Partner van slachtoffer woningbrand in Maaseik gearresteerd

In het onderzoek naar de woningbrand in het centrum van Maaseik afgelopen zondag is een van de bewoners gearresteerd. Het gaat om de partner van de vrouw die bij de brand zeer zware brandwonden heeft opgelopen. De man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. 

Meer krantenkoppen in België

Dakwerker in coma na val van 8 meter hoogte in Heule

In de Gullegemstraat in Heule is dinsdagmorgen een dakwerker uit Menen levensgevaarlijk gewond geraakt na een val van acht meter hoogte, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De man was net begonnen aan zijn dagtaak. De bewoners van de woning vonden het slachtoffer en verwittigden meteen de hulpdiensten.
The post Dakwerker in coma na val van 8 meter hoogte in

Lees meer »

Prinses Claire (50) niet aanwezig op defilé nationale feestdag

Zondag vieren we feest, want dan is het de nationale feestdag. Naar goede gewoonte vindt op het Paleizenplein in Brussel, aan de voorkant van het koninklijk paleis, het militair en burgerlijk defilé plaats. Dat wordt steevast bijgewoond door de koninklijke familie. Al is er dit jaar een opvallende afwezige: prinses Claire (50), de wederhelft van prins Laurent (60), zou verstek

Lees meer »

Antwerpse stadsgids in Amerika en Amerikaanse Antwerpenaar getuigen: “Trump zal zich opwerpen als een martelaar”

De mislukte moordaanslag op presidentskandidaat Donald Trump beroert de gemoederen. Niet enkel in Amerika zelf, ook hier bij ons. En zeker bij de Amerikanen die in ons land wonen. Gazet van Antwerpen sprak met de Antwerpse stadsgids in New York Patrick van Rosendaal en met Kevin Breese, een Amerikaan die al veertien jaar in Wilrijk woont en voorzitter is van

Lees meer »

Rudi Vranckx bezoekt anti-oorlogsexpo van Piet Wittevrongel in Blankenberge: “Hij was onder de indruk”

Rudi Vranckx kwam dinsdag een kijkje nemen op de expo ‘Kunst met een boodschap’ die momenteel te zien is bij Galerij Retsin. Vredesactivist Piet Wittevrongel brengt er met zijn werk oorlogssituaties onder de aandacht, een kolfje naar de hand van de bekende oorlogsjournalist.
The post Rudi Vranckx bezoekt anti-oorlogsexpo van Piet Wittevrongel in Blankenberge: “Hij was onder de indruk”

Lees meer »

Duitsland verbiedt tijdschrift Compact wegens extreemrechtse inhoud

De Duitse overheid heeft het tijdschrift Compact verboden vanwege de verspreiding van extreemrechtse ideeën. Het ministerie van Binnenlandse Zaken verklaarde dat de inhoud van het blad in strijd is met de grondwettelijke waarden van Duitsland. Minister Nancy Faeser noemde het tijdschrift “een centrale spreekbuis van de rechts-extremistische scene”.

Lees meer »