LIVE. Sammy Mahdi (CD&V): “Zonder correcties zal startnota niet werkbaar zijn”

De kaarten zijn geschud, de kiezer – u – heeft gesproken. De grote vraag is hoe het nu verder moet. Bekijk hier de definitieve resultaten van de Europese, federale en regionale verkiezingen. Volg alle ontwikkelingen over de federale en Vlaamse formaties via onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Andermaal indrukwekkende Pogacar pakt z’n vierde ritzege na inhaalrace: “Hadden het exact zo gepland tijdens onze stage hier”

Er is in deze Tour niets te doen aan Tadej Pogacar. De Sloveense geletruidrager pakte in de Alpen z’n vierde etappezege na een geweldige inhaalrace op Isola 2000 en verstevigde zo andermaal z’n leidersplaats. “Nu kan ik morgen gewoon genieten van de laatste bergrit”, klonk het doodleuk. Remco Evenepoel finishte op 1’42” als tweede beste van de klassementsmannen, vlak voor

Lees meer »

‘Zeiltrip van hun leven’ eindigt in mineur voor John en Chris na aanval door orka’s: “Dit had slecht kunnen aflopen”

De droomreis van John Ostermeyer (66) en zijn echtgenote Chris Simons (63) uit Aartselaar is in mineur geëindigd. Het koppel begon op 5 mei aan een zeiltocht van de haven in Breskens naar de Azoren, een Portugese archipel in de Atlantische Oceaan, en weer terug. Maar afgelopen dinsdagochtend sloeg het noodlot toe. Zo’n 65 kilometer voor de kust van Bretagne

Lees meer »

Elke dag 66 winkeldiefstallen, en dus neemt uitbater Werner (46) het heft in eigen handen: “150 euro betalen, of ik bel de politie”

Het aantal winkeldiefstallen in ons land piekt. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. Vorig jaar werden zo’n 66 winkeldiefstallen per dag aangegeven, het hoogste aantal in tien jaar. En opvallend: steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Hoe gaat dat in z’n werk? Is dat wel wettelijk? En

Lees meer »

Nazigroet en apengeluiden in Jan Breydel na afloop Supercup

Een video die zondag is verschenen op de website van La Dernière Heure/Les Sports toont hoe minstens twee supporters in het Brugse vak de nazigroet brachten na afloop van de Supercup-match zaterdagavond tussen Club Brugge en Union (1-2).
The post Nazigroet en apengeluiden in Jan Breydel na afloop Supercup appeared first on KW.be.

Lees meer »

Daan Decrock (17) uit Roeselare pakt brons op Internationale Biologie Olympiade in Kazachstan: “Medaille krijgt een mooi plaatsje”

De 17-jarige Daan Decrock uit Roeselare kan terugblikken op een mooie prestatie tijdens de Internationale Biologie Olympiade in Astana, de hoofdstad van Kazachstan. Van de 290 deelnemers uit 75 landen van over de hele wereld eindigde Daan in de top 90. Goed voor een bronzen medaille. “Daar ben ik best wel trots op, al dringt het toch nog niet helemaal

Lees meer »

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

Alle investeringen ten spijt: waarom een olympische tijdritmedaille geen evidentie wordt voor Lotte Kopecky

De eerste Belgische medaillehoop op de Olympische Spelen rust zaterdagnamiddag op de sterke schouders van Lotte Kopecky (28). In de individuele tijdrit, weliswaar de minst evidente van haar drie afspraken. Haar ploegleider en een voormalige Belgische topper tegen de klok over de tijdrijdster in de wereldkampioene op de weg: “Het wordt een serieuze opdracht voor Lotte.”

Lees meer »

Liberalen ruziën weer publiekelijk na benoeming van Goedele Liekens tot senator: “Een partij die haar eigen mensen afbrandt: dat is toch ongezien?”

Dat Goedele Liekens (Open Vld) via een achterpoortje – als gecoöpteerd senator – weer een job krijgt in de Wetstraat, doet enkele liberalen zoals vanouds publiekelijk over de straatstenen rollen. Andere Open Vld’ers zien dat met lede ogen aan. Of hoe een zitje in “het sterfhuis” voor een tweespalt in de partij zorgt. “Beseffen ze niet dat het één voor

Lees meer »