17 wijnkastelen en 1000 hectare wijngaarden: dit is werelds grootste biodynamische wijnmaker

07:00 Op zijn 22ste erfde rugbytopper Gérard Bertrand een wijndomein in de Languedoc in Zuid-Frankrijk. 30 jaar later bezit hij 17 wijnkastelen en 1.000 hectare biodynamische wijngaarden. 

Meer krantenkoppen in België

Waar komt mysterieuze aangespoelde bol vandaan? Onderzoek ESA moet na zeven maanden opheldering brengen

Zeven maanden geleden werd de ontmijningsdienst DOVO opgeroepen voor een mysterieuze aangespoelde bol op het strand van Bredene. Het gaat om een metalen bal met een diameter van ongeveer 40 centimeter. Volgens verschillende instanties en experten gaat het om hydrazinetank. Maar van waar die komt en hoe die in zee is beland, blijft een mysterie.
The post Waar komt

Lees meer »

Jeugdhuis Skalul laat je stemmen aan de hand van sigarettenpeuken: “Niet om te stimuleren, maar om aan te zetten tot deponeren”

Wie aan jeugdhuis Skalul in Lendelede op een ludieke manier zijn of haar mening wil verkondigen, kan voortaan een beroep doen op de ‘peilingasbak’ die er aan de muur hangt. Je kan er je sigarettenpeuk in kwijt en tegelijk je stem geven bij enkele ludieke polls.
The post Jeugdhuis Skalul laat je stemmen aan de hand van sigarettenpeuken: “Niet

Lees meer »

Kandidaat-kopers voor Standard uit VS en Qatar

Er zijn minstens drie kandidaat-kopers voor Standard, onder meer uit de VS en Qatar. Er ligt wel bewarend beslag op het stadion. Die maatregel heeft geen directe gevolgen voor de dagelijkse werking, maar maakt de verkoop er niet eenvoudiger op.

Lees meer »

Hoe lang duurt het om het hele parcours van Tomorrowland af te wandelen? “Het kostte vooral veel zweet”

Het parcours van Tomorrowland is vergelijkbaar met een pretpark, want het festival aan De Schorre in Boom is dan ook een héél grote magische wereld. Met 15 podia en dan eens zoveel andere installaties, winkeltjes, de kapper, … kan je er dan ook genoeg doen. Dat zijn gegarandeerd héél veel stappen voor wie een weekend gaat dansen op Tomorrowland. Hoeveel

Lees meer »

Fotograaf legt het moment vast waarop kogel Donald Trump raakt: “Kans van één op een miljoen”

Het is bijna onmogelijk, maar toch slaagde New York Times-fotograaf Doug Mills er zaterdagavond in Pennsylvania in. Hij wist het moment vast te leggen waarop een kogel richting voormalig president Donald Trump vliegt, vlak voor die kogel hem aan zijn oor zou raken. Zaterdagavond probeerde de 20-jarige Matthew Crooks de Republikeinse presidentskandidaat neer te schieten op een verkiezingsrally.

Lees meer »