‘Penalty Protest’ bij De Tank in Brugge hekelt ondermaatse vergoeding voor beginnende kunstenaars

Tien kunstenaars nemen op zondag 23 juni deel aan een unieke performatieve voetbalwedstrijd bij De Tank, Generaal Lemanlaan 145 in Assebroek. Met ‘Penalty Protest’ willen ze tijdens de EK-drukte aandacht vragen voor de ongelijkheid in vergoedingen tussen beginnende kunstenaars en amateurvoetballers.

Sinds januari 2024 is de Kleine Vergoedingsregeling (KVR) vervangen door de Amateurkunsten Vergoedingsregeling (AKV). De maximale dagvergoeding voor kunstenaars werd verlaagd van 130 euro naar 77,22 euro, daar waar amateurvoetballers tot 450 euro per wedstrijd kunnen verdienen.

‘Penalty Protest’ start om 14 uur, de toegang is gratis. Ook de expo ‘Clown Museum’ in de kapel van De Tank is dan gratis te bezoeken. (CGRA)

The post ‘Penalty Protest’ bij De Tank in Brugge hekelt ondermaatse vergoeding voor beginnende kunstenaars is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Gespreide tenen zijn héél populair”: deze vreemde verzoeken kreeg Lily Allen na het opstarten van haar OnlyFans-account

Een kleine week na haar ‘carrièreswitch’ heeft Lily Allen (39) een update gegeven over hoe het met haar OnlyFans-account gaat. De Britse maakte vorige week een account aan voor foto’s van haar voeten. Inmiddels vertelde de zangeres in de podcast ‘Miss Me?’ wat meer over de bizarre verzoeken die ze al gekregen heeft. “Ik vind het leuk om de controle

Lees meer »

ZOMERREEKS. De Wouwse Plantage, landgoed van een van de rijkste families van ons land: “Mijn overgrootvader wilde laten zien dat hij geld had”

Landgoed Wouwse Plantage, net over de grens in het Noord-Brabantse Roosendaal, is eigendom van de steenrijke familie Emsens, oprichters van de Kempense bedrijven Eternit en Sibelco. Iedereen is welkom op de wandelroutes van het 800 hectaren grote domein, maar slechts een paar gezinnen krijgen het privilege om in de huisjes rond het imposante kasteel te wonen. In alle rust. “De

Lees meer »

Eerst Democratische senator laat Biden vallen

De Democratische senator Peter Welch vindt dat president Joe Biden zich moet terugtrekken als kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap. “Voor het welzijn van het land roep ik president Biden op zich terug te trekken uit de race”, schrijft Welch in een opiniestuk in ‘The Washington Post’.

Lees meer »

Ostend Beach lokt 25.000 bezoekers

Het driedaagse dancefestival Ostend Beach heeft deze editie 25.000 festivalgangers over de vloer gekregen. Dat zegt mede-organisator Kevin Beirens zondagavond op de laatste festivaldag. Onder meer dj’s Used, Average Rob en Dimaro zakten af naar de badstad.
The post Ostend Beach lokt 25.000 bezoekers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oplossing voor Dunepanne in De Haan: historisch pand wordt jeugdherberg

Aan de rand van Park Potinière in de Concessie van de Haan staat Zorghotel Dunepanne sinds 31 mei leeg. De activiteiten van vzw Dunepanne werden stilgelegd, maar er is al meteen goed nieuws voor de toekomst van het gebouw. Vzw Vlaamse Jeugdherbergen oftewel HI Flanders zal hier een jeugdherberg openen. “Het wordt een van onze pareltjes.”
The post Oplossing

Lees meer »

Zware verkeershinder in Diksmuide nadat spooroverwegen door blikseminslag gesloten blijven

Op de seininstallatie van de treinsporen in Diksmuide is er dinsdagmiddag een zware storing ontstaan, heel waarschijnlijk door een blikseminslag. Daardoor gingen alle overwegen in de buurt dicht, wat leidde tot een waar verkeersinfarct in Diksmuide. “De storing was rond 18 uur verholpen, maar er waren nog steeds vertragingen mogelijk”, zegt Britt Monten van Infrabel.
The post Zware verkeershinder

Lees meer »

Hennep en wilgen halen PFAS-vervuiling uit de grond in Ranst

Bij het provinciaal instituut voor veiligheidsopleidingen Campus Vesta in Ranst wordt geëxperimenteerd om met wilgen en hennep PFAS uit de grond te halen. De bomen en planten zuigen vervuild water op zodat de grond niet moet worden afgegraven. Die is vervuild door blusschuim dat werd gebruikt bij opleidingen voor de brandweer.

Lees meer »