Joran Wyseure wint Ruddervoorde Koers na solo van 15 kilometer

Joran Wyseure (Alpecin-Deceuninck) heeft dinsdag de 68e editie van de Sint-Elooisprijs of Ruddervoorde Koers na 166,5 kilometer of 15 ronden op zijn naam gebracht. De 23-jarige streekrenner haalde het in deze profkoers op de nationale kalender na een solo die hij opzette op zowat 15 kilometer van de eindmeet. Arjen Livyns (Lotto Dstny) was de snelste van een achtervolgende groep met 15 renners voor de Australiër Liam Walsh (Team Bridgelane).

In de tweede ronde vormde zich een kopgroep met Milan Fretin, Laurens Sweeck, Joran Wyseure, Thomas Joseph, Jarno Bellens, de Australiër Liam Walsh, de Nederlander Timo de Jong en de Duitser Julian Borresch. Het achttal ranselde vlug een voorsprong van anderhalve minuut bijeen maar dat bleek voldoende voor het peloton. Een groep met negen renners, waaronder Lindsay De Vylder, Witse Meeussen, Jens Reynders, Bo Godart en Mauro Verwilt, trokken in de tegenaanval maar werden na verloop van tijd weer ingerekend door het peloton.

Met nog zes ronden voor de boeg had zich een achtervolgende groep van 15 renners gevormd die volgde op 16 seconden van de leiders. Het peloton moest nog een gat van een minuut toe fietsen. Net na het intrekken van de vijf laatste ronden smolten de twee groepjes samen en volgde het peloton op 55 seconden.

Bij een versnelling van Arjen Livyns spatte de kopgroep uiteen en bleven er voorin nog slechts 16 renners over. Daarin figureerden onder meer ook nog Jules Hesters, Milan Fretin, Joran Wyseure, Stan Van Tricht, Thomas Joseph, Gianni Marchand, Laurens Sweeck, Kenny Molly, Jens Reynders en Liam Walsh. Met nog anderhalve ronde voor de boeg trok Joran Wyseure in de aanval. Hij rondde die solo netjes af volgt Edward Theuns op als eindlaureaat van de Sint-Elooisprijs.

The post Joran Wyseure wint Ruddervoorde Koers na solo van 15 kilometer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Muurschildering en groengevel fleuren Waregemse stationsomgeving op

De nieuwe mural en groengevel aan het Waregemse stationsgebouw werden onlangs officieel ingehuldigd. “Voortaan zullen zowel treinreizigers als passanten het station herkennen als een oase van kleur in plaats van een grijze plek”, klinkt het. Het stadsbestuur investeerde 37.000 euro in de verfraaiing van de stationsomgeving.
The post Muurschildering en groengevel fleuren Waregemse stationsomgeving op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Actiecomité SOS Heist aan Zee blijft zich verzetten tegen grootschalig bouwproject en start crowdfunding

Het actiecomité SOS Heist aan Zee start een crowdfunding om een advocaat te kunnen betalen die hun belangen moet verdedigen tijdens een hoorzitting bij de provincie. Die komt er op 1 oktober omdat de projectontwikkelaar van een bouwprojct beroep heeft ingediend tegen de weigering van de omgevingsvergunning door het schepencollege van Knokke-Heist.
The post Actiecomité SOS Heist aan Zee

Lees meer »

Nederlandse politie controleert opnieuw honderden feestende tieners in Knokke: “Het is alle hens aan dek”

Opnieuw duiken Nederlandse politieagenten op in de uitgaansbuurt van Knokke. Zij komen een week lang feestende tieners controleren die in ons land hun eerste pintjes drinken… en voor problemen zorgen. De versterking blijkt nodig: zondag werd een gemengde patrouille nog belaagd door een groep jongeren. “Wanneer we hier vertrekken, breken relletjes uit”, vertelt korpschef Steve Desmet.

Lees meer »

“Een comeback zoals Trump”: oppositie reageert vol ongeloof op terugkeer van Anthony Dumarey als kandidaat-burgemeester

“Onze eerste reactie is er een van ongeloof. Maar sinds Donald Trump en Connor Rousseau weten we dat comebacks vandaag snel lopen. Blijkbaar denkt men dat mensen makkelijk vergeten met wat zomerse belevingssaus. Iedereen die iets van politiek kent, zit hier werkelijk met open mond naar te kijken”, zeggen fractieleider Peter Velle, voorzitter Bart De Rudder en secretaris Sofie Sanders

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

“Alles geven, hè!”: fans kunnen in Hasselt eventjes zelf Frankie of Protput zijn aan de bureaus van ‘Het eiland’

In de Corda Campus, een bedrijvencampus in Hasselt, staan deze week de bureaus zoals die in de legendarische VRT-serie ‘Het eiland’. Die serie bestaat 20 jaar en ging over de hilarische gebeurtenissen in het fictieve bedrijf ‘Cynalco Medics’. Fans kunnen gebruik maken van de bureaus om een dagje zelf mee te maken hoe het is om Sammy, Protput of Alain

Lees meer »

Charlot Tyvaert en Mauro Derammelaere bij Spoor8770: “Jeugd is de toekomst van Ingelmunster”

De nieuwe politieke partij Spoor8770 kon weer een jongeman strikken om op de lijst te staan. Naast Dries Carlier (Scouts) en Victor Van de Putte (Scouts) stelt ook Mauro Derammelaere (Chiro Jefri) zich verkiesbaar. Charlot Tyvaert, bekend van Relax by Charlot, zei ook ja tegen Spoor8770 en neemt dus eveneens deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Charlot Tyvaert en

Lees meer »

Onweer op komst: code geel vanaf 14 uur

Het noodnummer 1722 is geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer met mogelijk plaatselijke hagel en intense neerslag. Van 14 uur tot en met zondagochtend 7 uur geeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer.

Lees meer »

Waarom gaan mannen naar een parking langs de autostrade om seks te hebben? “Het is gratis én opwindend”

De 71-jarige Willy Van Tongerloo werd vorige maand gedood op de carpoolparking van de E34 in Oelegem. Het is een plaats waar mannen naartoe trekken om seks te hebben met andere, wildvreemde mannen. Maar waarom doen ze dat? Waarom kiezen ze niet voor de beslotenheid en relatieve veiligheid van een hotelkamer? “Er is meer dan één verklaring voor het fenomeen”,

Lees meer »

Prof Jan Deprest ontwikkelde techniek om foetussen in de baarmoeder te opereren: “Als we na de geboorte moeten ingrijpen, waarom dan niet ervoor?”

Samen met zijn team ontwikkelde hij nieuwe, grensverleggende technieken om nog ín de baarmoeder foetussen te opereren en hun levens te redden. Pionier Jan Deprest (64) bleef er nuchter onder, ondanks de kritiek her en der dat hij voor God zou spelen met zijn buisjes en ‘ballonnetjes’. “Toch blijf ik altijd denken aan de helft van de kindjes die het

Lees meer »