Trappistenbrouwerij opent voor het eerst in 230 jaar de deuren: “Bezoekers mogen overal een kijkje nemen”

Brouwerijen van Palm of Duvel bezoeken, dat kon al langer. Maar nu zet ook de trappistenbrouwerij van Westmalle de deuren open. En dat is uitzonderlijk. “We doen dit op vraag van liefhebbers van trappistenbier en van mensen uit de omgeving”, zegt broeder Benedikt.

 

Meer krantenkoppen in België

Mysterieuze video die nog niémand zag, houdt beste vrouwelijke Britse olympiër weg uit Parijs: “Ik maakte een inschattingsfout”

Een video die nog niemand gezien heeft, zet Groot-Brittannië op zijn kop. Paardrijdster en drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) heeft zich met een statement op Instagram teruggetrokken van deelname aan de Olympische Spelen. De reden? Een oude video waarin ze “een inschattingsfout” maakt die is opgedoken. De beelden zijn echter nergens terug te vinden.

Lees meer »

Natuurhulpcentrum Oudsbergen waarschuwt voor bronstige reebokken op de weg

Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen waarschuwt mensen, en vooral autobestuurders, voor de start van de paartijd bij de reeën. Tussen half juli en half augustus zijn de mannetjes, of bokken, het hevigst. Ze markeren hun territorium of proberen een eigen territorium te vinden. Heel wat reeën verplaatsen zich dus. Spijtig genoeg geraken de dieren daardoor vaker dan anders betrokken bij verkeersongevallen.

Lees meer »

Programma bezoek paus Franciscus aan België bekend: ontmoeting met slachtoffers seksueel misbruik “in alle discretie”

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek in België "in alle discretie" met slachtoffers van seksueel misbruik spreken. Dat blijkt uit het volledige programma van het pausbezoek. Wanneer die ontmoeting precies zal plaatsvinden en wie er aanwezig zal zijn is niet bekend. Het Vaticaan zal "omwille van discretie" pas over de bijeenkomst communiceren nadat die heeft plaatsgevonden.

Lees meer »

Gezellig familiefestivalaan De Waterbek

Op vrijdag 19 juli vindt het familiefestival De Waterbek plaats aan het gelijknamige waterbufferbekken in Ardooie. Op het podium bouwen Regi Live ft. Linda & Guests, Get Ready, Maksim van #LikeMe en Dennis Cartier een feestje. Behalve optredens, is er ook animatie voor jong en oud. Kinderen kunnen zich bovendien ook uitleven op het klim-
The post Gezellig familiefestivalaan

Lees meer »

Zeehond op zwier in Gent

De voorbije dagen is op meerdere plaatsen in Gent een zeehond opgedoken. Het dier zwemt rustig rond in de binnenwateren. Dat levert leuke taferelen op, maar brandweer en Sea Life hebben wel een belangrijke waarschuwing: “Zeehonden kunnen heel agressief zijn.”

Lees meer »

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »