Amerikaanse soldaat veroordeeld tot ruim drie jaar in Russische strafkolonie

Een Amerikaanse soldaat die begin mei werd gearresteerd in de Russische stad Vladivostok is veroordeeld tot drie jaar en negen maanden gevangenisstraf, die hij moet uitzitten in een strafkolonie. Dat melden Russische staatsmedia. Hij werd verdacht van diefstal en zou zijn vriendin met de dood hebben bedreigd.

 

Meer krantenkoppen in België

Tiende maand na elkaar dat het meer regent dan gemiddeld: wanneer stopt het? Weerman David Dehenauw legt uit wat er aan de hand is

Al voor de tiende maand op rij valt er meer neerslag dan in een gemiddelde maand en dat is nooit eerder gebeurd. Opvallend is dat de gemiddelde waarden de voorbije jaren nog maar zelden worden benaderd: ofwel is het erg droog, ofwel is het erg nat. “Het bewijst dat we meer dan vroeger voor langere periodes aan extreem weer vasthangen”,

Lees meer »

Nieuwe adjunct-directeur voor het VTI

Nele Vanderhaegen (32) uit de Klyseweg in Lichtervelde is de nieuwe, enthousiaste adjunct-directeur van het Torhoutse VTI. Ze kijkt ernaar uit om team te vormen met directeur Stijn Debruyne (45), die in de Doornstraat in Torhout woont en de school sinds september 2020 leidt.
The post Nieuwe adjunct-directeur voor het VTI appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeline Vandromme strandt in kwartfinales op juniorentoernooi van Wimbledon

Jeline Vandromme heeft zich vrijdag niet weten plaatsen voor de halve finales op het juniorentoernooi van Wimbledon. De zestienjarige Brugse, nummer elf van de wereld bij de junioren, verloor in haar kwartfinale tegen haar Tsjechische leeftijdsgenote Vendula Valdmannova (ITF 36) in drie sets met 3-6, 6-3 en 6-4. De partij duurde twee uur en acht minuten.
The post Jeline

Lees meer »

Acht muzikanten van KDF Bavikhove staan op het podium bij De Romeo’s tijdens ‘Tien-om-te-Zien

Op zondagavond 28 juli zie je vanaf 20.35 uur diverse West-Vlamingen op het podium staan van ‘Tien-om-te-Zien’ aan de Rotonde in Westende. Tijdens de song ‘Altijd Blijven Dromen’ worden De Romeo’s immers geflankeerd door acht muzikanten van ‘Drum & Muziekkorps KDF Bavikhove’.
The post Acht muzikanten van KDF Bavikhove staan op het podium bij De Romeo’s tijdens ‘Tien-om-te-Zien appeared

Lees meer »

Voormalige ‘B&B zoekt lief’-vriendinnen Vicky en Ingrid vechten fikse ruzie uit: “Ze dreigde de Hells Angels op mij af te sturen”

Als één front gingen Vicky (60) en Ingrid (61) in ‘B&B zoekt lief’ in het verweer tegen uitbater Jelmont tijdens hun horrorverblijf in zijn zaak, maar sinds kort staan de dames ook lijnrecht tegenover elkaar. Een geannuleerde reis, een fysiek momentje met Jelmont en afgunst over het aantal minuten schermtijd. Het zorgt voor een bitse vete tussen de twee, die

Lees meer »

Hoogspanningsnetbeheerder Elia roept op dit weekend minder stroom te gebruiken in en rond Mechelen

Hoogspanningsnetbeheerder Elia lanceert een oproep om de komende dagen minder stroom te gebruiken in en rond Mechelen om stroomonderbrekingen te voorkomen bij de herstellingswerken in Leest en Heffen. Mechelen werd 2 dagen geleden zwaar getroffen door noodweer. In deelgemeente Leest gingen in totaal 9 hoogspanningsmasten van ongeveer 20 ton tegen de grond, over een afstand van 4 kilometer.

Lees meer »