Mark Rutte “voorzichtig optimistisch” over zijn kansen om NAVO-topman te worden

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft ontslagnemend Nederlands premier Mark Rutte niet om excuses gevraagd voor eerdere uitlatingen over Hongarije die volgens dat land respectloos waren. Wel is afgesproken dat Rutte zijn Hongaarse collega een brief stuurt, waarin hij zal uitspreken dat hij beseft dat die verkeerd zijn gevallen.

 

Meer krantenkoppen in België

Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne

In ‘De schat van Merkem’ schetst auteur Ann Driessen de lotgevallen van juwelier-koster Karel Balduck en zijn gezin tijdens WOI. Ze liet zich inspireren door het goed bewaarde en geïllustreerde dagboek van Balduck, die 28 jaar in Veurne heeft gewoond.
The post Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze keer wel raak: Mathieu van der Poel wint Natourcriterium in Roeselare en blikt vooruit op de Spelen: “Belgen hebben héél sterk blok”

Mathieu van der Poel (29) heeft het Natourcriterium in Roeselare op zijn naam geschreven. De wereldkampioen blikte daar voor het eerst terug op de Tour, waarvan hij “meer verwacht had”. Maar de wereldkampioen is nu al volop bezig met de Olympische Spelen. “Remco en Wout zullen grote concurrenten zijn, maar ook Jasper Stuyven reed héél sterk in de Tour.”

Lees meer »

Briljant voor Eddy en Jeannette

Eddy Verbeiren (geboren in Brugge op 25 oktober 1938) en Jeannette Janssens (geboren in Brugge op 17 december 1939) uit de Vaartstraat in Brugge vierden zondag hun 65ste huwelijksjubileum in Salons Denotter in Zedelgem.
The post Briljant voor Eddy en Jeannette appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen zitten al twee dagen vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Vanmiddag vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Zo zaten ongeveer 170 Belgische passagiers maar liefst twee dagen vast op de luchthaven van Palermo. “Omstreeks 12.20 uur kunnen ze eindelijk terugvliegen naar Brussel”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, bij VRT NWS.

Lees meer »

Twintiger die Milan (15) doodstak met bajonet in Oostkamp blijft in de cel

Bruggeling Jordy D. (21) blijft in de cel voor de moord op de 15-jarige Milan Meert bijna drie jaar geleden in Oostkamp. De raadkamer heeft zijn aanhouding met twee maanden verlengd. Het onderzoek is intussen afgerond. “Het is wachten op de eindvordering van het parket.”
The post Twintiger die Milan (15) doodstak met bajonet in Oostkamp blijft in de

Lees meer »

Oekraïense politica (60) wordt doodgeschoten terwijl ze op taxi staat te wachten: “18-jarige verdachte observeerde haar al weken”

De 60-jarige Iryna Farion, een Oekraïense politica en universiteitsprofessor, is afgelopen vrijdag doodgeschoten in haar thuisstad Lviv, in het westen van Oekraïne. De politie gelooft dat het om een gerichte aanval gaat en heeft ook een hoofdverdachte in het vizier. Een jongeman van ongeveer 18 jaar ging twee weken voor de moord bijna elke dag naar Farions appartementsgebouw om haar

Lees meer »

Line (2) verliest strijd tegen zeldzame ziekte: “Ons liefste prinsesje is nu een sterretje aan de hemel”

Line Van Houtven (2), het dappere meisje uit Lier dat aan het ongeneeslijke en zeldzame GNA01-syndroom leed, is overleden. Een maand voor haar derde verjaardag verloor ze de strijd met de ziekte en moesten haar ouders Joke en Vincent afscheid nemen van hun dochtertje. “Jij hebt zo dapper gestreden, tot aan je allerlaatste zucht, mijn kusjes aan jou gaan nu

Lees meer »

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »

Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik

Helemaal op het einde van de Akademiestraat in Wervik belandde een auto dinsdagmorgen tegen de gevel van het nieuw appartementsblok De Leieoever. De schade bleef gelukkig beperkt. Er vielen geen gewonden.
The post Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »