“Neen, het is geen werk van aliens”: ‘mysterieuze’ cirkels op kruispunt aangebracht

Opvallend tafereel in de Mariakerkelaan in Oostende. Er werden cirkels op het wegdek aangebracht. Waarom? Om mensen trager te laten rijden. De Mariakerkelaan is immers een drukke fietsroute van en naar school. Het is dus niet het werk van aliens.

 

Meer krantenkoppen in België

Nu prinses Elisabeth officieel afgestudeert aan Oxford: hoe ziet haar toekomst er precies uit?

“Ze is heel bedachtzaam en ze neemt haar werk heel serieus.” Na een bacheloropleiding van drie jaar studeert prinses Elisabeth dinsdag af aan de universiteit van Oxford. Veel tijd om te bekomen heeft onze kroonprinses echter niet, want de 22-jarige dochter van koning Filip en koningin Mathilde wordt binnenkort verwacht op de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard. Maar hoe zien de

Lees meer »

Belgen zitten al voor derde dag op rij vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Vandaag vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Ongeveer 170 Belgische passagiers zitten voor de derde dag op rij vast op de luchthaven van Palermo. De reizigers zouden vandaag terug kunnen vliegen richting Brussel.

Lees meer »

PIT-ziekenwagen van Heilig Hartziekenhuis in Leuven maakt vanaf september extra medische zorg mogelijk 

Vanuit het Heilig Hartziekenhuis in Leuven rukt vanaf 2 september een PIT-ziekenwagen uit. PIT staat voor Paramedisch Interventie Team. Een PIT houdt het midden tussen een gewone ziekenwagen en een MUG-team. Met een PIT rijdt namelijk ook een verpleegkundige mee, die méér medische handelingen mag doen dan een gewone ambulancier. Daardoor moet de MUG niet uitrukken en blijft die beschikbaar

Lees meer »

Waar komt mysterieuze aangespoelde bol vandaan? Onderzoek ESA moet na zeven maanden opheldering brengen

Zeven maanden geleden werd de ontmijningsdienst DOVO opgeroepen voor een mysterieuze aangespoelde bol op het strand van Bredene. Het gaat om een metalen bal met een diameter van ongeveer 40 centimeter. Volgens verschillende instanties en experten gaat het om hydrazinetank. Maar van waar die komt en hoe die in zee is beland, blijft een mysterie.
The post Waar komt

Lees meer »

“Hier raakt niemand meer binnen of buiten”: Frankrijk maakt van Olympische Spelen meest beveiligde evenement ooit

Nooit eerder zullen de Olympische Spelen – of eender ander evenement tout court – zo zwaar beveiligd worden als de editie die vrijdag start. Met minstens 35.000 agenten, 18.000 soldaten én het grootste legerkamp sinds WOII wordt Parijs noodgedwongen het Fort Knox van Frankrijk. Aan de ganse veiligheidsoperatie hangt een prijskaartje van nagenoeg 250 (!) miljoen euro. Al hebben de

Lees meer »

KIJK. Slachtoffers van Russische aanval op kinderziekenhuis getuigen: “Bang dat ik weer onder puin terechtkom”

Op bovenstaande beelden is te zien hoe de Oekraïense Manuela met haar baby Varvara speelt. Hartpatiëntje Varvara was één van de baby’s die werd geopereerd toen een Russische raket insloeg op het kinderziekenhuis Ochmadyt: “Onze chirurg beschermde haar met zijn lichaam tegen de glassplinters.” Twee mensen lieten daarbij het leven, zeven kinderen raakten gewond.

Lees meer »