Brutale verkrachting 12-jarige schokt Fransen in aanloop naar verkiezingen

Op anderhalve week van de Franse parlementsverkiezingen is er in Frankrijk grote ophef ontstaan over een brutale verkrachtingszaak, waarbij mogelijk ook antisemitische motieven spelen.

 

Meer krantenkoppen in België

Gouden Pluim viert haar kaartkampioenen

Onlangs vierden de kaarters van de Gouden Pluim hun kampioenen in restaurant-hotel Shamrock in Tielt. Met die jaarlijkse en zeer gesmaakte groepsactiviteit sluit de club een zeer spannend seizoen af.
The post Gouden Pluim viert haar kaartkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

België zal eigen investeringsdoelstelling niet halen zonder extra inspanningen

De overheidsinvesteringen in België bedroegen 2,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in 2022. Zonder extra inspanningen zal het land de eigen investeringsdoelstellingen – 4 procent van het bbp tegen 2030 – niet halen. Dat staat in een rapport van de Studiecommissie voor Overheidsinvesteringen, die voor het eerst de overheidsinvesteringen in kaart bracht.

Lees meer »

Zuid-Afrikaanse multimiljonair beschuldigt fotograaf Anton Corbijn van stelen hond

De Nederlandse fotograaf en filmmaker Anton Corbijn en zijn vrouw worden beschuldigd van het ‘verduisteren’ van een Australische herder. De ruzie over de hond Jo-Jo is recent geëscaleerd met een melding bij de politie door de Corbijns van een gewelddadige overval en een kort geding van de Zuid-Afrikaanse eigenaar, projectontwikkelaar Michael Ruben, waarin de Amsterdamse rechter woensdag oordeelt. Dat schrijft

Lees meer »

Totaalrenovatie voor clubhuis Verhellestadion: “Een nieuwe mijlpaal voor Oostende”

In het kader van de renovatiewerken aan het Jozef Verhellestadion is beslist om ook het clubhuis te renoveren. Het ontwerp voor de renovatie werd intussen goedgekeurd. Beheerder Farys/TMVW zal nu een omgevingsvergunning aanvragen. Daarna kan de renovatie starten.
The post Totaalrenovatie voor clubhuis Verhellestadion: “Een nieuwe mijlpaal voor Oostende” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vintia Ieper ontvangt Great Place to Work-certificaat

Het Ieperse bedrijf Vintia, het voormalige Gantner Ticketing, mag zich een jaar lang een Great Place to Work noemen. “We zijn ongelooflijk trots op deze prestatie”, zegt HR-coördinator Iris Vandenberghe.
The post Vintia Ieper ontvangt Great Place to Work-certificaat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijftigtal vrienden nemen emotioneel afscheid van Ellen D.W. (29) op plaats dodelijk ongeval: “We zullen haar altijd blijven herinneren”

“Vaarwel lieve schat. Je blijft voor altijd in ons hartje”, het is één van de zovele boodschappen die de lucht ingestuurd werden zondagmorgen voor Ellen D.W. Haar vrienden kwamen massaal samen in de Warmoezeniersweg in Gent, op de plek waar zij en A.S. (29) donderdagnacht om het leven kwamen. Het werd een aangrijpend eerbetoon, met honderd witte ballonnen, bloemen en

Lees meer »

BEKIJK: 700 supporters gaan uit hun dak in Houthalen-Helchteren nadat Spanje zich kroont tot Europees kampioen: “Leek wel alsof de Koolmijnlaan in Spanje lag”

Ruim 700 supporters hebben gisterenavond in Houthalen-Helchteren gezien hoe Spanje zich kroonde tot Europees kampioen na een 2-1 overwinning tegen Engeland. Met zijn allen volgden ze de bloedstollende finale op een groot scherm voor club Hogar Español, de laatste Spaanse club in Limburg. Het was nagelbijten tot de laatste minuut, maar na het laatste fluitsignaal kon het feest helemaal losbarsten

Lees meer »

Moeder van verdronken Délano (1) getuigt over immens verlies: “Het is hier zo stil in huis, onze kleine lawaaimaker is er niet meer”

“Wanneer komt broertje terug naar huis?” De steeds terugkerende vraag van het oudste zoontje van Toscina Verbruggen (25) en Joshua Lievens (25) gaat door merg en been. Zijn broertje Délano verdronk toen hij zijn tutje wilde pakken uit het zwembad in hun tuin. “Hoe vertel je een kind dat zijn broertje niet meer thuiskomt?”

Lees meer »

Zo slaapt u beter zonder pillen

De Belg slikt massaal benzodiazepines, verslavende slaap- en kalmeermiddelen. Een pil nemen is een gemakkelijke, maar niet de beste oplossing tegen slapeloosheid. Welke andere manieren zijn er om opnieuw beter te slapen?

Lees meer »

OPROEP. Wat vind jij als jongere zélf over het onderwijs?

Ben jij een tiener met een mening over wat er goed loopt op school en wat minder? Dan zijn wij op zoek naar jou. Het ‘Nieuwsblad’ wil jongeren van allerlei achtergronden zelf aan het woord laten over hoe zij onderwijs zien. Mag de smartphone mee? En had je al last van het lerarentekort? Zit jij in het middelaar en wil

Lees meer »