Thailand opent (eindelijk) deur voor homohuwelijk: “We staan bekend als queer paradijs, maar zo paradijselijk was het niet”

De Thaise senaat heeft een historisch wetsvoorstel goedgekeurd, waarmee de weg vrij is om homohuwelijken te legaliseren.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Amerikaanse nieuwszender: “Dak waarop schutter zich bevond was verzamelplaats voor politie”

Donald Trump heeft zaterdagavond een moordaanslag overleefd. De dader werd meteen gedood en lijkt alleen te hebben gehandeld. Er is een onderzoek gestart naar zijn motief. Afgelopen nacht reisde Trump naar Milwaukee in Wisconsin voor een vierdaags partijcongres, waar hij officieel aangesteld zal worden als Republikeins presidentskandidaat. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident.

Lees meer »

België zal eigen investeringsdoelstelling niet halen zonder extra inspanningen

De overheidsinvesteringen in België bedroegen 2,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in 2022. Zonder extra inspanningen zal het land de eigen investeringsdoelstellingen – 4 procent van het bbp tegen 2030 – niet halen. Dat staat in een rapport van de Studiecommissie voor Overheidsinvesteringen, die voor het eerst de overheidsinvesteringen in kaart bracht.

Lees meer »

Redders halen zwemmer die onwel werd uit water tijdens Sea Swim in Nieuwpoort

Tijdens de Sea Swim in Nieuwpoort, een wedstrijd openwater zwemmen in zee, is een zwemmer gisterenavond onwel geworden in het water. Gelukkig hadden de redders die de wedstrijd begeleidden dat snel door en kon de zwemmer uit het water worden gehaald. “De omkadering van zo’n evenement is top en dus werd er snel ingegrepen”, zegt An Beun van de kustreddingsdienst

Lees meer »

Francesco Vanderjeugd stopt na verkiezingen van oktober als burgemeester van Staden na schandaal rond seksfilmpje

De burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd (Open VLD), is geen kandidaat om zichzelf op te volgen als burgemeester van Staden. Dat heeft hij aangekondigd in een emotionele videoboodschap op Facebook. Vanderjeugd kwam eerder deze week opnieuw in opspraak. Hij zou op een verkiezingsevenement ongevraagd een zelfgemaakt seksueel getint filmpje getoond hebben aan enkele aanwezige jongeren. Hij wil tijd nemen om

Lees meer »

Babydog steelt show op Republikeinse Conventie

“Babydog, Babydog!” schreeuwde het publiek toen de gouverneur van West Virginia, Jim Justice, het podium opkwam zonder zijn hond. En na een korte introductie kreeg het publiek haar zin en kwam zijn geliefde bulldog tevoorschijn. “Babydog heeft een voorspelling voor jullie”, zei Justice. “We zullen massaal voor Trump kiezen in november.”

Lees meer »