Strandbibliotheek in Zeebrugge terug open vanaf 1 juli

Op het strand van Zeebrugge vind je dit jaar voor de 22ste maal op een rij de strandbibliotheek. Je kan er zeven dagen op zeven tussen 10.30 en 17.30 uur volledig gratis (zonder lidgeld te moeten betalen) boeken, strips en magazines uitlenen.

Lezen is leuk op het strand in de zon maar ook op de mindere dagen zoals bij tweedeverblijvers op het appartement. “Er is nood aan de strandbibliotheek want dat bewijzen de cijfers. Vorige zomer hebben we 484 leners genoteerd die samen goed waren voor 1.524 ontleningen. De strandbibliotheek wordt de twee zomermaanden juli en augustus bemand door jobstudenten die meestal de opleiding geneeskunde of lerarenopleiding volgen en hun job kunnen combineren met de EHBO-post in het Badengebouw aan het sportstrand en mee helpen met minder mobiele personen die naar zee komen wat kadert in het project Zon, Zee Zorgeloos. Ze brengen die mensen tot aan de waterlijn. Nog op het strand vlak bij de strandbibliotheek vind je de cabine van Natuureducatie waar je een tentoonstelling kan bewonderen over het zeeleven” vertelt schepen voor Cultuur Nico Blontrock.

De strandbibliotheek is intussen al klaar gebracht voor de start begin juli. De boeken werden geplaatst volgens thema en zijn zo vlot te vinden. Het is na al die jaren een vaste waarde geworden voor de strandgangers. Ook heel wat Bruggelingen die er een cabine hebben maken gebruik van de strandbibliotheek.

The post Strandbibliotheek in Zeebrugge terug open vanaf 1 juli is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geen start Gent-Wevelgem meer, wel nieuwe cinema”: Vooruit Ieper met opmerkelijk programma naar verkiezingen

Vooruit ambieert het burgemeesterschap en als dat lukt, dan komt er geen parkeergarage onder de Grote Markt en geen start van Gent-Wevelgem meer. Wel willen de socialisten een premie van 10.000 euro geven aan startende voedingswinkels in de dorpen, onderhandelen met Kinepolis over de komst van een bioscoop en onderzoeken of er een kiosk op de Grote Markt kan komen.<br

Lees meer »

Fotograaf legt kogel vast op beeld vlak voor die Trump raakt: “Kans van één op een miljoen”

Het is bijna onmogelijk, maar toch slaagde New York Times-fotograaf Doug Mills er zaterdagavond in Pennsylvania in. Hij wist het moment vast te leggen waarop een kogel richting voormalig president Donald Trump vliegt, vlak voor die kogel hem aan zijn oor zou raken. Zaterdagavond probeerde de 20-jarige Matthew Crooks de Republikeinse presidentskandidaat neer te schieten op een verkiezingsrally.

Lees meer »

Kaartersclub Don Quichotte Tielt viert kampioenen

Kaartersclub Don Quichotte vierde onlangs zijn kampioenen. In het gelijknamige café, dat in de schaduw ligt van het voormalige belastinggebouw in Tielt, ging de titel van clubkampioen naar Carlos Heggerick. Hij haalde het uiteindelijk voor Frans Allaert en Irene Ruysschaert. Het nieuwe seizoen gaat op zaterdag 21 september van start. Nieuwe leden zijn altijd van
The post Kaartersclub Don

Lees meer »

Code geel voor onweer: zal het vandaag opnieuw even fel tekeergaan als dinsdag? “Ook na weekend kans op donder en bliksem”

Een wisselvallig weerbeeld domineert momenteel onze zomer. Af en toe breekt het mooie zomerweer erdoor met wat zon en warmte, maar al snel volgt er dan gedonder en gebliksem. Zo zorgde zwaar onweer dinsdag voor heel wat overlast met wind- en waterschade. Vandaag trekt er opnieuw onweer over ons land heen. En ook volgende week lijkt het prijs te zijn.

Lees meer »

Hoogspanningsnetbeheerder Elia roept op minder stroom te gebruiken dit weekend in en rond Mechelen

Hoogspanningsnetbeheerder Elia lanceert een oproep om de komende dagen minder stroom te gebruiken in en rond Mechelen om stroomonderbrekingen te voorkomen bij de herstellingswerken in Leest en Heffen. Mechelen werd 2 dagen geleden zwaar getroffen door noodweer. In deelgemeente Leest gingen in totaal 9 hoogspanningsmasten van ongeveer 20 ton tegen de grond, over een afstand van 4 kilometer.

Lees meer »

Average Rob verrast door Zomerhit-nominatie voor atypisch supporterslied: “Als we winnen, delen we frieten en pinten uit”

De twintig nominaties voor Zomerhit zijn bekend en één vreemde eend in de bijt valt op: Average Rob (32) en producer Omdat Het Kan (29) maken met hun supporterslied ‘On met la patate’ kans op de titel. Het ‘shtamp’-lied met snoeiharde beats is atypisch in het rijtje Zomerhit-genomineerden. “Maar het brengt mensen aan het dansen en maakt iets los. Dat

Lees meer »

Leander Vivey speelt pittige scènes in ‘Vikings’-reeks: “Op die set ben ik m’n maagdelijkheid als acteur verloren”

Het nieuwe seizoen van ‘Vikings: Valhalla’ kleurt Belgisch. Met dank aan Leander Vyvey (34), een voormalige kampioen kitesurfen, die een rol in het kijkcijfersucces van Netflix wist te bemachtigen. Hoe is het om op de set van zo’n grote productie te staan? En wat met de obligatoire seks- en gevechtsscènes? “Het zijn fysiek intensieve opnames. Daar is vechtlust voor nodig.”

Lees meer »

‘Gossip Girl’-acteur moest seksscène met een octopus spelen in ‘The Boys’: “Ik kreeg bijna een paniekaanval”

“Toen dacht ik wel: hoe gaat dit werken?” Chace Crawford (38) raakte bekend door zijn rol als Nate Archibald in ‘Gossip Girl’, maar tegenwoordig speelt de Amerikaanse acteur mee in de Amazon-serie ‘The Boys’. Al gaat het daar net iets minder glamoureus aan toe. Zo moest Crawford ooit een seksscène moet een octopus spelen. “Hij veranderde één shot voor mij.”

Lees meer »