Brutale verkrachting 12-jarige schokt Fransen in aanloop naar verkiezingen

Op anderhalve week van de Franse parlementsverkiezingen is er in Frankrijk grote ophef ontstaan over een brutale verkrachtingszaak, waarbij mogelijk ook antisemitische motieven spelen.

 

Meer krantenkoppen in België

Eén week voor start Spelen in Parijs nog 1,2 miljoen (vaak goedkope) tickets beschikbaar: “Gouden kans voor Belgische sportfans”

Amper één week voor de start van de Olympische Spelen in Parijs zijn verrassend genoeg nog 1,2 miljoen tickets beschikbaar – ook voor de wedstrijden van Belgische medaillefavorieten zoals Nafi Thiam in de zevenkamp en de Belgische basket- en hockeyploegen. Bij die laatsten zelfs vanaf de spotprijs van 24 (!) euro. “Voor de Belgische sportliefhebber is dit een gouden kans”,

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Feestenburgemeester krijgt sleutel van de stad, Raymond verzorgt spetterende openingsact

De Gentse Feesten zijn vandaag weer van start gegaan. Tien dagen lang palmt het gratis stadsfestival het centrum van Gent volledig in. De weergoden zijn ons alvast op deze eerste dag goedgezind. Na de overhandiging van de sleutel was er ook het openingsmoment, met niemand minder dan Raymond van het Groenewoud. Van muziek, over ambiance tot cultuur: mis niets van

Lees meer »

Dodental in Bangladesh loopt op tot meer dan honderd, Buitenlandse Zaken past reisadvies aan: “Hoge veiligheidswaarschuwing”

Bij de studentenprotesten in Bangladesh zijn zeker 105 doden gevallen. Persbureau AFP meldt op basis van een rondgang langs ziekenhuizen dat opnieuw in verschillende steden mensen om het leven zijn gekomen bij de protesten. Buitenlandse Zaken heeft een heeft een “hoge veiligheidswaarschuwing” uitgevaardigd voor heel Bangladesh door de grootschalige studentenprotesten in het land. Dat blijkt vrijdag uit een update van

Lees meer »

Ye opnieuw aangeklaagd om stelen muziek: “Gaat over meer dan geld”

Ye, voorheen Kanye West, is aangeklaagd omdat hij muziek van een andere partij zou hebben gestolen om te gebruiken in zijn eigen werk. De Amerikaanse muzieksite Billboard heeft juridische documenten in handen waaruit blijkt dat de 47-jarige artiest onrechtmatig stukken uit het lied ‘MSD PT2′ heeft gebruikt voor zijn eigen liedjes ‘Hurricane’ en ‘Moon’.

Lees meer »

Lof voor Trump van vroegere rivalen Haley en DeSantis

Nikki Haley en Ron DeSantis, de twee grootste tegenstanders van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump in de voorverkiezingen, hebben zich dinsdag op de partijconventie in Milwaukee ook achter de oud-president geschaard. In hun toespraken hielden ze een pleidooi voor partij-eenheid.

Lees meer »