Brussels gezin met 4 kinderen naar ziekenhuis door CO-intoxicatie: “Smeulende barbecue was hele nacht binnen blijven staan”

In Brussel is een gezin met 4 kinderen bevangen geraakt door een CO-intoxicatie. Alle gezinsleden werden naar het ziekenhuis gebracht, maar geen van hen verkeerde in levensgevaar. Oorzaak van de intoxicatie was een barbecue die in de woning gebruikt was en de hele nacht had staan smeulen. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe hard zal onweer morgen tekeergaan na zomerse hitte? “Lokale schade door felle windstoten en grote hagel is niet uitgesloten”

Deze week krijgen we verschillende keren te maken met zwaar onweer. Morgen zal het een eerste keer gaan donderen en flitsen na een dag met zomerse temperaturen. Lokaal is schade mogelijk door hagel en windstoten. Ook later deze week mogen we ons opnieuw verwachten aan fel onweer. Maar waar en wanneer zal het onweer morgen tekeergaan? Aan wat mogen we

Lees meer »

“Spreek nu!”: Lamine Yamal (16) reageert op kritiek van Rabiot nadat hij zich op weergaloze wijze kroonde tot jongste EK-doelpuntenmaker ooit

16 jaar, 11 maanden en 28 dagen. Binnen drie dagen wordt Lamine Yamal zeventien, maar het beste verjaardagscadeau heeft hij zichzelf al bezorgd. Op weergaloze wijze kroonde het Spaanse wonderkind zich tegen Frankrijk tot jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. Fransman Rabiot bekritiseerde hem nog voor de wedstrijd, maar Yamal had na affluiten maar twee woorden nodig om daarmee komaf

Lees meer »

Manon De Marez uit Roeselare pakt nationaal brons op de 400 meter: “Ik doe er nog een seizoen bij”

Onlangs werd in het Koning Boudewijnstadion het BK atletiek afgewerkt. Het was een hoogstaand kampioenschap waarbij veel West-Vlaamse atleten goed scoorden. Manon De Marez (27) was een van de grote uitblinkers. Nadat ze eerder dit seizoen al de Vlaamse titel pakte, greep ze nu ook nationaal brons op de 400 meter. Met een chrono van 53”77 liep ze bovendien een

Lees meer »

Zweedse spits Gustaf Nilsson ruilt Union voor Club Brugge

Gustaf Nilsson verlaat Union Sint-Gillis en verkast naar Club Brugge. Dat hebben beide teams vrijdag gemeld. De 27-jarige Zweedse aanvaller ondertekent bij de landskampioen een contract tot 2028.
The post Zweedse spits Gustaf Nilsson ruilt Union voor Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Freddy Seynaeve exposeert in Galerie Blomme in Roeselare

De zomerexposities in juli in Galerie Blomme worden dit jaar afgesloten met een tentoonstelling van Freddy Seynaeve. Wie tussen 26 juli en 3 augustus in de Ooststraat wandelt zal niet naast de kleurrijke werken van deze Veurnenaar kunnen kijken.
The post Freddy Seynaeve exposeert in Galerie Blomme in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sven Ornelis over protesten tegen toeristen in ‘zijn’ Barcelona: “Mijn buren nemen het me niet kwalijk dat ik nog mensen naar de stad lok”

Uitgejouwd en natgespoten. De Barcelonezen kwamen zaterdag met zijn duizenden op straat om te protesteren tegen massatoerisme. En dat bleef niet alleen bij slogans scanderen. Radiomaker Sven Ornelis heeft al meer dan tien jaar een appartement in de Spaanse stad. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan.”

Lees meer »

Kilometerslange file aan Gotthardtunnel in Zwitserland

Voor de noordelijke ingang van de Gotthardtunnel in Zwitserland verloopt het verkeer zaterdagochtend moeizaam. Er stond rond 5.30 uur 11 km file, goed voor een wachttijd van een uur en 50 minuten, zo meldt mobiliteitsclub Touring Zwitserland via het sociale netwerk X.

Lees meer »

Deze artiesten kan je deze zomer gratis meepikken in onze provincie!

Onze provincie kan dit jaar weer heel wat grote namen trekken: van The War on Drugs op Cactusfestival tot Froukje op Dranouter. Toch hoeft het niet heel veel te kosten om een mooi optreden mee te pikken op West-Vlaamse grond. Dit zijn vijf steengoede artiesten die jij deze zomer gratis aan het werk kunt zien!
The post Deze artiesten

Lees meer »

? De Parachutemoord. “Els Van Doren was een rivale. Clottemans wilde Marcel voor zichzelf”

Els Van Doren moest dood, omdat Els Clottemans hun gezamenlijke minnaar Marcel voor zich alleen wilde. Bewijs dat Clottemans de parachute van Van Doren saboteerde was er nooit, een bekentenis ook niet, een motief wel. De vijfde aflevering van de HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de Parachutemoord: “Ik hoor een stem uit het hiernamaals, en die is van mijn beste vriendin

Lees meer »

Stierenrennen in Pamplona: een massa volk en twaalf stieren

Ondanks protest tegen het dierenleed blijven de jaarlijkse stierenrennen op de San Fermínfeesten razend populair. Het concept is simpel: twaalf stieren worden losgelaten in de smalle straten van het Spaanse Pamplona, tussen honderden, meestal jonge mensen. Ook dit jaar raakten al tientallen mensen gewond.

Lees meer »

Permeke’s Bar Jabbeke opent in stemmige museumtuin en is tot augustus open

In de prachtige tuin van het Permeke Museum opende de pop-up Permeke’s Bar. Vadim Baert en Margaux Sergeant ontvangen er je sinds maandag 8 juni voor een drankje en een snack. “Beleef de kunst, de natuur en gezelligheid in een serene sfeer.”
The post Permeke’s Bar Jabbeke opent in stemmige museumtuin en is tot augustus open appeared first on

Lees meer »

Na fatale duosprong in Schaffen: ook broer van Viviane overleed toen parachute dichtklapte. “Hij stortte te pletter voor de ogen van duizenden toeschouwers”

Het ongeval met de parachute in Schaffen haalt nare herinneringen naar boven bij Viviane Jajor (54). Ruim twintig jaar geleden stortte haar broer Erik, paracommando en dus professioneel springer, neer nadat zijn parachute dichtgeklapt was door een hevige windstoot. “Ik leef mee met de familie van de verongelukte vrouw en de gewonde instructeur.”

Lees meer »