Regen valt plaatselijk met bakken uit de lucht, code geel vanaf de middag

Het belooft een natte dag te worden vandaag. Vanaf het zuidwesten schuift de regen geleidelijk aan over ons land. Dit kan lokaal gepaard gaan met kans op onweer en felle windstoten. Op sommige plaatsen kan ook veel regen vallen. Daarom is vanaf 12 uur code geel voor neerslag van kracht. 

Meer krantenkoppen in België

Prof Evelien Smits gaat pancreaskanker te lijf met ‘killercellen’: “Nobelprijs is geen doel. Ik wil patiënten genezen”

Ze ziet eruit alsof ze nooit een vlieg kwaad zou doen, maar vergis je niet: professor Evelien Smits (42) is eigenlijk een bevelhebber in het leger. Ze traint ‘special forces’ in ons lichaam, onze natuurlijke killercellen, om strijd te leveren op een van de meest hachelijke slagvelden: pancreaskanker. Vandaag klinkt de ziekte nog steeds als een doodvonnis, maar gelukkig zitten

Lees meer »

Dodental in Bangladesh loopt op tot meer dan honderd, Buitenlandse Zaken past reisadvies aan: “Hoge veiligheidswaarschuwing”

Bij de studentenprotesten in Bangladesh zijn zeker 105 doden gevallen. Persbureau AFP meldt op basis van een rondgang langs ziekenhuizen dat opnieuw in verschillende steden mensen om het leven zijn gekomen bij de protesten. Buitenlandse Zaken heeft een heeft een “hoge veiligheidswaarschuwing” uitgevaardigd voor heel Bangladesh door de grootschalige studentenprotesten in het land. Dat blijkt vrijdag uit een update van

Lees meer »

Vrijgezellen stappen op in ‘B&B zoekt lief’: “Nadat hij uitvloog tegen een wijnverkoper wist ik: ik wil geen moment langer blijven”

Geen eten, geen aandacht, niet hygiënisch en vooral: een “grove boer” als gastheer. Vicky Libert (60) en Ingrid Van Berghen (61) vertrokken gedesillusioneerd en gedegouteerd bij uitbater Jelmont in ‘B&B zoekt lief’. Een pijnlijke vakantie waarvan ze nog steeds bekomen, want achter de schermen was het nog erger dan ervoor. “De crew zat zo met ons in dat we samen

Lees meer »

Van gigantische schulden tot tal van mislukte huwelijken: zo is het de acteurs van ‘Beverly Hills, 90210’ vergaan

“Na vele jaren vechten verloor ze haar strijd tegen kanker.” Het nieuws dat Shannen Doherty overleden is sloeg in als een bom, en dan vooral bij haar ‘Beverly Hills, 90210′-collega’s. “Ze was een kracht van de natuur, en ik zal haar missen”, aldus Jason Priestley. Maar hoe is het de rest van de cast inmiddels vergaan? Van een plotselinge beroerte

Lees meer »

Nieuw onderzoek naar gezonde zeelucht: “Meten wat het effect is van de kust op onze fysieke gezondheid”

Het is een eeuwenoude legende dat zeelucht gezond is en mensen geneest. Een onderzoeksgroep van de Universiteit Gent wil deze legende nu effectief gaan bewijzen of juist tegenspreken. “We willen het gevoel dat we ervaren bij een bezoek aan de kust omzetten in meetbare resultaten en kijken wat het effect is van de kust op onze fysieke gezondheid”, vertelt PhD

Lees meer »

Johan Bakayoko acht zichzelf klaar voor de top: “Ik heb de kwaliteiten om de Champions League te winnen”

Bij PSV kwamen de stoutste voetbaldromen van Johan Bakayoko (21) dit jaar uit, met een belangrijke rol in het kampioenenjaar. Op het EK met de Rode Duivels kwam hij niet verder dan twee invalbeurten. “Ik hield er een dubbel gevoel aan over.” Maar de ambities van de rechtsbuiten zijn niet verdwenen. Dat vertelt onze landgenoot in een interview. “Ik heb

Lees meer »

Voor Jeroen (36) en Elisah (38) is film ‘Twisters’ werkelijkheid: hoe gevaarlijk is tornadojagen écht?

Dé Hollywoord-blockbuster van deze zomer is ‘Twisters’. Sinds gisteren te zien in de bioscoop. Een film over tornado’s en het vervolg op de rampenfilm uit 1996. ‘Storm chasers’ riskeren daarin hun leven met een mix van moed, roekeloosheid en wetenschappelijke nieuwsgierigheid. Wij spraken met dé twee Vlaamse tornadojagers, Elisah Vanhee (38) en Jeroen Vanheers (36). “Als het kriebelt, gaan we

Lees meer »

Nieuw meertalig infobord moet autoluwe zone beter aanduiden

Het Blankenbergse stadsbestuur ontwierp nieuwe infoborden om de autoluwe zone in het centrum duidelijker aan te geven. De oppositie hield hier bij de start van de zomervakantie al een ludieke actie rond.
The post Nieuw meertalig infobord moet autoluwe zone beter aanduiden appeared first on KW.be.

Lees meer »