Man trekt naar rechter voor parkeerboete van 29 euro en moet nu meer dan 400 euro betalen

Guy Lehaen uit Ranst kreeg op 11 mei 2023 een parkeerretributie voorgeschoteld in Lier, amper een minuut nadat zijn ticketje was verlopen. De man vond dat hij zeer goede argumenten had om niet te hoeven betalen, maar moet uiteindelijk een veelvoud ophoesten van de oorspronkelijke 29,30 euro.

 

Meer krantenkoppen in België

Het Gemeentelijk Groencomiteit Hooglede mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen

Onlangs werd het bestuur van het Gemeentelijk Groencomiteit ontvangen op het gemeentehuis van Hooglede naar aanleiding van hun 50-jarig bestaan. Ook Tuinhier, geleid door hetzelfde bestuur, bestaat 40 jaar. Op diezelfde dag was er ook een Opentuindag en de inschrijvingen van de bebloemingsactie werden gelanceerd.
The post Het Gemeentelijk Groencomiteit Hooglede mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen appeared first

Lees meer »

Gaston (72) overleefde kanker dankzij immuuntherapie: “Ik had al meer dan 10 jaar dood moeten zijn”

“Doe maar wat je wil. Helpt het mij niet, dan is het misschien goed voor een ander,” zei Gaston Vanlaeren (72) toen hij tien jaar geleden als kankerpatiënt proefkonijn kon zijn voor een revolutionaire kankerbehandeling. Chemo kwam te laat en dokters gaven hem hoogstens nog maar een maand te leven. “Die behandeling is mijn geluk geweest”, getuigt hij nu aan

Lees meer »

KIJK. “Ik ben zo in de war”: Britse Zoe heeft na een jaar haar accent terug nadat ze opstond met Welsh accent

Zoe Coles haalde vorig jaar wereldwijd het nieuws nadat ze plotseling opstond met een Welsh accent, in plaats van haar eigen Engels accent. De vrouw lijdt aan het buitenlandsaccentsyndroom, een hersenaandoening waardoor mensen opeens een ander accent hebben, zonder dat ze dat zelf willen of er moeite voor doen. Maar nu, een jaar later, spreekt Zoe plots terug met haar

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Buffalo-ploegvoorstelling zit erop, coverband Equality zorgt voor sfeer op de Korenmarkt

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken. Daar werd de Buffalo-ploeg enthousiast ontvangen door de fans. Om 23 uur zal Eurosong-winnaar Johnny Logan nog op het podium klimmen. Mis niets van deze Gentse Feesten in

Lees meer »

Busstation Leuven afgespannen met politielint na steekpartij: twee 17-jarigen zwaargewond, daders nog op de vlucht

Aan het busstation van Leuven heeft deze avond tussen 17u en 17u30 een steekpartij plaatsgevonden. Dat bevestigt het parket. Twee 17-jarigen raakten daarbij zwaargewond, één van hen bevond zich een tijdlang in levensgevaar. Volgens omstaanders zou een groep slaags zijn geraakt, en kwam het daarbij tot een steekpartij. Het volledige station werd afgespannen met politielint.

Lees meer »

50.000 dollar én een gooi naar de titel later dit jaar: Shirzad Qadrian wint hoofdkamp van Cage Warriors 174 na intens gevecht

In Londen vond zaterdagavond het Cage Warriors 174-evenement plaats. Onder andere ex-wereldkampioen Vucenic en Qadrian mochten de octagon betreden. Die laatste trad aan in dé kamp van de avond en won van de Zweed Lööf. Daardoor mag de Brit zich opmaken voor een titelgevecht tegen Gittens later dit jaar. Een overzicht van de gevechten.

Lees meer »

Duizend uur aan bewakingsvideo’s, discreet DNA-onderzoek, en speurhonden die met het vliegtuig overgebracht werden: zo verliep het onderzoek om moord op Marc (71) en Laura (66) op te helderen

Uit beelden die de Guardia Civil heeft vrijgegeven, blijkt dat de Spaanse politiedienst de grote middelen inzet om de misdaden tegen het Vlaamse koppel Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) op het eiland op te helderen. Voor het eerst toonden de Spaanse speurders hoe ze een val opspanden, die op 20 juni dichtklapte.

Lees meer »