Voorlopig blijft het bij vieze ballonnen, maar band tussen Poetin en Kim kan in Zuid-Korea voor nóg onaangename verrassingen zorgen

Hoe inniger de band tussen Vladimir Poetin en Kim Jong-un wordt, hoe meer Noord-Korea zijn zuiderbuur provoceert. Sinds ze elkaar in de armen hebben gesloten, nemen de spanningen alleen maar toe. En een Amerikaans verkiezingsjaar zorgt voor nog wat meer explosiviteit.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het is niet de bedoeling dat hij opnieuw bijna sterft”: Koen Crucke daagt op in het nieuwe seizoen van ‘De Verhulstjes’

Gert Verhulst en James Cooke zijn helemaal klaar om hun allereerste ‘ZomerRevue’ op het publiek los te laten. Naast de zomershow staat ook het nieuwe seizoen van ‘De Verhulstjes’ in de steigers. Daarin maakt Sarah Puttemans, de vriendin van Viktor, haar allereerste, langverwachte verschijning. “Ze passeert inderdaad enkele keren, al zeker in aflevering één, maar het zijn niet de grootse

Lees meer »

Van raketschild tot Europese treintickets: met deze voorstellen hoopt Von der Leyen opnieuw Commissievoorzitter te worden

Doorzetten met de Green Deal, een Eurocommissaris voor Defensie en een plan voor betaalbaar wonen: met een lange lijst politieke plannen en voorstellen, getiteld ‘Europe’s Choice’ hoopt Ursula von der Leyen het Europees Parlement te overtuigen van haar kandidatuur om zichzelf op te volgen als Europees Commissievoorzitter. Wij plukken er 10 opvallende ideeën uit.

Lees meer »

“Een prof zei: ‘Mevrouw, dat wordt een kasplant.’ En kijk, nu geniet ze van haar leven”: Neyla (7) werd palliatief verklaard, maar verbaasde iedereen

In haar korte leven zag Neyla (7) al maar liefst 58 keer het operatiekwartier in drie verschillende ziekenhuizen. Iedereen dacht dat ze het gevecht tegen de tumoren in haar hersenen niet ging halen, maar tegen alle verwachtingen in viert ze vandaag het leven en nam ze trots haar kleuteronderwijsdiploma in ontvangst. “Ze is een superheld”, vertelt mama Belinda (39) aan

Lees meer »

De sleutel tot langer leven? Professor Ann Massie toont aan dat één gen het verschil kan maken: “Wij stonden er ook van te kijken”

Het was een verrassing, niet het minst voor de professor zelf, maar in het laboratorium aan de VUB van Ann Massie (47) en haar onderzoeksteam leven muizen langer en gezonder. De code gekraakt? Mogelijk, maar van muis naar mens is nog wat anders: een breinbreker waarover Massie zich al twintig jaar buigt. “Misschien ben ik naïef, maar mocht ik niet

Lees meer »

Akropolis in Athene gesloten wegens hitte: temperaturen van wel 43 graden verwacht

Een hittegolf die al bijna sinds begin juli aanhoudt, heeft donderdag een nieuw hoogtepunt bereikt in grote delen van Griekenland. Omdat de lokale temperaturen naar verwachting de 43 graden zullen overschrijden, worden alle archeologische sites tussen 12 en 17 uur lokale tijd gesloten, zo kondigde het ministerie van Cultuur aan. Onder de getroffen sites bevinden zich de Akropolis en de

Lees meer »

Studenten UHasselt winnen bronzen medaille met slimme doucheafvoer: koud, ongebruikt water stroomt naar regenwaterput

4 studenten van de UHasselt hebben een bronzen medaille gewonnen in de Europese finale voor beste studentenondernemingen. Samen hebben ze een oplossing ontwikkeld waardoor het koude douchewater – dat de meeste mensen laten weglopen voor ze onder de douche stappen – wordt afgevoerd naar de regenwaterput. Een gezin met 4 personen zou zo 10.000 liter water per jaar kunnen recupereren.

Lees meer »

Nacht in de cel, vandaag ondervraagd: man die Vingegaard en Pogacar hinderde met zak chips werd “5 minuten later” al aangehouden

Het leek in de laatste kilometers van de veertiende etappe in de Tour de France soms wel een gekkenhuis op de slotklim Pla d’Adet. Al volgde er op twee kilometer van de meet een dieptepunt. Een ‘fan’, die totaal geen oog had voor de koers, gooide in volle finale een zak chips naar Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. De “dronken”

Lees meer »

Dronken man doet ritje met heftruck in centrum Leuven

Een dronken man heeft vannacht in het centrum van Leuven een ritje gemaakt met een heftruck en het ding daarna in het midden van het Rector De Somerplein achtergelaten. Omdat het voertuig de weg versperde, werd de politie opgeroepen. Die kon met behulp van omstanders de heftruck verplaatsen. De man die de heftruck achterliet kreeg een proces-verbaal.

Lees meer »