25 miljoen euro van Duits-Oostenrijkse erfgename verdeeld over 77 organisaties

In Oostenrijk wordt 25 miljoen euro van een Duits-Oostenrijkse erfgename verdeeld over 77 organisaties, voornamelijk uit de sociale en klimaatsector. Marlene Engelhorn, een familielid van de man die chemiereus BASF oprichtte, erfde 3 jaar geleden heel wat geld, maar ze vindt dat ondemocratisch. 

Meer krantenkoppen in België

LIVESTREAM. Breidt Club Brugge dubbele voorsprong nog wat uit na de pauze tegen Norwich?

Bij HLN kan u als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken, met vandaag als afsluiter de oefenwedstrijd tegen het Engelse Norwich City. Blauw-zwart start met de mogelijke basiself voor de Supercup van zaterdag tegen Union. Nieuwkomer Gustaf Nilsson maakt z’n officieuze debuut voor Club. De Zweed heeft nog wat ritme nodig en krijgt de voorkeur op Jutglà.

Lees meer »

“De geïmproviseerde aftocht van Biden toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten”

“De geïmproviseerde aftocht die zittend president Joe Biden blaast, toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten. Er is geen doordacht plan om in november de cruciale stembusslag te winnen”, schrijft politiek journalist Lorenzo Terrière: “Het imago van de Verenigde Staten als machtige en stabiele democratie krijgt weer een deuk, en dat is geen goed nieuws voor ons Europeanen.”

Lees meer »

Dorps-minigolf en speeldorp tijdens Egemse kermis

Tijdens het eerste weekend van augustus is Egem weer in de ban van de Sint-Germanuskermis. Nieuw op de kermisaffiche zijn de Dorps-minigolf en het speeldorp.
The post Dorps-minigolf en speeldorp tijdens Egemse kermis appeared first on KW.be.

Lees meer »