Aanleg nieuw sportcomplex in Sint-Niklaas is gestart: “Tegen 2025 moet het klaar zijn”

De aanleg van het centrale gebouw in het Sportkringpark is officieel gestart. Het complex wordt de thuisbasis van verschillende sportclubs uit Sint-Niklaas. Tegen 2025 moeten de werken klaar zijn. 

Meer krantenkoppen in België

“Meer dan statistische eigenaardigheid”: 13e maandrecord op rij tijdens extreem warme periode op aarde

De warmterecords voor onze planeet blijven zich opstapelen. De voorbije maand juni was de warmste junimaand ooit gemeten, warmer nog dan de recordmaand juni van vorig jaar. We zitten nu aan 13 opeenvolgende recordmaanden: "Dit is meer dan een statistische eigenaardigheid. Het gaat om een grote verschuiving in ons klimaat", zegt Carlo Buontempo van de Europese klimaatdienst Copernicus.

Lees meer »

Compact Disk Dummies schitteren op Cactusfestival met special guest Brihang: “We kunnen ook al verklappen dat we een nummer uitbrengen met Blackwave”

De Compact Disk Dummies traden op vrijdag 12 juli voor het eerst deze zomer op in eigen provincie en dat met hun laatste nieuwe album. Ze brachten een knaller van een set in het Minnewaterpark in Brugge en lieten iedereen feestend het weekend of de vakantie in gaan. Voor het laatste nummer maakte specials guest Brihang zijn entree voor hun

Lees meer »

Christophe Deborsu over Waals regeerakkoord: “90% zeker dat Bouchez de nieuwe minister-president wordt, dan hoeft hij nooit nog Nederlands te spreken”

Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) kozen de Vlaamse Feestdag uit om het Waalse regeerakkoord toe te lichten. We peilden bij RTL-journalist Christophe Deborsu naar de symboliek, de voorbereidingen en de inhoud van het akkoord. “Hun boodschap is duidelijk: dit is een breuk met het verleden en tegelijk wordt een brug naar Vlaanderen geslagen.”

Lees meer »

Bewoners van Polderstraat in Londerzeel meten schade op na valwind: “Ik heb drie zonnepanelen nog steeds niet teruggevonden”

“We waren mosselen aan het eten. En toen werd alles heel donker.” Een valwind heeft dinsdag in Londerzeel lelijk huis gehouden. Verschillende daken zijn vernield en de rondvliegende brokstukken zorgden eveneens voor schade. De inwoners van de Polderstraat in Londerzeel lijken de zwaarste slachtoffers te zijn van het hevige noodweer. “Het lijkt wel alsof ze met een machinepistool tegen mijn

Lees meer »