Oudleiders Chirojongens Zwevezele pakken uit met 17de editie Theaterwandeling

De vzw Oudleiders Chirojongens Zwevezele pakken op zaterdag 31 augustus voor de 17de maal uit met hun jaarlijkse ‘Theaterwandeling’. Een voor de provincie uniek spelconcept, waarbij toeschouwers tijdens één avond van zo’n zes korte shows kunnen genieten. “De hele organisatie vraagt logistiek een strakke timing en ook voor de artiesten is het een hele klus”, legt woordvoerder Philip Gryspeert uit.

‘Theaterwandeling’ dekt eigenlijk niet de hele lading van deze culturele zaterdag, omdat de shows een gevarieerde combinatie zijn van theater, circusacts, acrobatie, stand up comedy, dans en muziek. “De bedoeling is dat de toeschouwers met een bus naar de eerste halte worden gebracht, waarna ze te voet van de ene show naar de andere wandelen”, zegt Philip Gryspeert. “Overal hebben we stoelen voorzien en in totaal wordt er toch zo’n zeven kilometer afgewandeld langs gekende en minder gekende straten en wegeltjes in en rond Zwevezele. Als afsluiter eindigt het gezelschap in CC De Wissel, waar de vrolijke broers van ‘De Noenkels’ voor de muzikale animatie zorgen. Een leuke afwisseling van ontspanning en cultuur.”

Strakke planning

Elke voorstelling duurt zo’n klein kwartiertje en start vanaf 17.30 uur. Daarna volgt er een show om het half uur. De hele organisatie vraagt een strakke planning, want voor elke show worden maximaal zo’n honderd toeschouwers toegelaten en die moeten op tijd naar de volgende voorstelling vertrekken vóór de volgende groep opduikt. De artiesten zijn niet van de minste. Company Hopscotch trainde in de ‘École Supérieure des Arts de Cirque’ in Brussel, TNT Crew behaalde een tweede plaats in ‘Belgium’s Got Talent’, stand up comedian Moshin Abbas werd nipt tweede tijdens de Lunatic Comedy Award en de Guinese groep Amoukanama haalde de halve finale in het razend populaire ‘America’s Got Talent’!

Snel uitverkocht

Wie zeker een ticket wil bemachtigen, kan best de énige voorverkoop niet missen op zaterdag 29 juni tussen 10 en 12 uur in cultuurcafé cc De Wissel, Tramstraat 8 in Zwevezele. Een ticket kost 15 euro, betaalbaar met cash of payconic. De resterende tickets zijn daarna enkel nog verkrijgbaar aan 17 euro in het B&G Verzekeringskantoor, Marktplein 19, Zwevezele of telefonisch via 0475 79 55 57. Kleuters nemen gratis deel.

Naar verluidt kun je er maar beter snel bij zijn, want het hele zaakje raakt elk jaar vrij snel uitverkocht. De Wingense burgemeester Lieven Huys is eveneens lid van de organisatie. “De opbrengst van de Theaterwandeling gaat elk jaar naar een goed doel, zoals het wzc Het Laar of de Chiro”, aldus Huys. Praktische tip: een zaklamp en een fluojasje zijn verplicht. (GGM)

The post Oudleiders Chirojongens Zwevezele pakken uit met 17de editie Theaterwandeling is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Franse regering gaat in lopende zaken

De Franse president Emmanuel Macron heeft dinsdagavond het ontslag van de regering van premier Gabriel Attal aanvaard. De Franse regering gaat nu in lopende zaken tot de aanstelling van een nieuwe regering, meldt het Elysée.

Lees meer »

Acteur Jo De Meyere (85) moest noodgedwongen afscheid nemen van zijn publiek: “Mijn gezondheid laat het niet meer toe”

“Uiteraard had ik nog graag wat rollen willen spelen in de toekomst, maar dat gaat fysiek gewoon niet meer.” Dat vertelt acteur Jo De Meyere (85), bekend van VRT-reeksen ‘Flikken’ en ‘Heterdaad’, over zijn gedwongen afscheid van de bühne en het scherm. Dat doet hij in de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’ tijdens een zeldzaam interview.

Lees meer »

Zomerzoektocht met Gaston de garnaal in Mariakerke

Deze zomer blijft Mariakerke de meest gezinsvriendelijke badplaats aan de kust. Er worden tal van gratis activiteiten aangeboden, waaronder creatieve workshops en theatervoorstellingen. Het prentenboek Je bent al alles van Hanne Luyten en Noëmi Willemen dient als inspiratiebron voor een unieke zomerzoektocht langs lokale handelaars met hoofdpersonage Gaston de garnaal.
The post Zomerzoektocht met Gaston de garnaal in Mariakerke

Lees meer »

Europese Commissie boycot Hongaars EU-voorzitterschap uit protest tegen bezoek van Orbán aan Poetin

De Europese Unie is van plan een informele – maar niettemin symbolisch belangrijke – Europese ministerraad die eind augustus in Hongarije plaatsvindt te boycotten. De Hongaarse premier Viktor Orban heeft het te bont gemaakt met zijn bezoeken aan Poetin, Xi Jinping en Trump. De Europese Commissie zegt intussen haar geplande werkbezoek aan Hongarije af en stuurt ook haar kat naar

Lees meer »

Open VLD Sint-Truiden behoudt vertrouwen in Hilde Vautmans

Open VLD Sint-Truiden behoudt het vertrouwen in voormalig schepen Hilde Vautmans. Gisteren raakte bekend dat het gerecht een onderzoek opent naar Vautmans, omdat ze als Europees Parlementslid mogelijk misbruik gemaakt heeft van Europees geld. Maar voor Open VLD in Sint-Truiden staat haar 2e plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober niet ter discussie.

Lees meer »

Studenten UHasselt winnen bronzen medaille met slimme doucheafvoer: koud, ongebruikt water stroomt naar regenwaterput

4 studenten van de UHasselt hebben een bronzen medaille gewonnen in de Europese finale voor beste studentenondernemingen. Samen hebben ze een oplossing ontwikkeld waardoor het koude douchewater – dat de meeste mensen laten weglopen voor ze onder de douche stappen – wordt afgevoerd naar de regenwaterput. Een gezin met 4 personen zou zo 10.000 liter water per jaar kunnen recupereren.

Lees meer »

VS-correspondent Björn Soenens over Joe Biden: “Hij was redelijk op dreef, maar die gênante versprekingen blijven hangen”

Inhoudelijk heeft de Amerikaanse president Joe Biden vannacht geen steken laten vallen, maar het zijn de twee gênante versprekingen over vicepresident Kamala Harris en Oekraïens president Volodimir Zelenski die zullen bijblijven. "De guillotine is niet gevallen, maar de crisis is niet van de baan", analyseert VS-correspondent Björn Soenens. "Er zal nog heel wat duw- en trekwerk nodig zijn vooraleer Joe

Lees meer »