België valt wat terug in economische hitparade

13:39 België zakt van de dertiende naar de achttiende plaats op de ranglijst van de landen met de grootste economische slagkracht. Zowel qua infrastructuur, bureaucratie als efficiëntie van de overheid en b… 

Meer krantenkoppen in België

Marie komt ten val tijdens première Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne: “Het zag er dramatischer uit dan hoe het voelde”

Maandag vanaf exact 13 uur genoten heel wat kinderen, samen met mama, papa of een ander familielid, van de nieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Op het einde van deze 40 minuten durende voorstelling kwam Marie ten val. Gelukkig kon ze erger voorkomen. Samson, de burgemeester en brandweerman Bill kregen bijna de slappe lach.
The post

Lees meer »

Spanje bereidt zich voor op temperaturen tot mogelijk 44 graden

Spanje beleeft de eerste warme dagen van deze zomer met temperaturen die mogelijk oplopen tot 44 graden. In Zaragoza, in het noordoosten van het land, stijgt het kwik vrijdag naar alle verwachting tot 42 graden en in Andalusië, in het zuiden, zou het nog heter kunnen worden. Ook in de steden Sevilla en Córdoba kan het vrijdag 44 graden worden,

Lees meer »

Feest met vredesduif-monument: Ruiselede viert 80 jaar bevrijding

J. Nowicki. F. Stawiarski. L. Trusilo. I. Walasek. Die namen zeggen u wellicht weinig, maar het zijn de Poolse soldaten die op 8 september 1944 sneuvelden tijdens de bevrijding van Ruiselede. Als 80-jarige herdenking houden het gemeentebestuur, de heemkundige kring ‘Oud Ruysselede’ en de NSB-afdeling op zaterdag 7 september een Bevrijdingsfeest. Bij die gelegenheid wordt een vredesduif-monument onthuld aan de

Lees meer »

Stap voorwaarts voor nieuwe Kunstacademie Poperinge: akkoord met bouwpartners

Er werd een akkoord bereikt met de groep bouwpartners (het consortium) die straks de nieuwe Kunstacademie van Poperinge op de Vroonhofsite zullen bouwen. De Vlaamse regering maakte een overeenkomst met het consortium ‘Schoolkracht’.
The post Stap voorwaarts voor nieuwe Kunstacademie Poperinge: akkoord met bouwpartners appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel wil dat justitie lessen trekt uit drama: “Een magistraat kan onvoldoende inschatten of iemand geweld zal gebruiken”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

Brandweer heeft uur werk met brandende zaagmeelafzuiginstallatie in Diksmuide

De hulpdiensten moesten donderdag vlak voor het middaguur uitrukken naar het bedrijf Condeco in de Heernisse in Diksmuide voor een brand. Een afzuiginstallatie voor zaagmeel had er vuur gevat en die moest de brandweer blussen. Daarbij hadden ze een uur werk.
The post Brandweer heeft uur werk met brandende zaagmeelafzuiginstallatie in Diksmuide appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit wist je nog niet over Mr. Bean, het bekendste alter ego van Rowan Atkinson: “Er waren slechts 15 afleveringen”

“Hij is heel vreemd, extreem egoïstisch en egocentrisch.” Zo beschrijft Rowan Atkinson (69) Mr. Bean, het personage dat hij meer dan dertig jaar geleden creëerde. Toch veroverde deze sociaal onaangepaste, maar hilarische nerd de hele wereld. Reden genoeg voor het weekblad ‘Primo’ om enkele straffe weetjes over Mr. Bean op een rij te zetten. Met in de hoofdrol een gecrashte

Lees meer »

Simon en Alex vieren hun diamanten jubileum

Simone Ginneberge (82) en Alex Dhaenens (83) straalden toen zij zaterdagvoormiddag samen met hun familie ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum door schepen van burgerlijke stand Annelies Lammertyn in het Maldegems gemeentehuis werden ontvangen.
The post Simon en Alex vieren hun diamanten jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Tadej Pogacar wint na de Giro ook de Tour, met indrukwekkende overmacht. En dus zoekt de Sloveen een nieuwe uitdaging.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »