Oostenrijkse klimaatminister die in haar eentje natuurherstelwet redde, is ‘kalme en gedisciplineerde dossiervreter’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Hoogspanningsnetbeheerder Elia roept op dit weekend minder stroom te gebruiken in en rond Mechelen

Hoogspanningsnetbeheerder Elia lanceert een oproep om de komende dagen minder stroom te gebruiken in en rond Mechelen om stroomonderbrekingen te voorkomen bij de herstellingswerken in Leest en Heffen. Mechelen werd 2 dagen geleden zwaar getroffen door noodweer. In deelgemeente Leest gingen in totaal 9 hoogspanningsmasten van ongeveer 20 ton tegen de grond, over een afstand van 4 kilometer.

Lees meer »

Zomer komt dinsdag even aankloppen: maxima tot 30 graden mogelijk

Het is zondagmiddag wisselend bewolkt met buien in het noordwesten van het land. Elders blijft het overwegend droog. Maandag starten we met opklaringen maar geleidelijk wordt het bewolkt. Op een enkel buitje na, blijft het overal droog. Dinsdag is het eerst vrij zonnig en kunnen de maxima klimmen tot mogelijk 30 graden. Dat meldt het KMI.

Lees meer »

Prinses Anne weer aan het werk na pijnlijke val van haar paard

Prinses Anne (73) is opnieuw aan het werk. Dat nieuws raakte vrijdag bekend. De zus van koning Charles was even buiten strijd nadat ze eind juni van haar paard is gevallen. De Britse royal moest destijds ook eventjes in het ziekenhuis verblijven, maar het lijkt erop dat de prinses inmiddels volledig hersteld is.

Lees meer »

Spook van Trump zweeft over Navo-top

De Amerikaanse president Joe Biden vecht voor zijn politieke overleven. Onder vrienden maakt hij een strijdbare indruk, maar de Europese leiders houden nu al rekening met een terugkeer van Donald Trump. Dat zou vooral Oekraïne zuur kunnen opbreken.

Lees meer »

Vlaanderen mist doel voor terugkeer langdurig zieken

Vlaanderen stelde zich vorig jaar als doel 10.000 langdurig zieken naar werk te begeleiden, maar dat cijfer werd niet gehaald. Bovendien vindt maar een fractie van de mensen die in zo’n traject stappen effectief werk. Dat schrijft ‘De Tijd’ vandaag op basis van gegevens die de krant opvroeg bij arbeidsbemiddelaar VDAB.

Lees meer »

Dieven aan de haal met spaarpotje van Inaya (4) in café Den Trimard: “Met dat geld wou ze een fietsje kopen voor haar verjaardag”

Twee weken voor ze haar vijfde verjaardag zou vieren, stalen drie laffe dieven het spaarpotje van de 4-jarige Inaya uit Houthulst. Ze drongen daarvoor café Den Trimard binnen, dat haar mama Cindy (43) uitbaat. “Ik was in mijn haast vergeten om het café te sluiten en daarvan maakten ze gebruik om haar spaarpotje van achter de toog te stelen. Met

Lees meer »

“Niet elk kind barst van zelfvertrouwen”: Arktos geeft weerbaarheidstraining aan kinderen en jongeren

Niet elk kind is mondig en assertief. En net die jongeren komen in een maatschappij waarin de nadruk ligt op goed presteren en je mannetje dan wel vrouwtje staan, het snelst in de verdrukking. Daarom organiseert Arktos vzw ook deze zomer trainingsateliers waarbij jongeren leren om zich weerbaarder op te stellen.
The post “Niet elk kind barst van zelfvertrouwen”:

Lees meer »