Algerijn (20) riskeert alsnog gevangenisstraf voor diefstal van portefeuilles

Een Algerijnse man, die twee portefeuilles stal in Brugge, riskeert in beroep achttien maanden cel. Ondanks zijn bekentenissen, werd hij in eerste aanleg nog vrijgesproken.

In november vorig jaar stal Nadir A. (20) de portefeuilles van twee mensen van 58 en 79 jaar oud, die zich verplaatsten met een rollator. De diefstallen betwistte hij niet, maar buiten alle verwachtingen besliste de Brugse rechter hem toch vrij te spreken omdat de pv’s van de politie ontbraken in het dossier.

Het parket ging in beroep en voegde ook de gevraagde pv’s toe. De procureur-generaal vorderde achttien maanden cel. “Dit is niet de manier om door het leven te gaan!”

Verhuis

Dat hij het gemunt had op kwetsbare personen, getuigt volgens hem van een gevaarlijke ingesteldheid. De man verblijft ook illegaal in België. Zijn advocaat weet dat hem een straf boven het hoofd hangt, maar vroeg een milde bestraffing. “Lang zal hij niet meer in België verblijven. Hij weet dat hij hier geen toekomst meer heeft. Hij is van plan om terug te keren naar Portugal of Algerije.”

Uitspraak 18 september. (OSM)

The post Algerijn (20) riskeert alsnog gevangenisstraf voor diefstal van portefeuilles is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

8,5 miljoen Microsoft-toestellen getroffen door problemen bij Crowdstrike

Een probleem met de update van software van cyberveiligheidsbedrijf Crowdstrike lag vrijdag aan de basis van een van de grootste informaticastoringen ooit. In totaal werden 8,5 miljoen toestellen, die draaiden op systemen van Microsoft, getroffen, zo schrijft dat bedrijf zelf op haar blog. Dat komt overeen met minder dan één procent van alle Windows-toestellen.

Lees meer »

17-jarige monitor verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag met kleuters op taalkamp: “Politioneel onderzoek aan de gang”

Er loopt een onderzoek naar het seksueel overschrijdend gedrag van een 17-jarige monitor op een talenkamp in Kuurne. Hij zou kinderen van 5 à 6 jaar aangerand hebben op het talenkamp begin deze maand, tussen 1 en 5 juli bij Talencentrum Le Crayon in Kuurne. “De jongeman werd meteen op non-actief gezet”, zegt advocate Sharon Carrein die het Talencentrum vertegenwoordigt.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Nu grote hitte voorbij is begint drukte toe te nemen, Raymond van het Groenewoud trapte dag 1 af

De Gentse Feesten zijn van start gegaan. Tien dagen lang palmt het gratis stadsfestival het centrum van Gent volledig in. Op dag 1 werd de sleutel overhandigd aan de feestenburgemeester en Raymond van het Groenewoud mocht de Feesten openen. De hitte zorgde ervoor dat het niet meteen druk was, maar intussen komen de Gentenaars wel naar buiten. Mis niets van

Lees meer »

Isabelle (51) schrijft boek voor meer positiviteit en veerkracht: “Moeilijke thema’s bespreekbaar gemaakt”

Met haar boek ‘Intermezzo, een innerlijke reisgids’, schreef auteur Isabelle Scherrens (51) een wegwijzer voor iedereen die bewust en met veerkracht in het leven wil staan in een hectische maatschappij.
The post Isabelle (51) schrijft boek voor meer positiviteit en veerkracht: “Moeilijke thema’s bespreekbaar gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »