Britse inflatie zakt naar doelstelling

10:37 Hoewel de inflatie in het VK tot 2 procent is gedaald, de doelstelling van de Bank of England (BoE), blijven beleggers ongerust over de hoge diensteninflatie. ‘Het is uitgesloten dat de Britse central… 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 4.000 stuwdammen in VS dreigen te bezwijken

De Verenigde Staten beschikken over zo’n 90.000 stuwdammen, waarvan meer dan 4.000 in een zorgwekkend slechte staat verkeren. De problematiek kwam vorige week weer ter sprake toen een dam in Minnesota bezweek na enkele dagen hevige regenval, waardoor een nabijgelegen huis werd verwoest.

Lees meer »

Ergste noodweer voorbij in het westen, in oosten kan het nog twee uur hevig onweren – Boerderij brandt uit na mogelijke blikseminslag in Lippelo

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Vlaanderen Feest in het centrum van Wervik

Sinds dinsdagmorgen wapperen in de centrumstraten kleurrijke nieuwe vlaggen met de slogan ‘Heerlijk zomeren in Wervik’. Zondag 7 juli is het Vlaanderen Feest met een divers programma. Het begint sportief met om 9 uur de start van ondertussen de zesde editie van de Franco-Belge Run. Het is uitkijken of Foeke Vanbecelaere uit Moorsele voor de vierde keer op rij gaat

Lees meer »

Brandweer rukt uit voor brand in Reningelst

De brandweerposten van Poperinge en Westouter rukten zondagmiddag rond 16.20 uur uit naar Reningelst na een melding van een woningbrand.
The post Brandweer rukt uit voor brand in Reningelst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouwelijke diakens niet op tafel van bisschoppensynode

Het vrouwelijk diaconaat ligt niet op de tafel van de tweede sessie van de bisschoppensynode, die van 2 tot 27 oktober in Rome wordt gehouden, omdat het in een uitzichtloos welles-nietes zou uitmonden. Dat blijkt uit een werkdocument dat het Vaticaan dinsdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

Tsjif skuone

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Tsjif skuone appeared first on KW.be.

Lees meer »

Evenepoel, Van Aert en Pogacar betreuren tijdverlies van gehavende Roglic: “Klassement hoort niet zo beslist te worden”

Voor de tweede dag op rij tegen de grond, dit keer wél met tijdverlies als gevolg. Primoz Roglic incasseerde een onverwachte en stevige dreun in de etappe naar Villeneuve-sur-Lot. De Sloveen verloor na een valpartij bijna tweeënhalve minuut. Het podium lijkt mission impossible. Oud-ploegmaat Wout van Aert en concurrent Remco Evenepoel staken Roglic wel een hart onder de riem.

Lees meer »

Rentehoop vloert Big Tech

06:30 Nu beleggers een Amerikaanse renteverlaging in september zo goed als verworven beschouwen, durven ze het kransje steraandelen weer inruilen voor small caps.

Lees meer »

Frederik Moerman volgt Frank Wauters op als voorzitter van de Krottegemse Ransels: “Na 13 jaar is het tijd aan de jongere generatie”

Na dertien jaar stopt Frank Wauters, stichter van de Krottegemse Ransels, als voorzitter van het wijkcomité in de Roeselaarse wijk Krottegem. Frederik Moerman, die de voorbije edities de plaatselijke rommelmarkt in goede banen leidde, volgt hem op.
The post Frederik Moerman volgt Frank Wauters op als voorzitter van de Krottegemse Ransels: “Na 13 jaar is het tijd aan de

Lees meer »

Meer dan 100 mensen laten hun spullen gratis schatten in Herkenrode: “Elektrische pen van Thomas Edison ontdekt met een waarde van 15.000 euro”

Meer dan 100 mensen zijn vandaag naar Herkenrode in Hasselt gekomen om hun spullen te laten schatten. Veilinghuis Heritage Auctions Belgium hield er afgelopen namiddag een gratis schatting. Schilderijen, munten, servies, beeldjes en nog heel wat andere voorwerpen werden door de experts naar waarde geschat. De ontdekking van de dag is een elektrische pen van de Amerikaanse uitvinder Thomas Edison

Lees meer »