Open Vld Staden stelt zeven nieuwe kandidaten voor

Open Vld Staden stelde zeven kandidaten voor die bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor het eerst op de lijst van de Stadense liberalen staan.

Wie is wie?

Koen Maertens (57), uitbater van vakantiehoeve Open Huis en organisator van familiebeurs Schone Schaapjes is het bekendste gezicht van de zeven nieuwe kandidaten. Hij is ook lid van de ondernemersraad. Koen en zijn partner Alexia hebben samen acht kinderen.

Martine Vanoplynus (70) is de tante van burgemeester en lijsttrekker Francesco Vanderjeugd. Ze is voorzitter van seniorenvereniging Vief en is actief binnen tal van liberale verenigingen. Martine is gehuwd met Gilbert Vanderjeugd. Het koppel heeft twee kinderen.

Piet Vansteenkiste (48) is voorzitter en medeoprichter van Westrozebeke Koerst, dat elk jaar de Grote Prijs Raf Jonckheere voor elite met en zonder contract en beloften organiseert. Daarnaast is hij actief in een aantal wielerclubs. Hij heeft twee kinderen.

Sophie Nuytten (31) woont in Oostnieuwkerke en werkt als nachtverpleegster in woonzorgcentrum Rustenhove in Ledegem. Haar moeder is in Ledegem voorzitter van de lokale Open Vld-afdeling. Ze is in Oostnieuwkerke actief bij ‘De Schoolvrienden’ en is er ook bestuurslid bij Ferm. Sophie is mama van twee kinderen.

Dirk Demuynck (58) is zelfstandig meubelmaker en schrijnwerker. Hij is lid van de ondernemersraad en heeft drie kinderen en drie kleinkinderen.

Veronique Devreker (46) woont in Westrozebeke en runt een eigen HR-bedrijf. Ze is in Westrozebeke lid van de ouderraad en van de schoolraad en is er ook bestuurslid bij Markant. Verder is ze betrokken bij de organisatie van Camping Eugène. Ze is mama van twee kinderen.

Kimberly Saelens-Lesage (29) uit Westrozebeke runt met haar echtgenoot een bedrijf in agrotransport en plaatbewerking. Ze heeft twee kinderen. Huidig gemeenteraadslid Patrick Lesage is de oom van haar echtgenoot. Patrick is overigens geen kandidaat meer bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

The post Open Vld Staden stelt zeven nieuwe kandidaten voor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweedejaarsnieuweling Wolf Van Steenlandt hoopt op z’n verjaardag mooie prijs te rijden: “Niet enkel spurter”

Tweedejaarsnieuweling Wolf Van Steenlandt uit Ieper leert zichzelf beter kennen. Hij leek te evolueren in de richting van een degelijke sprinter, maar blijkt nu ook bergop zijn mannetje te staan. Zoals blijkt uit de 7 Hills Challenge.
The post Tweedejaarsnieuweling Wolf Van Steenlandt hoopt op z’n verjaardag mooie prijs te rijden: “Niet enkel spurter” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu prinses Elisabeth officieel afgestudeert aan Oxford: hoe ziet haar toekomst er precies uit?

“Ze is heel bedachtzaam en ze neemt haar werk heel serieus.” Na een bacheloropleiding van drie jaar studeert prinses Elisabeth dinsdag af aan de universiteit van Oxford. Veel tijd om te bekomen heeft onze kroonprinses echter niet, want de 22-jarige dochter van koning Filip en koningin Mathilde wordt binnenkort verwacht op de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard. Maar hoe zien de

Lees meer »

Bedrijf van Marc Coucke sleept stad Oostende en bewindvoerder KVO voor de rechter na dispuut over tribune

In een dispuut rond het stadion van KV Oostende heeft het bedrijf van Marc Coucke de stad Oostende en de curator van KVO in kortgeding gedagvaard. Dat meldt Focus-WTV en wordt bevestigd door burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Coucke wil een plaatsbeschrijving laten uitvoeren, maar na het faillissement van de club werd de erfpacht opgezegd door stad Oostende.
The

Lees meer »

Anja en Steven wonen met hun gezin in een zwarte doos: “Soms staan er mensen in onze achtertuin: ‘We komen een keer kijken’. Dat is er toch wat over”

Vraag in het Vlaams-Brabantse Humbeek naar ‘the black box’ en het zal niet lang duren of je staat voor de woning van de familie Van Campenhout. Het indrukwekkende zwarte spiegelhuis is de thuis van Anja (53) en Steven (55), Nina (21) en Maura (23). En van Vic (13) natuurlijk, de jongste van het gezin, die furore maakt in de autosport

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Nu grote hitte voorbij is begint drukte toe te nemen, Raymond van het Groenewoud trapte dag 1 af

De Gentse Feesten zijn van start gegaan. Tien dagen lang palmt het gratis stadsfestival het centrum van Gent volledig in. Op dag 1 werd de sleutel overhandigd aan de feestenburgemeester en Raymond van het Groenewoud mocht de Feesten openen. De hitte zorgde ervoor dat het niet meteen druk was, maar intussen komen de Gentenaars wel naar buiten. Mis niets van

Lees meer »

Horecazaak maakt conceptstore ‘Atelier VO2 Max’ in Knokke compleet: “Principe zoals je het vaak in Parijs ziet”

Knokke-Heist op de kaart zetten met een verrassend nieuw concept waar retail, business, charmeren en genieten in balans zijn. Met dát idee startte Filip De Baets vorige zomer met ‘Atelier VO2 Max’ op de hoek van de Lippenslaan en de Smedenstraat. Nu komt daar een horecazaak bij waar je zowel kan ontbijten als genieten van een glaasje champagne met een

Lees meer »

Bart Goegebeur en Galey Deslypere over hun gedeelde liefde: “Je kan je uitleven en je creëert zelfvertrouwen met jiujitsu”

Bart Goegebeur is actief in Gracie Jiu Jitsu in Oostende, waar hij zich toelegt op de discipline Braziliaanse Jiu Jitsu. Met brons op het voorbije EK trekt hij dit jaar naar het WK, met hopelijk een deelname aan de World Games. Zijn partner Galey Deslypere beoefent eveneens de sport en begon binnen de club met Ladies Only, waarbij een avond

Lees meer »