Arbeider raakt gekneld in machine en wordt met helikopter naar ziekenhuis gebracht

Bij recyclagebedrijf Matco Plastics langs de Vaartstraat in Ooigem is woensdagochtend een arbeidsongeval gebeurd. Een arbeider raakte met zijn arm vast in een machine en moest door een MUG-helikopter naar het ziekenhuis gebracht worden.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdbewegingen worstelen met duurdere bivakplaatsen: “Het kamp betaalbaar houden wordt moeilijk”

Honderden West-Vlaamse jeugdbewegingen zetten dezer dagen weer over het hele land hun tenten op, maar een kamp organiseren wordt elk jaar moeilijker. Niet alleen het eten en vervoer is duurder geworden, ook de stijgende huurprijzen van kampplaatsen leiden tot kopzorgen. “Het wordt een uitdaging voor jeugdbewegingen om hun bivak betaalbaar te houden”, zegt het Centrum voor Jeugdtoerisme.
The post

Lees meer »

“Zoals Willem maken ze er geen meer”: de erfgenamen van Willem Vermandere over zijn afscheid van het podium

Na meer dan 50 jaar op de planken, stopt Willem Vermandere ermee. De keizer van de kleinkunst heeft te veel last van ‘de verwarring’, zo omschrijft hij het zelf. Als troubadour en mens heeft hij onze provincie, het West-Vlaams en ‘oeze’ muziek vorm gegeven. Dat vindt ook zijn grootste fan Wannes Cappelle, frontman bij Het Zesde Metaal. “Ik was al

Lees meer »

Drie kroonkraanvogelkuikentjes op natuurlijke wijze geboren in Nieuwpoort

Bij Verbrugge’s Doeningsje van Johan Vandewynckel en Karine Schooreel in Sint-Joris Nieuwpoort is het voor de eerste keer in 15 jaar gelukt om kroonkraanvogeleitjes op natuurlijke wijze te laten uitbroeden door beide ouders.
The post Drie kroonkraanvogelkuikentjes op natuurlijke wijze geboren in Nieuwpoort appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom De Cock scoort opnieuw als auteur : “Uitgeverijen in twaalf landen bekijken of ze het boek willen vertalen”

Tom De Cock (40) is niet alleen de herkenbare radiostem van Qmusic, maar inmiddels ook een geprezen auteur. Met zijn boekenreeks ‘Lily’ blijft hij keer op keer succes oogsten. Eerder sleepte hij bij onze noorderburen al een literatuurprijs in de wacht. En ook zijn nieuwe en derde boek, ‘Lily: Staal’ – dat hij begin deze maand uitbracht – slaat direct

Lees meer »

“We hebben haar nog proberen helpen”: voormalig ambulancier Brendon ziet dodelijk ongeval gebeuren

In de Stroombanklaan in Oostende is een oudere dame donderdagochtend rond 10.45 uur overleden nadat ze onder een wagen terechtkwam. Dat gebeurde toen de automobiliste achterwaarts een oprit wilde verlaten. Brandon Janssens, die in de buurt werkt, zag wat er gebeurd was en schoot meteen te hulp. “Ik zag dat de vrouw nog ademde, maar met grote moeite”, doet hij

Lees meer »

Rita (62) na 31 jaar met pensioen bij Torhoutse sportdienst: “Dankbaar dat ik dit werk al die jaren heb mogen doen”

Na 37 jaar aan de slag voor de stad, waarvan 31 jaar bij de stedelijke sportdienst, is Rita Spyckerelle (bijna 63) uit de Bakvoordestraat met pensioen gegaan. Ze werd feestelijk uitgewuifd en bedankt door allen aan wie ze als sportpromotor heeft lesgegeven, onder meer de groep turnende senioren.
The post Rita (62) na 31 jaar met pensioen bij Torhoutse

Lees meer »