Out of the box denken, daar zijn onze scholieren goed in: Pisa-resultaten zijn opsteker voor Vlaams onderwijs

Vlaamse 15-jarigen scoren goed op creatief denken, blijkt uit nieuw Pisa-onderzoek. Een opsteker, ook buiten het onderwijs. “Het vermogen om een nieuw idee te kunnen aftoetsen, is onmisbaar in een kennisregio als Vlaanderen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Nu Bart De Wever “maximaal” wil inzetten op kernenergie: hoe haalbaar is zijn pleidooi? “Er is één mogelijke uitweg”

Formateur Bart De Wever heeft de nucleaire uitbater Engie laten weten dat zijn toekomstige regering “maximaal” wil inzetten op kernenergie en “sowieso” werk wil maken van een bijkomende verlenging van de Belgische kernreactoren. Maar hoe realistisch is dat scenario? “De nucleaire revival van De Wever-I is geen onmogelijke, maar wel een moeilijke en wellicht dure te realiseren verkiezingsbelofte.”

Lees meer »

Gilles (21) uit Sint-Eloois-Winkel is ambitieus en richt Iconic Group op: “Uitzendkantoor voor horeca”

Gilles Vens (21) wil de horecawereld verder bestormen. Daarom richtte hij de Iconic Group op waaronder hij al zijn activiteiten wil bundelen. “Ondertussen werken we al met drie vaste mensen”, klinkt het ambitieus.
The post Gilles (21) uit Sint-Eloois-Winkel is ambitieus en richt Iconic Group op: “Uitzendkantoor voor horeca” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maurits en Lucienne vieren briljanten huwelijksverjaardag

Maurits Gadeyne (86) en Lucienne Dejaegher (85) uit de Zonnebeekseweg in Ieper vierden hun briljanten huwelijksverjaardag. Zij trouwden in het Franse Tourcoing op 26 juni 1959.
The post Maurits en Lucienne vieren briljanten huwelijksverjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rentehoop vloert Big Tech

06:30 Nu beleggers een Amerikaanse renteverlaging in september zo goed als verworven beschouwen, durven ze het kransje steraandelen weer inruilen voor small caps.

Lees meer »