NAVO-baas zegt dat 23 van de 32 leden dit jaar 2 procentnorm voor defensie zullen halen: cijfers tonen hoe slecht België scoort

Naar verwachting zullen 23 van de 32 leden van de NAVO dit jaar de 2 procentnorm halen voor defensie. Dat heeft secretaris-generaal Jens Stoltenberg gezegd. België is daar niet bij. In cijfers die de NAVO gisteren publiceerde, is te zien hoe slecht ons land precies scoort. 

Meer krantenkoppen in België

Na fatale duosprong in Schaffen: ook broer van Viviane overleed toen parachute dichtklapte. “Hij stortte te pletter voor de ogen van duizenden toeschouwers”

Het ongeval met de parachute in Schaffen haalt nare herinneringen naar boven bij Viviane Jajor (54). Ruim twintig jaar geleden stortte haar broer Erik, paracommando en dus professioneel springer, neer nadat zijn parachute dichtgeklapt was door een hevige windstoot. “Ik leef mee met de familie van de verongelukte vrouw en de gewonde instructeur.”

Lees meer »

Amos (28) en Hilde (55) krijgen nieuwe, persoonlijke behandeling voor long covid: “Mijn situatie is weer leefbaar”

"Mijn leven is op een jaar tijd veranderd van een overlevingsmodus naar een leefbare situatie". Dat zegt Hilde (55), een van de patiënten met long covid die de voorbije maanden meewerkten aan een studie van het UZ Brussel. Die onderzocht het effect van een persoonlijke aanpak op vlak van voeding en beweging bij patiënten. De studie is nog niet gepubliceerd,

Lees meer »

? De Parachutemoord. Clottemans keek hoe Els Van Doren te pletter stortte: “Ik heb de beelden van haar sprong honderd keren gezien, Els wou niet dood”

Els Van Doren moest dood, omdat Els Clottemans hun gezamenlijke minnaar Marcel voor zich alleen wilde. Bewijs dat Clottemans de parachute van Van Doren saboteerde was er nooit, een bekentenis ook niet, een motief wel. De vijfde aflevering van de HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de Parachutemoord: “Ik hoor een stem uit het hiernamaals, en die is van mijn beste vriendin

Lees meer »

Joe Biden wil van geen wijken weten

De hele wereld keek uit naar de persconferentie van de Amerikaanse president Joe Biden bij de afsluiting van de Navo-top in Washington. Daarin maakte hij nogmaals duidelijk hij geen stap opzijzet. Maar de vragen over zijn capaciteiten zijn zeker niet kleiner geworden.

Lees meer »

President Biden bijt op cruciale persconferentie van zich af, maar verwart vicepresident Harris met rivaal Trump

De Amerikaanse president Joe Biden blijft erbij dat hij kandidaat is voor de presidentsverkiezingen in november. Het was de centrale boodschap van wat een kritieke persconferentie werd genoemd, waarin hij onvoorbereide vragen van journalisten beantwoordde. Hij verdedigde zich met hand en tand, maar maakte twee pijnlijke vergissingen die iedereen zal onthouden. In een daarvan verwarde hij zijn vicepresident Kamala Harris

Lees meer »

Opnieuw code geel voor onweer

De schade van het onweer van dinsdag is nog niet allemaal hersteld of daar is het volgende al. Komende nacht geldt overal, behalve in Oost- en West-Vlaanderen, code geel en dat blijft zo tot vrijdagmiddag.

Lees meer »

Liveblog Franse verkiezingen – Hoogste opkomst op het middaguur sinds 1981

In Frankrijk zijn vanmorgen om 8 uur de stembureaus opengegaan voor de tweede ronde van de parlementsverkiezingen. Stemmen kan tot 20 uur in de grote steden. Als ook de tweede ronde uitdraait op een definitieve overwinning voor het uiterst rechtse Rassemblement National, dan kan Frankrijk voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog een uiterst rechtse regering krijgen.

Lees meer »