Meer landen halen NAVO-minimumdrempel voor defensie-uitgaven, Kremlin noemt uitspraken Stoltenberg “escalatie”

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft maandag gezegd dat “23 (van de 32, red.)bondgenoten dit jaar 2 procent of meer van hun bruto binnenlands product aan defensie zullen besteden”. Het percentage geldt als de minimumdrempel die door het bondgenootschap is vastgesteld.

 

Meer krantenkoppen in België

“Knettergek is het. Wéér een scoutsjongen, wéér een zwemongeval”: exact 7 jaar geleden verloren ook Vincent en Ingrid hun zoon (15) in meer

“Knettergek. Weer een scoutsjongen, weer een zwemongeval.” Vincent Vandommele (56) en Ingrid Verhaegen (54) kunnen het amper geloven dat oud-scoutsleider Daan (25) verdronk in het meer van Vielsalm. Precies zeven jaar eerder, op 22 juli 2017, overleed ook hun zoon Sebastiaan (15) in het meer van Bütgenbach, vlakbij. Ook hij was er op scoutskamp. De papa vertelt openhartig hoe ze

Lees meer »

Gewezen voorzitter Braderiecomité André Pauwelyn (87) overleden

In woon- en zorgcentrum Mater Amabilis in Wervik is André Pauwelyn (87) overleden. Zowat dertig jaar lang zette hij zich in voor het Braderiecomité waarvan tien jaar als voorzitter. André was de laatste voorzitter van de reuzengilde. Groot waren zijn verdiensten.
The post Gewezen voorzitter Braderiecomité André Pauwelyn (87) overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

QR-codes, metershoge hekken en veel chaos: niet alle Parijzenaars even blij met Olympische Spelen

Veel Parijzenaren zijn niet te spreken over de overlast die de Olympische Spelen in hun thuisstad veroorzaken. Metrostations zijn gesloten, buslijnen zijn onderbroken en de straten rondom de Seine – afgesloten met hoge hekken – zijn enkel via een QR-code toegankelijk. Restaurants in deze zogenoemde grijze en rode zones blijven leeg. "De inwoners van Parijs vertrekken, de toeristen blijven over."

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge heeft rapport klaar en trekt ermee op huisbezoek: “Hopelijk weer in bestuur”

De voorbije periode maakte CD&VPLUS een rapport op van de bijna afgelopen legislatuur. Nu gaat de partij met dat rapport op huisbezoek. “Ondanks dat er maar een halve legislatuur beleid kon gevoerd worden, is het rapport over de realisaties indrukwekkend”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge heeft rapport klaar en trekt ermee op huisbezoek: “Hopelijk weer in

Lees meer »

Waar komt mysterieuze aangespoelde bol vandaan? Onderzoek ESA moet na zeven maanden opheldering brengen

Zeven maanden geleden werd de ontmijningsdienst DOVO opgeroepen voor een mysterieuze aangespoelde bol op het strand van Bredene. Het gaat om een metalen bal met een diameter van ongeveer 40 centimeter. Volgens verschillende instanties en experten gaat het om hydrazinetank. Maar van waar die komt en hoe die in zee is beland, blijft een mysterie.
The post Waar komt

Lees meer »

Melania maakt zeldzame verschijning na speech van echtgenoot Donald Trump

Volledig in het rood gekleed, wandelde Melania Trump het podium op tijdens de Republikeinse Nationale Conventie in Milwaukee. Dat deed ze op klassieke muziek, een serieus contrast met de countrymuziek en rockballads die al heel de week te horen zijn. Een opvallende verschijning want al sinds 2016 – toen haar man president werd – houdt ze zich meer op de

Lees meer »