Zomer vol sporten op het strand in Zeebrugge

In Zeebrugge is het sportstrand klaar voor het zomerseizoen. Op die manier kunnen de strandgangers in beweging blijven. Ze kunnen er tal van sporten beoefenen. Ze kunnen heel wat gratis materiaal uitlenen voor de sporten gaande van voetballen, beachvolleyballen, baseballsets, petanquesets, frisbees, beachpallets, kubbsets tor partijhesjes.

De scholen kunnen deze maand nog een plaatsje op het sportstrand reserveren via de vernieuwde stedelijke website. “Nieuw deze zomer is onze samenwerking met Sport Fit in Brugge die de gebruikers van de fitnesstoestellen zullen begeleiden om de oefeningen juist te doen. We wijzen er op dat de zone van het sportstrand rookvrij is. Roken en sporten gaan niet samen. Ook de komende zomer zal er terug heel wat gesport worden. Zo is er op vrijdag 5 juli de strandloop in Zeebrugge en op zaterdag 13 juli de Sportzot North Sea Swim Challenge, een zwemwedstrijd tussen Zeebrugge en Blankenberge. Verder is er onze reddingspost waar hoofdredder Bart Dezeure vanaf nu tot 15 september waakt aan het water met zijn ganse team. Er waren 63 kandidaten voor een job als strandredder in Zeebrugge. Heel wat kandidaten stellen zich kandidaat voor verschillende badplaatsen. Het lijkt dat alle plaatsen ingevuld zijn en er voldoende mensen zijn voor de ganse zomer. Een aantal redders worden ook ingezet aan de zwemzone in de Brugse reien aan de Coupure”, vertelt schepen voor Sport Franky Demon.

Ook bij minder weer staan de redders aan het water. Ze hebben dagelijks heel wat vaste zwemmers die een duikje in het zeewater komen wagen. In Zeebrugge hoopt iedereen alvast op beter en zonnig weer. Op 24 juni heropent de horecazaak het Zandlopertje terug op de Zeedijk.

The post Zomer vol sporten op het strand in Zeebrugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nu ook blinde Barbie-pop op de markt

De bekende Barbie-poppen hebben nu ook een variant met een visuele beperking. Speelgoedfabrikant Mattel wil op die manier een bredere afspiegeling van de maatschappij in zijn producten tonen. De nieuwe pop heeft een stok en draagt een zonnebril, zo zegt het bedrijf.

Lees meer »

Gustaaf Vanden Berghe (12) is nieuw Gaperke van Anzegem: “De kroon op mijn lentefeest”

Gustaaf Vanden Berghe (12) werd tot ’t Gaperke van 2024 van Anzegem gekroond. “Gustaaf was razendsnel in het puzzelen en ook de Eiffeltoren bouwen ging heel vlot. Hij kwam er als veelzijdige kampioen uit en is voor één jaar lang de jeugdige ambassadeur voor de gemeente”, aldus voorzitter van het Gaperscomité Maarten Deseyn (30). Tot zaterdag 28 juni 2025 mag

Lees meer »

Zo gaat het eraan toe op een praatavond voor jongeren over BDSM: “De paardenzweep van Decathlon is de beste”

Op café met wildvreemden praten over BDSM, seks, kinks en fetisjen: ook gekend als een munch. In Leuven is het concept zo populair dat organisatoren met wachtlijsten zitten en studenten zelfs een eigen ‘jongerenmunch’ hebben opgericht. Onze reporter ging gisterenavond naar zo’n bijeenkomst en dat leverde interessante gesprekken op. “Ik wil weleens vastgebonden worden met prikkeldraad.”

Lees meer »

Arne uit Ledegem wil met Rumtastik iedereen de smaak van rum laten ontdekken

Arne Vannieuwenborgh (28) startte recent in bijberoep Rumtastik op. De Ledegemnaar begon met degustaties aan huis, maar trekt nu ook al met een rumbar naar evenementen. “De verschillende smaken van rum zijn zo divers”, aldus Arne die ook nog andere toekomstplannen heeft.
The post Arne uit Ledegem wil met Rumtastik iedereen de smaak van rum laten ontdekken appeared first

Lees meer »

Man dood aangetroffen op strand Blankenberge

In Blankenberge is een man van 69 dood aangetroffen op het strand ter hoogte van de Charlierhelling. Strandredders probeerden hem nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Volgens de politie gaat het om een natuurlijk overlijden.

Lees meer »

Volgend weekend monsterfiles van en naar Frankrijk

Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht verwacht reishulporganisatie Touring komend weekend extreme drukte van en naar Frankrijk. De Spelen komen bovenop de traditionele verkeersellende in het midden van de zomervakantie. Het wordt aanschuiven in grote delen van Europa.

Lees meer »

De fontein van Corijn spuit opnieuw in de Ronde Kom

De stad vernieuwde de voorbije maanden de verouderde fontein in De Ronde Kom. In het bijzijn van Lex Corijn, zoon van Raf die ijverde voor een oplossing voor de vissen in De Ronde Kom, werd de spuitfontijn woensdag ingehuldigd. “De schoonheid van deze plek is terug. Ik ben erg dankbaar.”
The post De fontein van Corijn spuit opnieuw in

Lees meer »