LIVEBLOG RODE DUIVELS. Jan Vertonghen, die “nooit meer juicht bij goal”, zegt dat nederlaag hard binnenkomt

Met het mes op de keel. Enkel winst lijkt zaterdagavond genoeg voor de Rode Duivels tegen Roemenië om uitzicht te houden op de achtste finales. Hoe verteren ze de opgelopen kater tegen Slovakije? Volg de aanloop naar de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Natuurhulpcentrum Oudsbergen waarschuwt voor bronstige reebokken op de weg

Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen waarschuwt mensen, en vooral autobestuurders, voor de start van de paartijd bij de reeën. Tussen half juli en half augustus zijn de mannetjes, of bokken, het hevigst. Ze markeren hun territorium of proberen een eigen territorium te vinden. Heel wat reeën verplaatsen zich dus. Spijtig genoeg geraken de dieren daardoor vaker dan anders betrokken bij verkeersongevallen.

Lees meer »

Schutter Trump zocht foto’s van Biden en Britse royal op en kondigde aanslag op voorhand aan: “13 juli wordt mijn première”

Thomas Matthew Crooks zocht voor de schietpartij waarbij hij Donald Trump (78) zaterdag in zijn oor schoot foto’s van de oud-president, huidig president Joe Biden en een lid van het Britse koningshuis op. Dat melden verschillende mediabronnen. Op een gameplatform kondigde de 20-jarige schutter zijn plan bovendien al van tevoren aan. “13 juli wordt mijn première”, schreef Crooks.

Lees meer »

Grootouders van Stan (6) leggen fietstocht van 1.700 kilometer af om geld in te zamelen voor onderzoek naar zeldzame ziekte

Op 17 augustus vertrekken Luc Vandevyvere en zijn echtgenote Christine voor een fietstocht van maar liefst 1.700 kilometer rond Nederland. Niet zomaar, maar om geld in te zamelen voor het VUB Duchenne Fonds, dat opgericht werd dankzij Luc. Daarmee wordt onderzoek gedaan naar de ziekte van Duchenne, waar zijn kleinkind Stan aan lijdt (6).
The post Grootouders van Stan

Lees meer »

“Waarom CD&V al met de gemeenteraadscampagne gestart is”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe CD&V zich kant tegen de verplichte gemeentefusies met oog op de gemeenteraadsverkiezingen. “Met het huidige verzet wil CD&V zich vooral profileren als de partij van het platteland, van

Lees meer »

“Dat twee zonen overleefden, houdt me recht”: moeder van overleden Mathias (12) en zwaargewonde broertjes reageert op verkeersdrama

“Dat ik mijn oudste zoon Mathias heb moeten afgeven, is verschrikkelijk, maar het feit dat Lukasz en Kyalo het ongeval hebben overleefd, houdt mij recht. We slaan er ons met drie wel doorheen”, reageert Fanny, de moeder van de drie Antwerpse kinderen die zaterdagmorgen betrokken waren bij een zwaar verkeersongeval in Sinsin, in de provincie Namen. Bij dat ongeval kwam

Lees meer »

Bekerwinnaar Union pakt Supercup met 1-2-zege tegen landskampioen Club Brugge

Union Sint-Gillis heeft zaterdagavond voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de Belgische Supercup in zijn prijzenkast mogen plaatsen. De bekerwinnaar van vorig seizoen was op Jan Breydel met 1-2 te sterk voor landskampioen Club Brugge.
The post Bekerwinnaar Union pakt Supercup met 1-2-zege tegen landskampioen Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Leger Israël vindt lichaam gijzelaar in Gaza – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke burgerdode een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »