StAPwest nodigt uit om de magie van muziek, woord en dans te ontdekken

Op woensdag 19 juni opent StAPwest (Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek) haar deuren voor een leuke ontdekkingsnamiddag waar jongeren hun creatieve talenten kunnen uitproberen.

Zo zijn er proeflessen voor jonge muzikanten. Ze kunnen verschillende instrumenten uitproberen en misschien ontdekken ze in zichzelf wel een verborgen pianist, een vioolvirtuoos of drumkoning(in).

Directeur Pieter Tieghem legt uit: “Onze proeflessen zijn de perfecte kans om je eerste noten te spelen en je muzikale reis te beginnen. Bij StAPwest zijn er ook woordkunstenaars in de maak. Wie ervan droomt om verhalen tot leven te brengen of gedichten te fluisteren die de ziel raken, nodigen we uit voor onze workshops woordkunst. Daar leer je de kracht van expressie kennen. Wie liever de dansschoenen aantrekt, kan proeven van een open les ballet of hedendaagse dans.”

Praktische info:

Muziek en woord: woensdag 19 juni van 13 tot 17 uur. Locatie: Suikerplein 1, Veurne.

Dans: woensdag 19 juni van 13 tot 15 uur en donderdag 20 juni van 16.30 tot 18.30 uur. Locatie: Noordduinen, Helvetiastraat 47, Koksijde.

Wie graag het nieuwe gebouw wil bezoeken en genieten van heel wat optredens en nog veel meer, is welkom op de ‘Grote Opendeurdag StAPwest’ op zaterdag 14 september.

The post StAPwest nodigt uit om de magie van muziek, woord en dans te ontdekken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

MIJN PLEK. “Ik had niet genoeg tijd om terug de állerbeste Nina te zijn”: olympisch kampioene Derwael toont internaat waar alles begon

Ladies first, en al helemaal wanneer het om een olympische kampioene gaat. En dus mag Nina Derwael (24) als eerste aan Kim Gevaert de plek tonen die haar heel nauw aan het hart ligt. Aan de Blaarmeersen in Gent zwaait ze de poorten open van het internaat waar ze als elfjarige aan haar grote avontuur begon: “Met turnen heb je

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Kindjes gaan uit de bol op kinderrave op Vlasmarkt en De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Momenteel palmen kinderen de Vlasmarkt in voor een heuse rave en De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein. Het belooft een warme,

Lees meer »

Europees Parket start onderzoek tegen Bruggeling Tom Vandendriessche over mogelijk misbruik van Europese gelden

Het European Public Prosecutor’s Office (EPPO) – het Europees Parket – heeft een onderzoek geopend tegen Bruggeling Tom Vandendriessche. Dat meldt het tijdschrift Humo. Er wordt onderzocht of het Europees Parlementslid Europese gelden zou misbruikt hebben voor binnenlands studiewerk voor het Vlaams Belang.
The post Europees Parket start onderzoek tegen Bruggeling Tom Vandendriessche over mogelijk misbruik van Europese gelden

Lees meer »

Tomorrowland laat in beslag genomen drugs testen op het terrein: “Synthetische drugs zijn in opmars”

Nieuw sinds dit jaar: in beslag genomen drugs die op het terrein van Tomorrowland zélf worden getest. 141 stalen werden gisteren binnengebracht bij NICC, het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie. “Wat opvalt is dat festivalgangers vaak meer dan één soort drugs op zak hebben.” Nochtans is de festivalorganisatie duidelijk over verboden middelen op het terrein. “Als je betrapt wordt,

Lees meer »

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »

? “En neen, Pogacar weet van geen ophouden”

Het doek valt over de Alpen. Tadej Pogacar heeft de puntjes op de ‘i’ gezet en zal morgen in Nice zijn derde eindzege in de Tour op zak steken. Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel verdelen de overige twee podiumplaatsen nadat ze elkaar nog het vuur aan de schenen legden. “De gooi naar plek twee van Remco getuigde wel van lef”,

Lees meer »

Laatste nog werkende stoomgraanzuiger ter wereld weer even in Antwerpen

De laatste nog werkende stoomgraanzuiger ter wereld is weer een paar weken in Antwerpen. Hij ligt aan het Bonapartedok, naast het MAS. Tot 1984 werd hij ingezet in de haven om granen over te laden van het ene schip naar het andere. Nadat de stoomgraanzuiger werd gerestaureerd, ligt het gevaarte in Rotterdam. Tijdens de Museumnacht zal hij nog eens effectief

Lees meer »