“Mijn wapen ligt klaar, dat hij zijn kist maar bestelt”: werkstraf voor jonge Blankenbergenaar die nieuwe partner ex met de dood bedreigde

Een 21-jarige Blankenbergenaar heeft voor de Brugse rechtbank 80 uur werkstraf gekregen voor partnergeweld, doodsbedreigingen en inbreuken op de wapenwet.

Op 31 juli vorig jaar ging E.B. compleet door het lint toen zijn toenmalige vriendin weigerde om hem de sleutels van haar brommer te geven. De jongeman, die op café wou gaan, gooide haar tegen de salontafel en greep haar bij de keel. Daags nadien sleurde E.B. tijdens een gelijkaardige discussie zijn vriendin bij de haren van haar brommer en gaf haar meerdere schoppen. Ze was hierdoor vijf dagen werkonbekwaam.

Halfweg november zette het slachtoffer een punt achter de relatie, die een jaar duurde. Hierop begon E.B. haar nieuwe vriend lastig te vallen. Hij dreigde naaktfoto’s van zijn ex te verspreiden en stuurde doodsbedreigingen. “Mijn wapen ligt klaar. Ik ga zijn tanden recht kloppen. Zeg maar dat hij zijn kist bestelt”, klonk het. De politie kon E.B. uiteindelijk inrekenen aan het station in Brugge. Hij was effectief met een luchtdrukpistool onderweg naar het werk van de slachtoffers.

De procureur vroeg twaalf maanden cel, eventueel deels met uitstel, maar de verdediging stuurde met succes aan op een werkstraf. “Mijn cliënt was niet zo vaak dronken als het slachtoffer laat uitschijnen. Maar er waren wel vaak ruzies en mijn cliënt heeft verkeerd gereageerd op de breuk”, aldus meester Ellen Eneman. (AFr)

The post “Mijn wapen ligt klaar, dat hij zijn kist maar bestelt”: werkstraf voor jonge Blankenbergenaar die nieuwe partner ex met de dood bedreigde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We hebben haar nog proberen helpen”: voormalig ambulancier Brandon treft vrouw (77) onder auto aan na ongeval

In de Stroombanklaan in Oostende is een oudere dame donderdagochtend rond 10.45 uur overleden nadat ze onder een wagen terechtkwam. Dat gebeurde toen de automobiliste achterwaarts een oprit wilde verlaten. Brandon Janssens, die in de buurt werkt, zag wat er gebeurd was en schoot meteen te hulp. “Ik zag dat de vrouw nog ademde, maar met grote moeite”, doet hij

Lees meer »

Watercellen en waterbommen teisteren heel België

Zware onweders hebben een spoor van vernieling door Vlaanderen getrokken. “We hebben verschillende supercellen en lijnvormige onweders over ons heen gekregen”, zegt weerman David Dehenauw. Goed voor evenveel regen als normaal op een halve maand juli.

Lees meer »

“Gevolgen voelbaar van West-Vlaanderen tot Limburg”: TreinTramBus waarschuwt voor impact van nieuwe verbinding van Brussel naar Amsterdam

De geplande nieuwe treinverbinding tussen Brussel en Amsterdam baart reizigersorganisatie TreinTramBus grote zorgen. Volgens hen zullen die 16 extra treinen per dag een grote impact hebben op de rest van de dienstverlening in het binnenland. "Om die treinen in de dienstregeling te krijgen, zullen de gevolgen voelbaar zijn tot in West-Vlaanderen en Limburg."

Lees meer »

“Alle camera’s moeten afgedekt worden”: naaktscène van Kit Harington in toneelstuk zorgt voor strenge regels

De regels voor de bezoekers van ‘Slave Play’ in de Londense West End zijn onverbiddellijk. Het is ten strikste verboden om je smartphone boven te halen tijdens het toneelstuk waarin ‘Game of Thrones’-acteur Kit Harington (37) een lange naaktscène heeft. “Ze plakken camera’s van gsm’s af en dreigen met juridische stappen als je toch filmt.”

Lees meer »

Briljant voor Wilfried en Hilde

Wilfried Desodt (95) en Hilde Platteau (92) vierden hun 65ste huwelijksverjaardag. De jubilarissen engageren zich al decennialang in verschillende verenigingen in Voormezele.
The post Briljant voor Wilfried en Hilde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bagagesysteem ligt uur stil na technisch defect: chaos in vertrekhal van Brussels Airport

Op Brussels Airport heeft een technisch defect aan het bagagesysteem woensdagochtend voor chaos in de vertrekhal gezorgd. Alle bagagebanden lagen een uur lang stil, waardoor er lange rijen aan de check-inbalies stonden. Voor vakantiegangers is het bang afwachten of hun valiezen wel mee op het vliegtuig kunnen. Inmiddels werd het systeem wel heropgestart en werken enkele bagagebanden opnieuw.

Lees meer »

Vrouw (56) kritiek na botsing tegen boom in Bree

In Bree is een vrouw met haar auto tegen een boom gebotst op ’t Hasseltkiezel. De brandweer van Bree moest haar uit het voertuig bevrijden en ze is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.

Lees meer »

Einde lijkt nu echt nabij: villa van Jennifer Lopez en Ben Affleck staat te koop voor 47 miljoen euro

De geruchten dat het huwelijk van Jennifer Lopez (54) en Ben Affleck (51) voorbij is, doen nu al enkele maanden de ronde. Inmiddels is er bovendien een nieuwe aanwijzing opgedoken dat de liefde tussen de twee Hollywoodsterren wel degelijk over is. ‘Bennifers’ villa, gelegen in Beverly Hills, staat namelijk officieel te koop voor 52 miljoen dollar (zo’n 47 miljoen euro).

Lees meer »

Koperdief is auto kwijt na arrestatie

“Ik zou graag mijn auto terugkrijgen, anders raak ik niet aan een job.” Een 36-jarige man uit Staden zag zijn Peugeot Partner in beslag genomen nadat hij na een diefstal van koperkabels in Roeselare kon tegengehouden worden. Zijn ‘partner in crime’ op de passagiersstoel bleek nog wat meer op zijn kerfstok te hebben. De smeekbede bleek tevergeefs.
The post

Lees meer »