“Mark Rutte wordt topman NAVO, Roemeense tegenkandidaat trekt zich terug”

Mark Rutte wordt de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Het is naar verluidt enkel nog wachten tot de enige tegenkandidaat Klaus Iohannis zich terugtrekt. Ingewijden bevestigen aan de NOS dat de Roemeense president dat op korte termijn zal doen. Eerder was duidelijk geworden dat ook Hongarije de kandidatuur van Rutte volledig steunt. 

Meer krantenkoppen in België

Al een derde van Oekraïens grondgebied aangetast door mijnen en munitie: oorlog veroorzaakt ongeziene milieuschade

Door de oorlog in Oekraïne raken de bodem, de landbouwgrond en het water voor lange tijd verontreinigd. Na elke granaatinslag sijpelt er een cocktail van chemische stoffen in de grond. Honderden fabrieken waar toxisch afval opgeslagen lag, zijn tot puin herleid. En ook het zeewater dreigt vervuild te raken, al doet de biodiversiteit het in de Zwarte Zee momenteel opvallend

Lees meer »

“Overal meisjes en iedereen was de hele tijd onder invloed”: het turbulente verhaal van Fleetwood Mac

Stevie Nicks (76), de iconische frontvrouw van Fleetwood Mac, annuleert haar enige solo-optreden in ons land. Jammer, want samen met haar compagnons heeft ze geschiedenis geschreven. En dan hebben we het niet alleen over hun vele hits, maar ook over de talrijke intriges en het drugsgebruik. Duik mee in het verhaal van de rockband die z’n cocaïnedealer op de platenhoes

Lees meer »

André Dewaele is de nieuwe Deerlijkse Deureduwer

André Dewaele, al jarenlang van dichtbij betrokken bij tal van culturele verenigingen, is de laureaat van de vierde Deerlijkse Deureduwer. De award werd uitgereikt tijdens een druk bijgewoond ‘t Zomert aan het Gaverkasteel.
The post André Dewaele is de nieuwe Deerlijkse Deureduwer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vingegaard met gebaar richting Evenepoel, Pogacar doet monden openvallen: dé fases uit de zware alpenrit

Loodzware etappe in de Tour. De renners moesten liefst drie Alpenreuzen bedwingen. Op de Cime de la Bonette – het dak van de Tour – zagen we geen vuurwerk, maar op de slotklim naar Isola 2000 was het wel prijs. In de kopgroep versnelde Matteo Jorgenson, in de favorietengroep Tadej Pogacar. De geletruidrager reed een uitmuntende slotklim en haalde Jorgenson

Lees meer »

Advocaten Alec Baldwin dreigen met zaak tegen aanklager en sheriff

De advocaten van Alec Baldwin (66) overwegen de sheriff van Santa Fe en de openbaar aanklager aan te klagen. Dat meldt muziekblad Rolling Stone op basis van juridische documenten. De advocaten van de acteur vinden dat de partijen niet goed hebben gehandeld in de zaak tegen de acteur rond het dodelijke schietincident op de set van de film ‘Rust’.

Lees meer »

Junior Ylken Seynave (17) wint BK mountainbike en pakt zo haar derde Belgische titel van het seizoen

Bijzonder straffe prestatie van junior Ylken Seynave (17) uit de Moerput in Geluwe. Zondag won ze in Beringen het BK mountainbike, dit seizoen meteen al haar derde tricolore. In januari werd ze in Meulebeke verrassend Belgisch kampioen veldrijden bij de junioren. Later won ze ook het BK tijdrijden.
The post Junior Ylken Seynave (17) wint BK mountainbike en pakt

Lees meer »