Bouwbedrijven overwegen deze zomer door te werken tijdens bouwverlof

Sommige bouwbedrijven overwegen om het bouwverlof naast zich neer te leggen en deze zomer door te werken om de vele achterstanden goed te maken. Maar wellicht zullen de meeste bedrijven de komende weken inzetten op meer overuren.

 

Meer krantenkoppen in België

Ode aan Emile en Roger

De Leiestreek ademt veel kunst in 2024. Er is uiteraard After Paradise (Triënnale Kortrijk) maar er worden ook twee invloedrijke Leiekunstenaars in de kijker gezet: Emile Claus (°1849 en +1924) in Waregem en Roger Raveel (°1921 en +2013) in Machelen-aan-de-Leie. Het Roger Raveel museum bestaat dit jaar 25 jaar en dat vieren ze met enkele
The post Ode aan

Lees meer »

Miniatuurtreintjeswinkel Van Daele in Tielt houdt eerste stockverkoop: “We houden er voor alle duidelijkheid nog niet mee op”

Bij miniatuurtreintjeswinkel Van Daele in Tielt, die al zo’n vier decennia door Herman Van Daele (92) wordt gerund, is een stockverkoop van start gegaan. De dochters van Herman leiden de verkoop in goede banen, al benadrukken de zussen dat het niet om een uitverkoop gaat.
The post Miniatuurtreintjeswinkel Van Daele in Tielt houdt eerste stockverkoop: “We houden er voor

Lees meer »

“Van Super Valentino Starts tot Voodoo Republic”: Vijverkaffee heeft opnieuw boeiend programma klaar

Na een prachteditie vorig jaar, met tien dagen volle zon, heeft het team van het Vijverkaffee opnieuw enthousiast een vol programma in elkaar gestoken. Voor de negende editie werd gezorgd voor meer muziek én nieuwigheden op de kaart met twee nieuwe bieren en een pizzaoven.
The post “Van Super Valentino Starts tot Voodoo Republic”: Vijverkaffee heeft opnieuw boeiend programma

Lees meer »

Russische kruisraket treft kinderziekenhuis, op vooravond NAVO-top: “Zo’n zware aanval is geen toeval”

Rusland heeft massale raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne. In Kiev sloeg een raket in op een kinderziekenhuis. De burgemeester van Kiev spreekt van de zwaarste aanval op zijn stad sinds het begin van de oorlog. Er vielen zeker 36 doden. De aanvallen komen op de vooravond van de NAVO-top in Washington, en dat is geen toeval, zegt oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

Bovenbuur springt uit raam om minder mobiele man uit brandend huis te redden

In de Onderwijsstraat in Knokke-Heist brak dinsdagmiddag een zware brand uit. Een minder mobiele man zat in zijn appartement op de benedenverdieping toen de brand ontstond. Een alerte bovenbuur besloot uit het raam te springen om de man uiteindelijk uit de woning te halen. Ook de hond van de bewoner zat nog binnen en kreeg van de brandweer zuurstof toegediend.

Lees meer »

Walter Vanneste en Christiane Seys zijn 65 jaar getrouwd

Walter Vanneste en Christiane Seys uit de Kapelsestraat uit Sint-Eloois-Winkel zijn 65 jaar getrouwd. Het koppel werd door het gemeentebestuur gehuldigd voor hun jarenlange trouw voor elkaar.
The post Walter Vanneste en Christiane Seys zijn 65 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE TOUR. “Jammer hé, jongens”: Remco Evenepoel kan het op Franse tv niet laten om te lachen met EK-exit van ‘Les Bleus’

Ook morgen/donderdag staat er in de Tour de France een semi-bergetappe gepland, van een kleine 204 kilometer tussen Aurillac en Villeneuve-sur-Lot. Onderweg wachten drie beklimmingen van vierde categorie. Kan Jonas Vingegaard het goede van vandaag bevestigen? En hoe komt Remco Evenepoel voor de dag? Volg de rit én de aanloop op deze pagina!

Lees meer »

Brand vernielt hoeve van Patrick in Lippelo, drie paarden komen om: “Die blikseminslag moet een enorme knal hebben veroorzaakt”

In Lippelo, een deelgemeente van Puurs-Sint-Amands, is gisterenavond een hoeve in brand gevlogen nadat de bliksem er had ingeslagen tijdens het zware noodweer. De hoeve stond al gauw in lichterlaaie en is volledig verwoest. Drie paarden die er op stal stonden, zijn omgekomen in de brand. Eigenaar Patrick reageert aangeslagen: “Je denkt altijd dat het jou niet kan overkomen, maar

Lees meer »

Links front wint verrassend Franse verkiezingen: “Geen enkele meerderheid kan geleid worden door extremen”

Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) is bij de Franse verkiezingen tegen alle verwachtingen pas derde geëindigd. Het linkse Nouveau Front populaire (NFP) kwam verrassend als winnaar uit de bus. Ensemble van president Emmanuel Macron haalde uiteindelijk meer zetels dan RN binnen bij de parlementsverkiezingen. Nu is het aan hem om een werkbare meerderheid in het Assemblée te vinden.

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Sprint Lotte Kopecky naar eerste ritzege?

Na vier top-10-plaatsen krijgt Lotte Kopecky (28) vandaag een nieuwe kans om een ritzege te pakken. In de heuvelachtige etappe van 108 kilometer van Frontone tot Foligno is er een kans voor sprintsters, maar ook vluchtsters kunnen hier hun gram halen. Pakt Kopecky de ritzege, is het opnieuw Consonni of houdt een vluchtster stand?

Lees meer »

Kortrijk laat 3D-print maken van ‘Kist van Oxford’

De stad Kortrijk laat een 3D-print maken, van de ‘Kist van Oxford’. Dat is een kist met de oudste afbeelding van de Guldensporenslag in 1302. De originele kist stond 2 jaar lang tentoongesteld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk, maar vertrekt morgen terug naar Oxford, in Engeland. De stad vindt de kist heel belangrijk voor de geschiedenis, en laat daarom een

Lees meer »