‘Black Barbie’: Netflixdocu over de lange weg naar een zwarte barbiepop

De nieuwe Netflixdocumentaire ‘Black Barbie’, die vandaag verschijnt, schetst de lange weg van de eerste zwarte barbiepop. Van een experiment met kinderen tot de eerste doos met zwarte barbiepoppen. “Er is veel progressie gemaakt door Mattel, het bedrijf achter Barbie, maar er is nog veel werk”, vindt filmkenner Robin Broos. 

Meer krantenkoppen in België

Deze scheidsrechters uit het jeugdvoetbal zijn blij dat enkel kapitein nog mag zeuren: “Minder gezever, meer voetbal: ZA-LIG”

Voetbal, dat was een sport met 22 spelers en op het einde zeurde iedereen tegen de scheidsrechter. Tot het afgelopen EK: plots mocht enkel nog de kapitein tegen de ref spreken. Een verademing. Voortaan zal die regel ook in het jeugd- en amateurvoetbal gehanteerd worden, zegt Voetbal Vlaanderen. De scheidsrechters zelf zijn blij: “Wij willen vooral dat er gevoétbald wordt.”

Lees meer »

Hamas is schuldig aan oorlogsmisdaden, stelt rapport van Human Rights Watch

De al-Qassam-brigade, de gewapende tak van de extremistische Palestijnse groepering Hamas, heeft op 7 oktober verschillende oorlogsmisdaden gepleegd. Dat staat in een uitgebreid rapport van de mensenrechtorganisatie Human Rights Watch. Het gaat om het opzettelijk doden van burgers, onrechtmatige gevangenneming, en seksueel en gendergerelateerd geweld. De organisatie stelt de reactie van Israël ook aan de kaak: "Wreedheden rechtvaardigen geen wreedheden."

Lees meer »

Volledig Belgische line-up op nationale feestdag zorgt voor spetterende derde dag van Beach Festival in Nieuwpoort

De derde dag van het Beach Festival in Nieuwpoort werd een onvergetelijke ervaring met een volledig Belgische line-up, die perfect aansloot bij de viering van de nationale feestdag. Onder een stralende zon genoten festivalgangers van een diverse mix aan muziekstijlen en optredens, die stuk voor stuk indruk maakten.
The post Volledig Belgische line-up op nationale feestdag zorgt voor spetterende

Lees meer »

Stad Wervik en provincie investeren in nieuwe zone op jaagpad langs de Leie: natuurbeleving staat centraalop nieuwe recreatieve hotspot

Op wijk De Riemeers is een nieuwe recreatieve hotspot een meerwaarde voor passanten op het jaagpad langs de Leie, de inwoners en de biodiversiteit. Het speelpleintje werd recent een flink stuk uitgebreid. De zone tussen de woonwijk en het jaagpad was vroeger een weide en kreeg een nieuwe invulling. Het is publiek toegankelijk gemaakt. Via een glijbaan, een trap of

Lees meer »

Provinciedomein van Huizingen moet jong Brabants trekpaard Remi laten inslapen: “Als je een dier hebt, liggen verdriet en liefde vaak kort bij elkaar”

Het provinciedomein van Huizingen heeft een van zijn geliefde Brabantse trekpaarden verloren. Remi, die nog maar net 1 jaar oud was, liep al even mank. Toen de blessure veel erger bleek dan eerst gedacht, hebben de dierenverzorgers besloten het paard te laten inslapen. "We moesten van ons hart een steen maken", zegt dierenverzorger Sam Stylemans.

Lees meer »

Marvel werkt aan nieuwe film rond ‘Spider-Man’

Filmstudio Marvel werkt aan een nieuwe ‘Spider-Man’-film. Dat heeft producent Kevin Feige bevestigd in gesprek met de website ‘Gizmodo’. Een geruststelling voor veel fans die zich zorgen maakten over de toekomst van het populaire personage.

Lees meer »