Bij studenten is de loonkloof al wél gedicht: “Bedrijven hebben er meer aandacht voor”

Vrouwen verdienen in België nog altijd 5 procent minder dan mannen, maar bij de studentenjobs is dat dit jaar niet meer het geval. Jongens én meisjes verdienen gemiddeld 13,5 euro per uur. Al doen ze wel nog altijd erg verschillende jobs.

 

Meer krantenkoppen in België

Kurt Van Eeghem neemt bezoekers mee door de Oostendse Belle Epoque

De Ostend City Walks app, met stadswandelingen in Oostende, heeft haar aanbod uitgebreid met een nieuwe boeiende tour: ‘Oostende in de Belle Epoque’. Gebaseerd op het gelijknamige boek en ingesproken door de auteur Kurt Van Eeghem, neemt deze wandeling je mee terug naar de topjaren van de Oostendse Belle Epoque.
The post Kurt Van Eeghem neemt bezoekers mee door

Lees meer »

Opnieuw verzakking van mergelgroeve in Riemst, burgemeester vraagt geld aan Vlaanderen om gangenstelsels te stabiliseren

In Zussen (Riemst) is er opnieuw een verzakking van een oude mergelgroeve, daardoor is een groot gat ontstaan in een weide langs een veldweg tegenover de Misweg. Een deel van Riemst ligt boven oude mergelgroeves en in de ondergrondse tunnels ontstaan geregeld verzakkingen. Burgemeester Mark Vos (CD&V) vraagt steun aan Vlaanderen om instabiele ondergrondse gangen te stabiliseren: "Daar is zo’n

Lees meer »

Parket Halle-Vilvoorde legt grootschalig netwerk van witwaspraktijken bloot

Het parket en de federale gerechtelijke politie (FGP) van Halle-Vilvoorde hebben een grootschalig netwerk van witwaspraktijken blootgelegd. Bij 13 huiszoekingen in Halle-Vilvoorde, Brussel, Bergen, Waals-Brabant, en Charleroi werden 8 personen opgepakt, die allemaal zijn aangehouden. Tijdens de huiszoekingen nam de politie ook 440.000 euro cash in beslag en blokkeerde ze 500 bankrekeningen.

Lees meer »

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »

Lokale handelaars krijgen heel wat complimenten

In de raadszaal van het gemeentehuis van Zonnebeke werden de prijzen uitgereikt van de actie ‘Lokaal, da’s logisch’ van de provincie West-Vlaanderen met KERNpunt als steun aan de lokale handelaars.
The post Lokale handelaars krijgen heel wat complimenten appeared first on KW.be.

Lees meer »