Jan Vertonghen blijft vol geloven in Belgisch EK-succes: “Nee, we moeten onze aanpak niet drastisch veranderen”

 

Na het pijnlijke verlies tegen Slovakije, stonden de Rode Duivels dinsdag op met een fikse kater. Boegbeeld Jan Vertonghen (37) speelde geen minuut, maar is klaar om dat zaterdag tegen Roemenië wel te doen – mét druk op de ketel. “Het gevoel is nog altijd beter dan op het WK in Qatar.”

 

Meer krantenkoppen in België

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

Krombekenaar Michel (80) zag zijn twee vrouwen sterven en wandelt nu alleen verder: “Ik herinner onze tochten in mijn boekjes”

Michel Vanhoucke (80) uit Krombeke startte in de vorige eeuw al z’n eigen Strava. Meer dan 53.000 km houdt de 80-jarige wandelaar bij in boekjes, een hobby die hij 30 jaar terug begon met zijn eerste vrouw. “M’n tweede vrouw stierf recent en ik kreeg een pacemaker, maar ik blijf stappen.”
The post Krombekenaar Michel (80) zag zijn twee

Lees meer »

Luierfabrikant Ontex verkoopt bedrijventerrein van 7 hectare in Eeklo 

Ontex verkoopt het bedrijventerrein in Eeklo en organiseert samen met de stad en de VDAB een jobbeurs voor 349 mensen die er hun werk verliezen. Het bedrijf kondigde vorige maand aan dat de vestigingen in Eeklo en Buggenhout sluiten. "Het terrein ligt in een industriezone, er is plaats voor nieuwe activiteiten", zegt burgemeester Luc Vandevelde (SMS).

Lees meer »

KIJK. “Nog veel werk om die twee aan te vallen”: dappere Evenepoel krijgt lik op stuk van Vingegaard, maar heeft geen spijt

Gespeeld, maar niet gewonnen. Remco Evenepoel koos in de laatste bergetappe van deze Tour vol voor het offensief, maar liep op een counter van Jonas Vingegaard. Geen drama: zonder ongelukken in de slottijdrit eindigt hij morgen als derde in zijn eerste Ronde van Frankrijk. “Ik ben superfier op wat ik al gedaan heb, maar ik zou graag afsluiten met een

Lees meer »

Dorps-minigolf en speeldorp tijdens Egemse kermis

Tijdens het eerste weekend van augustus is Egem weer in de ban van de Sint-Germanuskermis. Nieuw op de kermisaffiche zijn de Dorps-minigolf en het speeldorp.
The post Dorps-minigolf en speeldorp tijdens Egemse kermis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote hinder nadat truck wand Liefkenshoektunnel ramt, brandweer met bestuurder bevrijden uit cabine

In de Liefkenshoektunnel in Beveren heeft zich dinsdag rond 16 uur in de richting van Gent een verkeersongeval voorgedaan. De bestuurder van een vrachtwagen met Roemeense nummerplaat verloor er halfweg de tunnel de controle over het stuur. Hij ramde de tunnelwand en kwam uiteindelijk op het rechterrijvak terecht. De bestuurder zat geklemd in zijn cabine maar kon door de hulpdiensten

Lees meer »

Politiezone MIRA investeert in nieuwe wijkkantoren voor Avelgem en Zwevegem

Na het nieuwe wijkkantoor in Anzegem, staat ook voor de wijkinspecteurs in Avelgem en Zwevegem een nieuw wijkkantoor gepland. Op de politieraad van 25 juni werden zowel voor Zwevegem als Avelgem een voorstel ingediend, nadat dit eerder werd goedgekeurd door het politiecollege. Beide voorstellen werden unaniem goedgekeurd door de politieraad.
The post Politiezone MIRA investeert in nieuwe wijkkantoren voor

Lees meer »

Dokter Trump geeft update over herstel na moordaanslag: “De kogel was minder dan 0,5 centimeter verwijderd van zijn hoofd”

Een halve centimeter. Zoveel heeft het gescheeld of de kogel die het oor van Amerikaans ex-president Donald Trump raakte, had zich in zijn schedel geboord. Dat zegt Ronny Jackson Jr, die tijdens Trump’s presidentschap zijn persoonlijke dokter was, in een brief aan het Huis van Afgevaardigden. Daarin geeft hij de Amerikaanse burgers een update over de toestand van Trump, en

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Buffalo-ploegvoorstelling zit erop, Trefpunt kijkt uit naar Absynthe Minded

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken. De Buffalo-ploeg enthousiast ontvangen door de fans. Ondertussen kijkt het Trefpunt uit naar Absynthe Minded. Om 23 uur zal Eurosong-winnaar Johnny Logan nog op het podium van het

Lees meer »

Voor Jeroen (36) en Elisah (38) is film ‘Twisters’ werkelijkheid: hoe gevaarlijk is tornadojagen écht?

Dé Hollywoord-blockbuster van deze zomer is ‘Twisters’. Sinds gisteren te zien in de bioscoop. Een film over tornado’s en het vervolg op de rampenfilm uit 1996. ‘Storm chasers’ riskeren daarin hun leven met een mix van moed, roekeloosheid en wetenschappelijke nieuwsgierigheid. Wij spraken met dé twee Vlaamse tornadojagers, Elisah Vanhee (38) en Jeroen Vanheers (36). “Als het kriebelt, gaan we

Lees meer »

Educatieve bijenroute krijgt vervolg richting Snaaskerke

Gistel organiseert in samenwerking met de imkervereniging De Kustbie een tweede educatieve bijenwandeling. Het is een goed begaanbare wandeling van 10 kilometer van Gistel tot Snaaskerke en terug. De route van vorig jaar, die 5 kilometer lang is, is ook nog steeds open.
The post Educatieve bijenroute krijgt vervolg richting Snaaskerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Beheroes’ Fons en Marijn genoten op eretribune van nationaal defilé: “Zelfs eigen strip aan minister Annelies Verlinden kunnen overhandigen”

De modale Belg kon het defilé op de nationale feestdag op televisie volgen, maar voor Fons Margodt en Marijn Depraetere werd het een extra leuke ervaring. Zij mochten de optocht in de eretribune bijwonen. De jonge striptekenaar uit Izegem en traumacoach uit Hooglede waren er te gast omdat ze als ‘alledaagse helden’ werden voorgedragen… en daar genoten ze met volle

Lees meer »