Rijverbod voor postbode met ruim 2 promille alcohol in het bloed: “Werk niet meer voor bpost”

Met 2,37 promille alcohol in het bloed achter het stuur van een autootje van bpost. In die toestand kon een 48-jarige postbode door de politie aangetroffen worden. Het leverde hem een boete en een rijverbod op.

Bij de controle op 4 september 2023 hadden de agenten eigenlijk geen alcoholtest nodig om te weten dat P.D. teveel had gedronken. Toen het raampje van de auto van bpost naar beneden ging, sloeg een duidelijke alcoholgeur hen al tegemoet. Een test maakte alles in ieder geval wel duidelijk: 2,37 promille.

“Sindsdien rij ik niet meer met de auto”, aldus de man. “Mijn vrouw rijdt altijd. Ik werk niet meer voor bpost.” De advocaat van bpost bevestigde dat. Tegen beter weten in vroeg het bedrijf niet burgerlijk aansprakelijk te worden gesteld. Dat gebeurde toch. D. kreeg uiteindelijk een boete van 800 euro en een rijverbod van 21 dagen. Meteen na de controle moest hij zijn rijbewijs al 15 dagen inleveren. (LSi)

The post Rijverbod voor postbode met ruim 2 promille alcohol in het bloed: “Werk niet meer voor bpost” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Comité Dwars door Wervik zoekt overnemers voor twee succesvolle loopevents: “We hebben dringend mensen nodig”

In een officiële mededeling doet het Comité Dwars door Wervik een opmerkelijke oproep. “Wij zijn dringend op zoek naar geïnteresseerde mensen of organisaties die de werking en/of de organisatie van ons comité willen versterken of overnemen”, staat het te lezen.
The post Comité Dwars door Wervik zoekt overnemers voor twee succesvolle loopevents: “We hebben dringend mensen nodig” appeared first

Lees meer »

“3 doden en 87 gewonden” na Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthi-rebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker3 doden en 87 gewonden gevallen. De aanval is een reactie op de droneaanval op Tel Aviv van vrijdag, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van Libanon

Lees meer »

Amerikaanse rapper Snoop Dogg gaat olympische vlam dragen

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg zal vrijdag een van de fakkeldragers zijn in Saint-Denis in aanloop naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, die vrijdagavond op de agenda staat. Dat heeft het gemeentebestuur van de stad uit de Parijse agglomeratie maandag bevestigd aan het Franse persbureau AFP.

Lees meer »

Europees Parket start onderzoek tegen Bruggeling Tom Vandendriessche over mogelijk misbruik van Europese gelden

Het European Public Prosecutor’s Office (EPPO) – het Europees Parket – heeft een onderzoek geopend tegen Bruggeling Tom Vandendriessche. Dat meldt het tijdschrift Humo. Er wordt onderzocht of het Europees Parlementslid Europese gelden zou misbruikt hebben voor binnenlands studiewerk voor het Vlaams Belang.
The post Europees Parket start onderzoek tegen Bruggeling Tom Vandendriessche over mogelijk misbruik van Europese gelden

Lees meer »

Vrijspraak voor vermeende inbraakpoging bij notoire drugdealer

Twee mannen van 27 en 30 jaar uit De Panne zijn vrijgesproken voor een poging tot diefstal met een inbraak bij een notoire drugdealer in De Panne. Ze probeerden zijn deur in te stampen om een schuld te vereffenen maar dat mislukte. De rechter vond de feiten niet bewezen.
The post Vrijspraak voor vermeende inbraakpoging bij notoire drugdealer appeared

Lees meer »