Pony belandt in zwembad in Erpe-Mere

In Erpe-Mere is een pony in een zwembad beland. De brandweer moest het dier uit het water redden. 

Meer krantenkoppen in België

Code geel voor onweer in hele land: vannacht kans op felle regen en wind, in Limburg al 130 oproepen voor schade 

Er trekt een nieuwe regenzone ons land binnen vanuit Frankrijk, waardoor het vannacht nog stevig kan regenen en waaien. Eerder vandaag was in verschillende Limburgse gemeenten al sprake van zware buien en wateroverlast. Brandweerzones Zuid-West en Oost-Limburg ontvingen al meer dan 130 oproepen. Omdat er windstoten tot 90 kilometer per uur kunnen zijn, heeft Brussel de parken en bossen gesloten.

Lees meer »

OPINIE – Het zoveelste onderzoek naar onze gezonde zeelucht, is dat nog wel nodig?

Het blijft wetenschappers intrigeren, onze gezonde zeelucht. Wij kustbewoners – ik woon al 54 jaar aan zee – weten het wel zeker, maar de wetenschap hecht geen geloof aan eeuwenoude volkswijsheden. Neen, empirisch bewijs na een zoveelste onderzoek, dat moet voor eens en altijd alle twijfel bannen.
The post OPINIE – Het zoveelste onderzoek naar onze gezonde zeelucht, is

Lees meer »

Richard Williams, vader van Venus en Serena, gedreven door woede en geld: “Hij vond tennis idoot, maar wilde 2 kinderen om er multimiljonair mee te worden”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »

Actrice Alice Toen viert 100e verjaardag met eigen single: ‘Wat een leven, wat een eeuw!’

"Wat een weelde, wat een leven, wat een eeuw", zo bezingt actrice Alice Toen (100) haar mijlpaal als eeuweling in haar allereerste single. Weinig Vlaamse actrices zagen zoveel televisiesets en theaterpodia als Toen: van een televisiedebuut in ‘Kapitein Zeppos’ tot de vele bijrollen die ze speelde, tot op hoge leeftijd, onder meer in ‘Thuis’, ‘Witse’ en ‘De kotmadam’. Alice Toen

Lees meer »

Minister Crevits kent investeringssteun toe voor uitbreiding Mariënstede in Dadizele: “Er komt een nieuwbouw voor tien personen”

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een jaarlijkse investeringssteun toe van bijna 27.000 euro toe op lange termijn voor een nieuwbouw voor tien bewoners en voor de uitbreiding van de dagbestedingsruimtes voor Mariënstede in de Remi Dewittestraat in Dadizele. Mariënstede is een voorziening die volwassen personen met diverse handicaps ondersteuning biedt op het vlak van wonen

Lees meer »

Al meer dan honderd executies sinds begin jaar in Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië zijn vandaag een Saoediër en een Pakistaan geëxecuteerd die ter dood veroordeeld waren wegens drugshandel. Daarmee klokt het aantal executies in het land sinds begin dit jaar af op 106, zo blijkt uit een balans van het Franse persagentschap AFP op basis van mededelingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Riyad.

Lees meer »

Coronacijfers stijgen nog altijd: “Er liggen weer mensen op intensieve”

Eén op de vijf coronatesten is positief, tonen de nieuwste cijfers van Sciensano. Is dat alarmerend? Blijft corona ook de rest van de zomer circuleren? En komt er weer een vaccin in het najaar? Deze vragen doen ons midden de grote vakantie terugkeren naar de corona-experts. “Vorig jaar geloofden we dat de zomeruitbraken niet meer zouden terugkeren. Dat was fout”,

Lees meer »

Noël en Anna varen in een briljanten huwelijksbootje

Noël Vantomme en Anna Claeys uit de Ouderdomseweg vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Schepen Ives Goudeseune bracht hen een bezoek om hen te feliciteren met dit jubileum.
The post Noël en Anna varen in een briljanten huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al 15 jaar hun vakantie-oase aan de Franse westkust: Île d’Yeu, het eiland waar Filip en Mathilde thuiskomen

Nu de nationale feestdag achter de rug is, kunnen koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) beginnen aan hun zomervakantie. Die speelt zich grotendeels af op hun favoriete vakantie-eiland: Île d’Yeu, aan de westkust van Frankrijk. Filip en Mathilde zijn al jarenlang verknocht aan de idyllische plek. En de liefde is wederzijds: de eilandbewoners zien het koninklijk gezin maar al

Lees meer »