Klanten krijgen brief om hun fiets bij Minerva op te halen, nadat Ieperse fietsengroothandel begin deze maand failliet werd verklaard

Na het faillissement van de fietsengroothandel nv Minerva Cycling in de Bargiestraat in Ieper krijgen zestig klanten van de curatoren een brief om hun fiets bij Minerva op te halen. “Klanten die hun fietsen voor herstel hadden binnen gebracht, kunnen die donderdag komen terughalen in de staat waarin ze zich bevonden”, zegt curator Peter Dewitte.

De veertien werknemers kregen vorige week hun ontslagbrief. Ondertussen hebben de twee curatoren meer inzicht over de redenen van de faling. Door corona was er een paar keer een lockdown en gingen veel mensen wandelen en fietsen. “Er werden toen veel meer fietsen verkocht, maar nadien daalde de verkoop”, aldus curator Peter Dewitte. “Minerva hanteerde bovendien een strategie van hoge omzet met kleine winstmarges en er waren geen reserves meer om tegenvallende cijfers op te vangen. Minerva gaf vaak ook langer garantie dan wettelijk verplicht.”

Wettelijke garantie

In het ochtendprogramma Win Win op Radio 2 was de garantie voor wie een fiets van Minerva kocht vorige week een item. Wie een fiets rechtstreeks bij Minerva kocht, is zijn wettelijke garantie door het faillissement kwijt. Dat is niet het geval wie in een fietsenwinkel aankocht. Volgens de wet is het immers niet de fabrikant, maar de verkoper van goederen die verantwoordelijk is voor de wettelijke garantie.

Momenteel is er ook nog geen nieuws over een kandidaat-overnemer.

The post Klanten krijgen brief om hun fiets bij Minerva op te halen, nadat Ieperse fietsengroothandel begin deze maand failliet werd verklaard is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“’t Kan geen kwaad, ‘t is maar een buitje!”: 100 jaar geleden stierven 13 vissers toen de voltallige vloot kapseisde voor de Belgische kust

De Pukkelpopstorm, het busdrama in Sierre, de brand in de Innovation,… Er zijn van die rampen die in het collectieve geheugen gegrift staan. Andere worden compleet vergeten. De vissersramp van 18 juli 1924 is er zo één. Honderd jaar geleden verraste een plotse zomerstorm de voltallige vissersvloot van Oostende. Meer dan twintig schepen vergingen, en dertien vissers kwamen om. Nochtans

Lees meer »

“Die samenwerking tussen Diksmuide en Oostende is een mooi verhaal”: eerste training voor KV Diksmuide Oostende

Een jonge, leuke, technisch vaardige, goed aan mekaar hangende West-Vlaamse spelersgroep verzamelde dinsdagavond op Sportpark De Pluimen bij trainer Dieter Vandendriessche. Het was de eerste oefensessie van de vernieuwde club, KV Diksmuide Oostende.
The post “Die samenwerking tussen Diksmuide en Oostende is een mooi verhaal”: eerste training voor KV Diksmuide Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acht dagen te paard naar Nederland voor het goede doel: Wendy steunt Kom Op Tegen Kanker met opmerkelijke sponsortocht vanuit Vlamertinge

630 km afleggen te paard in acht dagen. Dat is de stevige uitdaging die Wendy Klijn van stoeterij The Golden Sky aangaat ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Vertrekken doet ze vanuit Vlamertinge, hopelijk komt ze acht dagen later samen met haar paarden Whisper en Ronnie goed in haar geboortestad Alkmaar aan.
The post Acht dagen te paard

Lees meer »

LIVE. “Droom vervuld? Zeker!”: duimpje omhoog bij Kylian Mbappé na medische keuring, Real-presentatie moet vanmiddag grootste ooit worden

De fans van Real Madrid kruisen vanmiddag klokslag 12 uur met felrood in de agenda aan. Op dat tijdstip wordt Kylian Mbappé (25), de nieuwste ‘galactico’, met open armen ontvangen in wat de grootste en spectaculairste presentatie van een voetballer ooit moet worden. Daarvoor spaart Real kosten noch moeite, met een vuurwerkshow geïnspireerd op het recente optreden van Taylor Swift

Lees meer »

Volwassenen kunnen voorlopig geen mazelenvaccin krijgen

Volwassenen kunnen zich voorlopig niet laten vaccineren tegen mazelen, een besmettelijke ziekte die wereldwijd in opmars is. Omdat de vraag naar de vaccins zo groot is, wordt er in Vlaanderen tijdelijk voorrang gegeven aan minderjarigen. Dat staat op de website van het Departement Zorg.

Lees meer »