LIVE OEKRAÏNE. Brand in olieraffinaderij na nachtelijke droneaanval in Rusland

In Azov, in de Russische regio Rostov, is na een nachtelijke droneaanval brand uitgebroken in een olieraffinaderij. Volgens gouverneur Vasili Goloebev vlogen er olietanks in brand, maar zijn er voorlopig geen slachtoffers gemeld. Oekraïne, dat al meer dan twee jaar te lijden heeft onder een Russisch offensief, gaat regelmatig in de tegenaanval door drones te lanceren richting Russisch grondgebied. Kiev viseert daarbij onder andere energievoorzieningen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Bekerwinnaar Union pakt Supercup met 1-2-zege tegen landskampioen Club Brugge

Union Sint-Gillis heeft zaterdagavond voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de Belgische Supercup in zijn prijzenkast mogen plaatsen. De bekerwinnaar van vorig seizoen was op Jan Breydel met 1-2 te sterk voor landskampioen Club Brugge.
The post Bekerwinnaar Union pakt Supercup met 1-2-zege tegen landskampioen Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Linkse blok bereikt dan toch een akkoord over een kandidaat-premier

3 weken na de parlementsverkiezingen is het linkse blok Nouveau Front Populaire het eens geraakt over een kandidaat-premier. Links schuift Lucie Castets naar voren als enige kandidaat. Als winnaar van de verkiezingen mag het Nouveau Front Populaire een opvolger voorstellen voor ontslagnemend premier Gabriel Attal, maar de kandidatuur van Castets moet wel nog door president Emmanuel Macron worden bekrachtigd.

Lees meer »

Laura Lynn & Dean zingen ‘Van Bij Het Begin’ : “Zonder ‘Tien om te Zien’ was er misschien geen sprake van Laura Lynn”

Woensdagnamiddag konden we een stralende Laura Lynn mét bril spreken net voor de opname van ‘Tien om te Zien’ aan de Rotonde in Westende. De zangeres uit Ardooie was heel dankbaar dat ze van VTM de kans kreeg om ook op te treden. Niet met één van haar klassiekers zoals sommige van haar nationale collega’s, maar wél met Dean. Ze

Lees meer »

De Grote Peiling wijst uit: vertrouwen in prinses Elisabeth stijgt sterk, maar niet elke royal scoort even goed

Hoeveel vertrouwen heeft de Belg in koning Filip? Wanneer moet kroonprinses Elisabeth koningin worden? En moet de koning een rol spelen bij de vorming van de regering? Het Laatste Nieuws deed samen met VTM NIEUWS en RTL onderzoek naar de populariteit van ons koningshuis. En wat blijkt? Koning Filip is geslaagd op zijn rapport, maar er is duidelijk nog werk

Lees meer »

Wie wordt Kamala Harris haar running mate? Amerika-expert: “Ze kan best een witte man kiezen”

Nu alles erop wijst dat Kamala Harris de nominatie van de Democraten zal winnen, rijst de vraag wie haar running mate wordt. Waarnemers zijn het erover eens dat ze er goed aan zou doen een witte man op sleeptouw te nemen. Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek (KU Leuven), wikt en weegt vijf mogelijke kanshebbers: “De sterkste kanshebber heeft één nadeel:

Lees meer »

Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn”

Arne Degryse van Team Dartshop Vanhee Menen neemt op zaterdag 27 en zondag 28 juli deel aan de Youth Development Tour in Engeland. De grootste Europese dartstalenten nemen het daar tegen elkaar op.
The post Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen rekent af met Smith en staat morgenavond in tegenover Humphries in de finale

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael Van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Morgenavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

Brugse politierechter streng voor jonge moeder die kind in te kleine autostoel vervoert: “Als moeder kan ik dit niet begrijpen”

Een 24-jarige mama uit Oostende moest zich dinsdagvoormiddag voor de Brugse politierechtbank verantwoorden. Enkele agenten merkten tijdens een controle op dat de jonge mama haar kindje niet goed beveiligd in een autostoel vervoerde. Bovendien was de autostoel ook veel te klein en dus niet veilig genoeg.
The post Brugse politierechter streng voor jonge moeder die kind in te kleine

Lees meer »