Margaux Degandt en Deborah De Smaels zijn eerste nieuwe kandidaten bij Team Nieuw Bestuur

Margaux Degandt en Deborah De Smaels zullen in oktober kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen voor Team Nieuw Bestuur in Langemark-Poelkapelle. Dat kondigt de gemeenschappelijke lijst van huidige coalitiepartijen N-VA, Vooruit en TOPE8920 aan.

Margaux Degandt (22) wordt een van de jongste kandidaten op de lijst. Ze woont bij haar ouders Rik Degandt en Sabine Fonteyne, samen met haar broers Gilles en Clement, in de Bruggestraat in Poelkapelle. “Margaux behaalde een master in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Gent en een tweede master in Financial Management aan de Vlerick Business School in Brussel. In juni rondt zij haar studies af en start vol ambitie haar eerste job”, klinkt het bij Team Nieuw Bestuur.

“Tijdens haar studieperiode bleef Margaux altijd actief in Langemark-Poelkapelle. Vanaf haar zesde was ze lid van de KSA/Chiro in Poelkapelle, waar ze later ook enkele jaren als leidster heeft gefungeerd. Politiek zit Margaux in de genen: haar grootvaders, Gerard Fonteyne en Gilbert Degandt, dienden beiden als raadslid of kandidaat in de gemeentelijke politiek. Hun engagement heeft haar gemotiveerd om dezelfde weg in te slaan.”

Deborah De Smaels

Deborah De Smaels (39) is getrouwd met Bert Vermeulen en trotse moeder van Gita, Juta, Sterre en hun sterrenkindje Berre. Ze is werkt bij Melexis als productieplanner, en is regelmatig achter de toog van Sportkaffee Eleven te vinden. Deborah is voorzitter van het comité van de Dolle Dinsdagstoet in Madonna. “Ze leerde de kermis kennen via haar schoonouders Gery en Jenny Vermeulen-Storme, die zich hier al jaren voor inzetten. De stoet is uitgegroeid tot een echte publiekstrekker. Ook is Deborah lid van het jeugdbestuur van de Ruiterschool Rodeberg in Westouter. Haar hobby’s zijn paardrijden, reizen en toneel. Met haar gezin brengt ze veel tijd door bij de paarden: haar dochters beoefenen jumping en nemen regelmatig deel aan wedstrijden”, verklaart Team Nieuw Bestuur. (TOGH)

The post Margaux Degandt en Deborah De Smaels zijn eerste nieuwe kandidaten bij Team Nieuw Bestuur is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zon en muziek zorgen voor recordopkomst op festival De Waterbek in Ardooie

Met 3.500 tickets in voorverkoop en nog wat zomerse last minute bezoekers is het Ardooise festival De Waterbek geen kleintje meer. Vroege festivalgangers zochten reeds een uur voor aanvang hun weg in Ardooie. Voor een aantal onder hen de ideale gelegenheid om kennis te maken met zomerbar Bardos. Daar zorgden Luigi en Co twee uur lang voor een evenement waarbij

Lees meer »

Grensoverschrijdende buslijn Poperinge-Hazebroek wordt met jaar verlengd: “Deze verbinding heeft potentieel om verder te groeien”

De grensoverschrijdende busverbinding tussen Poperinge en Hazebroek wordt goed gebruikt, dat blijkt uit een analyse van de eerste zes maanden. De verbinding rijdt elke dag van de week met een cadans van om de twee uur en krijgt financiële steun van de Vlaamse overheid. De nieuwe verbinding trok tot nu meer dan 6.200 reizigers. Het proefproject wordt met een jaar

Lees meer »

Dokters Combes en Declerk zetten zich in voor twee goede doelen: “Bekende veilingmeester leidt kunstveiling voor Oeganda”

De Knokse huisarts Laurence Combes organiseert in augustus een online kunstveiling voor twee liefdadigheidsprojecten in Oeganda. Ze krijgt daarvoor de hulp van Rob Michiels Auctions, het bekende Brugse veilinghuis.
The post Dokters Combes en Declerk zetten zich in voor twee goede doelen: “Bekende veilingmeester leidt kunstveiling voor Oeganda” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veilig kopen en verkopen op tweedehandssites doe je zo

De politie en Federale Overheidsdienst Economie krijgen geregeld klachten over oplichting via tweedehandssites. Platformen zoals 2dehands, Vinted, Marktplaats of Facebook Marketplace zijn dan ook erg populair. Helaas ook bij oplichters. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 helpt je graag om op een veilige manier te blijven (ver)kopen.

Lees meer »

Meer dan 2.500 arrestaties na hevige studentenprotesten in Bangladesh

In het Aziatische land Bangladesh zijn al meer dan 2.500 mensen gearresteerd na hevige studentenprotesten. Er zouden ook al zeker 174 doden zijn gevallen. De herinvoering van oude quota voor overheidsjobs leidt al enkele weken tot onrust. Die quota zijn intussen geschrapt en de studentengroep heeft de straatprotesten voor 48 uur opgeschort.

Lees meer »

Knipperlichten in grond voor meer veiligheid in Gistel

Op verschillende kruispunten waar fietsroute Groene 62 de openbare weg kruist, liet het stadsbestuur blauwe knipperlichten in de grond installeren om mogelijk gevaarlijke oversteekplaatsen aan te duiden.
The post Knipperlichten in grond voor meer veiligheid in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom is seks met een wildvreemde man op een snelwegparking zo aantrekkelijk? “Het is geheimzinnig en kost niets”

De 71-jarige Willy Van Tongerloo werd vorige maand gedood op de carpoolparking van de E34 in Oelegem. Het is een plaats waar mannen naartoe trekken om seks te hebben met andere, wildvreemde mannen. Maar waarom doen ze dat? Waarom kiezen ze niet voor de beslotenheid en relatieve veiligheid van een hotelkamer? “Er is meer dan één verklaring voor het fenomeen”,

Lees meer »