Jong duo dat spoor van vernieling door Knokke trok tijdens ‘dronken avondje uit’ hoeft niet naar cel, maar krijgt wel gepeperde rekening

Met een glaasje te veel op beschadigden twee jongelui een hele resem wagens, waaronder een Porsche Panamera, in Knokke. De rechter stuurt hen niet naar de gevangenis, maar gaf hen wel een gepeperde rekening mee naar huis.

In de nacht van 17 op 18 juli vorig jaar zetten V.S. uit Bierbeek en de Nederlander P.V. de bloemetjes buiten in Knokke. In beschonken toestand trokken de jongelui – toen amper 18 en 19 jaar oud – een spoor van vernieling door de badstad. Een getuige zag hoe ze geparkeerde voertuigen aan het beschadigen waren in de Elisabethlaan. Ter plaatse stelde de politie vast dat ze zeven wagens vernield hadden.

Verder onderzoek wees uit dat V.S. en P.V. die nacht ook in de Piers de Raveschootlan verschillende vernielingen hadden aangericht. Ze rukten er onder meer een brievenbus van de muur en ook een boom moest eraan geloven. “Ze hebben zich duidelijk ‘geamuseerd’ tijdens hun dronken avondje uit”, sneerde de procureur.

Tijdens zijn verhoor stak V.S. alle schuld op zijn Nederlandse kompaan. Ook op zijn proces hield hij zijn onschuld vol. “Hij heeft enkel gefilmd hoe zijn maat die vernielingen aanrichtte”, stelde meester Jorn Verminck. “Onder meer een Porsche Panamera en een BMW moesten eraan geloven.”

Maar volgens de procureur wezen camerabeelden uit dat V.S., die eerder al vier veroordelingen opliep, wel degelijk actief deelnam. De rechtbank deelde die mening en veroordeelde hem tot acht maanden celstraf met uitstel. De rechtbank legde P.V., die niet kwam opdagen voor zijn proces, dezelfde straf op.

Daarnaast kregen V.S. en P.V. ook nog 1.600 euro boete en moeten ze bijna 7.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

The post Jong duo dat spoor van vernieling door Knokke trok tijdens ‘dronken avondje uit’ hoeft niet naar cel, maar krijgt wel gepeperde rekening is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Pijnlijk en moeilijk te beschrijven”: huilende Jasper Stuyven bijzonder ontgoocheld nadat hij op één kilometer van unieke ritzege gegrepen wordt

Balen voor Jasper Stuyven (32). Vanuit de kopgroep versnelde hij op elf kilometer van de finish. Zijn eerste ritzege in de Tour leek zo goed als binnen, maar in de slotkilometer werd hij alsnog gegrepen door zijn medevluchters. De ontgoocheling was bijzonder groot na de finish. Stuyven snikte minutenlang op z’n stuur.

Lees meer »

Traiteurszaak Ramon gaat even dicht en ondergaat metamorfose

Honderdvijftig jaar na de oprichting van Lamon Traiteur, de gekende traiteurszaak op de Grote Markt in Roeselare, heeft zaakvoerder Mathieu Vanneste (37) grote plannen. De zaak gaat vanaf 9 augustus zes weken dicht en ondergaat een heuse metamorfose. “Meer ruimte voor zowel de klanten als voor ons om lekkere dingen klaar te maken.”
The post Traiteurszaak Ramon gaat even

Lees meer »

“Of Jannie Haek kan veranderen, hangt van één ding af”: expert over de leiderschapscursus die CEO Nationale Loterij moet volgen

De raad van bestuur heeft beslist: Jannie Haek (59) blijft op post. Wel moet de fel gecontesteerde CEO van de Nationale Loterij een leiderschapscursus volgen – zoals HLN vorige week al berichtte. De vakbonden reageren meewarig. Hebben ze gelijk dat een oude vos zijn streken niet verleert? Of kan Haek na dertig jaar in leidinggevende functies alsnog veranderen? Jesse Segers,

Lees meer »

Koksijde lanceert nieuwe hondencampagne

‘Respect’ is het kernwoord van de nieuwe Koksijdse sensibiliseringsactie rond aangelijnde honden. Met een hond aan de leiband toon je niet alleen respect voor de wandelaar, fietser of strandbezoeker, maar ook voor andere dieren die jouw pad kruisen.
The post Koksijde lanceert nieuwe hondencampagne appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het oogde sloom, zonder idee en wil”: Oranje maakt geen verpletterende indruk op pers (maar ook tegenstander Engeland doet dat niet)

Engeland en Nederland mogen komende woensdag strijden om een plek in de finale van het EK voetbal. The Three Lions en Oranje rekenden in hun kwartfinale af met respectievelijk Zwitserland en Turkije, maar hun prestaties maakten geen onverdeeld goeie indruk op de plaatselijke media – en dat is nog zacht uitgedrukt. “Het was als een overjarige palingsound tegen opzwepende muziek.”

Lees meer »