Ruim 1 miljard euro fraude met EU-geld per jaar: “Onderzoeken moeten de reputatie van de EU helpen beschermen”

Het Europees antifraudebureau OLAF heeft in 2023 voor meer dan één miljard euro aan fraude met EU-geld vastgesteld. Dat schrijft de onafhankelijke onderzoeksinstelling dinsdag in haar jongste jaarverslag. 

Meer krantenkoppen in België

Minder slib dan verwacht in Dikkebusvijver: “Volgende ruiming pas over 12 tot 15 jaar”

Uit een recente meting blijkt dat het slib in Dikkebusvijver in Ieper zich minder snel opslaat dan vroeger. Dat is het gevolg van een samenwerking tussen onder meer de lokale landbouwers, de provincie, Ieper en Heuvelland. Maatregelen voorkomen dat er door erosie en afspoeling van de omliggende landbouwgronden te veel nutriënten, pesticiden en slib in het water terechtkomt.
The

Lees meer »

CNN: “Ook Obama en Pelosi hebben hun twijfels over Bidens kandidatuur”

Twee belangrijke supporters van Joe Biden, ex-president Barack Obama (62) en voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi (84), zouden achter gesloten deuren hun bezorgdheden hebben geuit over de kandidatuur van de huidige president. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’. “Ze hebben toegegeven dat het voor Biden veel moeilijker is geworden om Donald Trump te verslaan.”

Lees meer »