor springlevend water appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden heeft covid

De Amerikaanse president Joe Biden heeft covid. Dat meldt het Witte Huis. Biden voelde zich woensdagnamiddag niet zo goed en had last van een lopende neus en een droge hoest, waarop hij positief testte op het coronavirus.

Lees meer »

Poolse piloot komt om het leven tijdens oefenvlucht

Tijdens een oefening voor het jubileumevenement van de Gdynia Naval Aviation Brigade in Polen stortte vanmiddag een vliegtuig van de luchtmacht neer. Daarbij kwam Robert “Killer” Jel, de piloot die het vliegtuig bestuurde, om het leven. Dat meldt het Poolse leger. Op X circuleren beelden van het ongeval. Daarop is te zien hoe het toestel uit de lucht naar beneden

Lees meer »

Jaar voorwaardelijke celstraf voor partnergeweld: “Maar ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten, toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld, en kreeg een volledig voorwaardelijke celstraf van één jaar. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.

Lees meer »

LIVE. Het contract voor 5 jaar is getekend, Mbappé maakt zich op voor “grootste presentatie ooit” in Bernabéu

De fans van Real Madrid kruisen vanmiddag klokslag 12 uur met felrood in de agenda aan. Op dat tijdstip wordt Kylian Mbappé (25), de nieuwste ‘galactico’, met open armen ontvangen in wat de grootste en spectaculairste presentatie van een voetballer ooit moet worden. Daarvoor spaart Real kosten noch moeite, met een vuurwerkshow geïnspireerd op het recente optreden van Taylor Swift

Lees meer »

Man wandelt op zijn dooie gemak met hond langs gesloten slagbomen aan overweg in Wervik terwijl trein er stilstaat aan perron

Dinsdag om 11.30 uur waren verschillende wachtende mensen er getuige van hoe een man, met zijn hond, op zijn dooie gemak langs de gesloten slagbomen aan de overweg in de Molenstraat in Wervik wandelde. Op dat moment stond de trein richting Ieper stil aan het perron. De machinist toeterde.
The post Man wandelt op zijn dooie gemak met hond

Lees meer »