Politie arresteert 5 verdachten tijdens huiszoekingen in grootschalig onderzoek naar mazoutfraude 

De Federale Gerechtelijke Politie Limburg heeft tijdens huiszoekingen 5 personen gearresteerd in onderzoek naar mazoutfraude. De 10 huiszoekingen vonden plaats in de provincies Limburg, Antwerpen, Namen en Luik. De speurders vonden ook onder meer een lichte vrachtauto met een mobiele filterinstallatie. 

Meer krantenkoppen in België

Brand in café in Aalbeke blijkt aangestoken

In Aalbeke bij Kortrijk is zondagmorgen brand ontstaan in een café. Het vuur was snel onder controle, maar volgens het parket van West-Vlaanderen is de brand aangestoken. Het onderzoek naar eventuele verdachten loopt volop.
The post Brand in café in Aalbeke blijkt aangestoken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump heeft de Republikeinen voorgoed naar een nieuw tijdperk geloodst

De Republikeinse conventie is sinds maandag bezig. Door de aanslag op Trump van afgelopen weekend wordt de ex-president er vereerd als een soort halfgod. Onze collega Steven De Foer is aanwezig op die conventie. Wat heeft hij daar al geleerd? Wie is J.D. Vance, de kandidaat-vicepresident? En rekenen de Republikeinen zich al rijk na de aanslag op Donald Trump?

Lees meer »

Erfgoedliefhebbers willen legerloods uit WO II in Huldenberg redden van ondergang: “Allerlaatste ‘Nissenhut’ in de regio”

In Huldenberg wil een groep erfgoedliefhebbers de Nissenhut redden, een unieke oude legerloods uit de Tweede Wereldoorlog. De loods staat in een bos op de grens van Neerijse (Huldenberg) en Leefdaal (Bertem), en is in erg slechte staat. Aan het einde van de oorlog deed de loods dienst als onderkomen voor het personeel van de Britse luchtafweer, die Brussel moest

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen rekent af met Smith en staat morgenavond in tegenover Humphries in de finale

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael Van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Morgenavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

Uit onderzoek van Testaankoop blijkt: veel festivals respecteren consumentenrechten niet

De festivals zijn er weer, met hun festivalmunten, campings en obscure ‘administratieve kosten’. Testaankoop deed een onderzoek bij 14 populaire festivals in België en moest talrijke inbreuken op de consumentenrechten vaststellen. De grootste problemen doen zich voor bij de toepassing van de wet op cash geld en het verbod op onvoorziene extra kosten. De consumentenorganisatie roept op tot meer controles

Lees meer »

Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen in Kuurne: “Gratis formule deed duidelijk zijn werk”

Iets meer dan 2.200 bezoekers hebben afgelopen zaterdag het gratis festival p’ Latse Doen bijgewoond op de Vlaskouter in Kuurne. Grote publiekstrekker was alvast het optreden van Abba4U. Daarnaast waren er ook onder meer optredens van de Nederlandse Tributeband Rondje Doe Maar, Scummy Men en St. Jimmy’s.
The post Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen

Lees meer »

Nick Bril van The Jane in Antwerpen gedagvaard door eigen autoverzekeraar: “Slachtoffer kan zo sneller vergoed worden”

Topchef Nick Bril wordt door zijn verzekeraar voor de politierechtbank gedaagd voor het ongeval waarbij een stagiair van zijn restaurant zwaargewond geraakte. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en de advocaat van de verzekeraar bevestigt dat aan VRT NWS. Zurich Insurance Group doet dat omdat een gerechtsdeskundige zo sneller aan de slag kan, zegt advocaat Werenfried Schwagten. "Het slachtoffer kan zo

Lees meer »

Francesco Vanderjeugd stelt zich niet meer verkiesbaar na het verspreiden van seksfilmpje

In een Facebook Live laat de Stadense burgemeester Francesco Vanderjeugd weten dat hij uit de lokale politiek stapt en niet meer zal meedingen naar de burgemeesterssjerp bij de verkiezingen van 13 oktober. Die beslissing maakte hij nadat bekend raakte dat hij op een evenement van zijn partij Open VLD zelfgemaakte seksfilmpjes toonde aan een groepje aanwezige jongeren. “Ik kan mezelf

Lees meer »