Tientallen Noord-Koreaanse soldaten steken grens over naar Zuid-Korea, “slachtoffers” door mijn

Zo’n twintig à dertig Noord-Koreaanse soldaten hebben dinsdag de grens overgestoken richting Zuid-Korea. Na waarschuwingsschoten van het Zuid-Koreaanse leger trokken ze zich terug, zo heeft de legerleiding volgens persbureau Yonhap gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

“Interesse van andere clubs? Ik kan hier nog groeien als coach”: Miron Muslic trekt met Cercle Brugge Europa in

Net geen twee maanden nadat Cercle Brugge zich op de laatste speeldag van de play-offs verzekerde van de vierde plaats, staat het volgende week donderdag in en tegen Kilmarnock voor zijn eerste Europese confrontatie in 14 jaar. “We hebben de lat de afgelopen twee jaar hoog gelegd en dat willen we nu opnieuw doen”, aldus de immer ambitieuze Miron Muslic

Lees meer »

“Trots dat ik de loodzware behandeling heb doorgezet”: wielerkampioene Jilke (17) overwint kanker

Ze won bij de jeugd nationale titels op de weg en op de piste, maar het afgelopen jaar stond Jilke Michielsen (17) voor een veel zwaardere strijd: in september vorig jaar werd botkanker vastgesteld en wat volgde, waren maanden vol chemo en bestralingen. Onlangs kreeg ze echter goed nieuws: Jilke is kankervrij. En meteen wil ze alweer grenzen verleggen. “Ik

Lees meer »

Redders halen zwemmer die onwel werd uit water tijdens Sea Swim in Nieuwpoort

Tijdens de Sea Swim in Nieuwpoort, een wedstrijd openwater zwemmen in zee, is een zwemmer gisterenavond onwel geworden in het water. Gelukkig hadden de redders die de wedstrijd begeleidden dat snel door en kon de zwemmer uit het water worden gehaald. “De omkadering van zo’n evenement is top en dus werd er snel ingegrepen”, zegt An Beun van de kustreddingsdienst

Lees meer »

Getuige over schietpartij op Trump-rally: “We zagen duidelijk een geweer. Ik dacht: ‘Waarom is Trump nog aan het spreken?’”

Er werden zaterdag schoten gelost op een campagnebijeenkomst van Donald Trump in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daarbij kwamen één toeschouwer en de schutter om het leven, en ook Trump zelf werd geraakt door een kogel. De FBI spreekt van een moordaanslag op de voormalig president. In Amerikaanse media beschrijven getuigen wat ze gezien hebben.

Lees meer »

Francesco Vanderjeugd (Open VLD) kondigt afscheid aan als burgemeester na heisa rond zelfgemaakt seksfilmpje

Francesco Vanderjeugd (Open VLD) heeft zonet in een Facebook live aangekondigd dat hij zich niet meer verkiesbaar opstelt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De burgemeester van Staden kwam deze week in het oog van de storm terecht nadat bekend raakte dat hij tijdens een partij-evenement een zelfgemaakt seksueel filmpje heeft getoond aan enkele jongeren. Hij verrast met zijn afscheid.

Lees meer »

Rudi Vranckx bezoekt anti-oorlogsexpo van Piet Wittevrongel in Blankenberge: “Hij was onder de indruk”

Rudi Vranckx kwam dinsdag een kijkje nemen op de expo ‘Kunst met een boodschap’ die momenteel te zien is bij Galerij Retsin. Vredesactivist Piet Wittevrongel brengt er met zijn werk oorlogssituaties onder de aandacht, een kolfje naar de hand van de bekende oorlogsjournalist.
The post Rudi Vranckx bezoekt anti-oorlogsexpo van Piet Wittevrongel in Blankenberge: “Hij was onder de indruk”

Lees meer »

Dj Fred Hush pakt uit met openluchtevent op bedrijfssite in Kortrijk: “Industriële omgeving is perfect voor techno en house”

Fred Hush is in het Europese techno- en house-circuit een naam als een klok. Gelukkig wil hij nog steeds af en toe de fans in het Kortrijkse plezieren met een optreden. Op zaterdag 27 juli doet hij dat, samen met een rist andere dj’s, op de verlaten bedrijfsterreinen van Van Marcke. “Blij dat we het in openlucht kunnen organiseren”, zegt

Lees meer »

Steun voor Von der Leyen als voorzitter Europese Commissie nog niet zeker

Het is nog niet duidelijk of Ursula von der Leyen een tweede termijn als voorzitter van de Europese Commissie wordt gegund. De Duitse heeft 361 van de 720 stemmen van het Europees Parlement nodig. Ze hoopt op steun van in ieder geval haar eigen centrumrechtse EVP, de sociaaldemocraten en het liberale Renew, die samen 401 zetels hebben. De fractiediscipline die

Lees meer »

Brenda is nu voor altijd bij Dylan, maar hoe vergaat het de andere acteurs uit ‘Beverly Hills, 90210’?

“Na vele jaren vechten verloor ze haar strijd tegen kanker.” Het nieuws dat Shannen Doherty overleden is sloeg in als een bom, en dan vooral bij haar ‘Beverly Hills, 90210′-collega’s. “Ze was een kracht van de natuur, en ik zal haar missen”, aldus Jason Priestley. Maar hoe is het de rest van de cast inmiddels vergaan? Van een plotselinge beroerte

Lees meer »

Christophe Deborsu over Waals regeerakkoord: “90% zeker dat Bouchez de nieuwe minister-president wordt, dan hoeft hij nooit nog Nederlands te spreken”

Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) kozen de Vlaamse Feestdag uit om het Waalse regeerakkoord toe te lichten. We peilden bij RTL-journalist Christophe Deborsu naar de symboliek, de voorbereidingen en de inhoud van het akkoord. “Hun boodschap is duidelijk: dit is een breuk met het verleden en tegelijk wordt een brug naar Vlaanderen geslagen.”

Lees meer »